Fronturi de bucătărie din sticlă

Fronturi de sticlă pe tot peretele – o temă de decorare a bucătăriei la modă. Așadar, să aflăm ce sunt, ce fel de sticlă se folosește și cum se decorează.

Sticlă pentru bucătărie

Numai în siguranță. Adesea, oamenii nu cumpără bucătării originale cu fronturi din sticlă de teama spargerii acesteia. Mulți oameni conduc ( au parbrizul și geamurile laterale din sticlă ) iau masa la cafenele la mese de sticlă, beau ceai din boluri de sticlă și chiar gătesc mâncare în vase de sticlă. Și nu apar probleme. Același lucru se poate spune despre fronturile de bucătărie. Nu trebuie să vă fie frică de ele, deoarece sunt fabricate din sticlă securizată Sticlă securizată sau laminată.

 • Sticlă călită. Când este bătut cu ciocanul, se sparge în bucăți mici, rotunjite. În timpul călirii, sticla obișnuită este supusă unui tratament termic, ceea ce îi conferă rezistență suplimentară și rezistență la schimbările de temperatură. Aceste proprietăți sunt foarte importante în bucătărie.
 • Triplex de sticlă. Rupt, rămâne pe strat, formând o "pânză de păianjen" caracteristică. Fabricat din două sau mai multe straturi de sticlă ( adesea trei- Prin urmare, triplex ) care sunt lipite împreună cu un film de etilenă de acetat de vinil sau un compus din plastic.

Exemple de seturi de bucătărie cu fronturi din sticlă colorată.

 • Bucătărie Tetrix 11 de la fabrica Scavolini
 • Bucătărie Brillant 01 de la fabrica Stosa
 • AV 5090 Sepiabraun din Haecker
 • Unitatea de bucătărie Brillant 03 de la fabrica Stosa

Setul de mobilier de bucătărie Tetrix 11 de la fabrica Scavolini.

Citește mai mult  22 bucătării albe

Proiecte de fațadă

Fabricat din sticlă masivă. Panoul frontal al ușii dulapului de bucătărie sau al sertarului arată ca o singură foaie destul de groasă. Bucătăriile din sticlă adevărată pot fi echipate cu aceste fronturi. Marginile sunt lustruite până la netezire sau acoperite cu un profil metalic subțire.
Sticlă cu ramă. Fațada este un design înrămat, compus dintr-un panou de sticlă și un cadru realizat dintr-un alt material: lemn masiv, MDF, metal etc. Ar fi mai corect să numim o astfel de fațadă vitrată, nu sticlă. Sticla din ea Un element neconstructiv pentru o funcție decorativă.

Un tip de decor

O varietate de variații în orice stil. Astăzi, fațadele de sticlă pot fi decorate în zeci de moduri diferite și chiar combinate… Unele tehnici au fost folosite din cele mai vechi timpuri, altele au apărut recent, deja în secolul XXI. Iată câteva dintre cele mai populare:

Sticlă imprimată ( foto-, UV-imprimate ). Echipamentele moderne permit aplicarea aproape a oricărei imagini pe suprafața sticlei, inclusiv efecte 3D. Fronturile de bucătărie pot conține o singură imagine sau o parte dintr-o imagine mare ( în cazul imprimării în format mare ).

În imagine: Artematica Vitrum Arte Paolo Celotto "Texture" de la fabrica Valcucine.

 • Sticlă colorată asamblate din fragmente pictate în diferite culori. Arta de a face vitralii se întoarce în timp. Bucătăriile originale cu astfel de fronturi sunt, de obicei, proiectate într-un stil clasicist.
 • Sticlă cu tehnica fuzionării. Una dintre cele mai recente invenții. Bucățile de sticlă colorată sunt suprapuse pe o foaie de sticlă transparentă, care este apoi arsă într-un cuptor. Această metodă vă permite să creați fronturi cu chiar și cele mai neobișnuite decorațiuni.
 • Sticlă mată ( mată ) mată devine aspră ca urmare a unor influențe mecanice sau chimice. În prima metodă, un jet de nisip uscat este pulverizat pe suprafață. Al doilea utilizează paste speciale care dizolvă stratul de suprafață al materialului. Sticla mată este frumoasă și mai ușor de întreținut decât cea transparentă.
 • Sticlă sablată ( fotografie și imprimare UV ) Sticlă cu imprimare sablată. Un jet de nisip uscat este aplicat pe suprafață pentru a crea un model.. din catalogul producătorului sau după o schiță individuală.
 • Sticlă cu gravură. Ornamentele, cel mai adesea plante sau flori, sunt sculptate manual sau aplicate cu laser. Vitraliile, de exemplu, pot fi folosite în "bucătăriile neoclasice" — Bucătării într-o interpretare modernă a unui stil clasic.
 • Sticlă turnată ( îndoită ) sticlă este rezultatul modelării unei mase de sticlă încălzite până la starea de plastic. Acest material deosebit de scump și dur este utilizat pentru pereții curbați și fronturile dulapurilor de colț.
 • Sticlă colorată — Vopsite în masă sau acoperite cu o peliculă colorată. Arată mai eficient decât sticla transparentă și ascunde parțial conținutul dulapului. Pe sticlă se poate aplica aproape orice culoare.
Citește mai mult  14 tendințe moderne de design de bucătărie

Marea majoritate a bucătăriilor cu fronturi din sticlă au un design modern, minimalist.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: