Cuie de mobilier: elemente decorative mici și indispensabile

├Än designul de mobilier la mod─â, cuiul este o parte de ne├«nlocuit a formei de art─â. Cele mai importante m─âsuri de precau╚Ťie pentru unghiile de mobilier.

Forme și materiale

O varietate capricioas─â. ├Än designul de mobilier modern, cuiele decorative pentru mobilier pot ap─ârea practic pe orice obiect sau pies─â de mobilier ├«n care pot fi b─âtute ├«n ciocan. Zilele ├«n care capetele de unghii decorative erau doar semisferice: ├Än zilele noastre, ele pot urma orice figur─â geometric─â tridimensional─â sau obiect natural ( o cochilie, o frunz─â, o stea de mare, o floare ) la fel de mic ca o perl─â de m─ârgele sau la fel de mare ca un nasture de hain─â. Model ├«n relief sau turnat pe c─âp─ât├ói, efectele interesante sunt ob╚Ťinute prin acoperirea cu piele sau ├«mb─âtr├ónirea ├«n bronz nobil. Cuiele pentru mobil─â sunt realizate ├«n mod tradi╚Ťional din alam─â, dar ast─âzi spectrul de metale, culorile ╚Öi nuan╚Ťele acestora este nelimitat.

Cuiele de mobilier de ast─âzi sunt de toate formele ╚Öi dimensiunile, care pot lua o mul╚Ťime de aspecte diferite. De exemplu, acestea sunt patinate ├«n imita╚Ťie de bronz sau acoperite cu piele ( a╚Öa cum este ilustrat ).

Pentru cadru

La grani╚Ťa dintre materiale. ├Än cazul mobilierului din lemn ╚Öi al scheletelor din lemn, cuiele decorative subliniaz─â de obicei cele mai interesante elemente structurale ╚Öi marcheaz─â trecerea de la un material la altul: de exemplu, de-a lungul marginii tapi╚Ťeriei din piele sau din material textil, pe perimetrul unui blat de mas─â sau de-a lungul t─âbliei patului. Cuiele mici de mobilier b─âtute aproape str├óns ├«n cuie pot ar─âta ca o cus─âtur─â decorativ─â, cele mari- servesc ca suprapuneri decorative.

Cite╚Öte mai mult  Yefim Katz despre buc─ât─âria ideal─â

Cuiele decorative marcheaz─â, de obicei, limita dintre materialul cadrului ╚Öi tapi╚Ťerie, urm├ónd contururile structurale.

Pentru tapi╚Ťerie

"Cus─âturi" metalice. O canapea sau un fotoliu tradi╚Ťional englezesc cu "urechi", tapi╚Ťat─â ├«n piele.. modele ├«n care cuiele decorative fac parte din design la fel de mult ca ╚Öi pielea fin─â. Forma sp─âtarului, p─âr╚Ťile terminale ale cotierelor, conturul general clasic ╚Öi grosimea bun─â a tapi╚Ťeriei sunt accentuate de cuie de form─â tradi╚Ťional─â, adesea cu tapi╚Ťerie din piele sau cuie patinate. C─âp─ât├óiul din lemn la mod─â, ├«mbr─âcat ├«n piele sau ├«n material textil, pufule╚Ťul sau panoul decorativ primesc o not─â personal─â cu ornamente decorative din cap de cui.

Pentru multe piese de mobilier, cuiele decorative au devenit parte integrantă a designului, în timp ce, în alte cazuri, acestea adaugă personalitate modelului.

Pentru decorare

Experimente nea╚Öteptate. Cuiele pot ad─âuga un element imprevizibil la designul mobilierului, plas├óndu-le ├«ntr-un loc imprevizibil – pe spatele unui fotoliu, de exemplu, ╚Öi nu ├«n fa╚Ť─â. ├Äntr-un decor expresiv realizat manual, cuiele decorative pot domina sau, dimpotriv─â, pot servi discret ca "cadru" suplimentar pentru broderii bogate sau detalii mari aplicate.

Cuiele pot ac╚Ťiona ca un cadru pentru mobilier sau pot accentua contururile modelului, sau pot domina ├«ntregul design.

De la mobil─â tapi╚Ťat─â la mobilier de cabinet. Mobilier din lemn – Un fundal recunosc─âtor pentru modelele ╚Öi ornamentele bogate realizate cu ajutorul unor cuie decorative. Tehnica de b─âtut ├«n cuie, care este caracteristic─â mobilierului tradi╚Ťional din Maghreb ╚Öi Asia de Sud-Est, este adoptat─â ├«n mod energic de designerii europeni moderni. O comod─â simpl─â sau o oglind─â cu ram─â mare cap─ât─â un aspect exclusivist ╚Öi sofisticat.

Cite╚Öte mai mult  20 de piese de mobilier din SUA

Cuiele decorative de pe mobilierul din lemn ( o tr─âs─âtur─â caracteristic─â a mobilierului tradi╚Ťional din Asia de Sud-Est ╚Öi Maghreb ) ├«i confer─â un aspect neconven╚Ťional. Produc─âtorii moderni de mobilier folosesc aceast─â tehnic─â peste tot.

Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salut─âri, dragi entuzia╚Öti ai confortului ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirii locuin╚Ťei! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogat─â experien╚Ť─â ╚Öi o pasiune ne╚Ť─ârmurit─â pentru transformarea spa╚Ťiilor de locuit ├«n t─âr├ómuri de elegan╚Ť─â ╚Öi confort durabile. Fi╚Ťi al─âturi de mine ├«n timp ce v─â dezv─âlui tapiseria c─âl─âtoriei mele ├«n domeniul designului, ╚Ťesut─â de-a lungul anilor de creativitate, inova╚Ťie ╚Öi un angajament de nezdruncinat pentru a crea spa╚Ťii care s─â rezoneze cu c─âldur─â ╚Öi rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: