Varietate de fronturi de bucătărie

Ce fel de fronturi ar trebui să aibă viitoarea ta bucătărie: dintr-o singură bucată sau înrămate, formate din mai multe părți..? Designul lor va determina starea de spirit și durabilitatea mobilierului de bucătărie. Studiem tehnologia.

Bucătăriile cu fronturi solide sunt adesea disponibile în mai multe finisaje, cum ar fi furnirul natural și laminat.

Foaie de tablă ca față. În mod surprinzător, plăcile din tablă de oțel inoxidabil și aluminiu sunt folosite nu numai pentru blaturile de bucătărie, ci și pentru fronturi! Acest material excelează în ceea ce privește durabilitatea și rezistența la uzură, dar are câteva dezavantaje. De exemplu, suprafața metalică poate fi zgâriată cu ușurință cu un obiect ascuțit. Și lasă în urmă amprente.

În imagine: Dechora de la Marchi Cucine.

Fațade întregi

Panouri fără îmbinări. Ele sunt, de asemenea, denumite panouri și solide – nu există o terminologie unificată. Fronturile de bucătărie sunt realizate dintr-o singură bucată de material. Se aplică un finisaj ( vopsea, lac ) sau glazură, iar marginile sunt sigilate.

Lemn masiv. Fronturile din lemn masiv sunt aproape nemaiauzite în mobilierul de bucătărie standard. Nu este nicio surpriză. Imaginați-vă câți și ce fel de copaci ar trebui tăiați pentru a obține uși de dulap de bucătărie cu o lățime de 45 sau chiar 90 cm și o grosime de aproximativ 2 cm! Numai fațetele sunt realizate cu ajutorul acestei tehnologii Foarte subțire ( mai puțin de 1 mm grosime ) panouri din lemn. Acestea sunt folosite la fațadele mobilei de bucătărie care arată ca "lemnul" .

Citește mai mult  Țara definește bucătăria

Sub furnirul sau lacul unei fațade solide, este adesea ascunsă o placă de PAL sau MDF.

Unde să folosiți fronturi de sticlă? Sticla poate fi utilizată pentru o gamă largă de scheme de bucătărie. Funcționalitatea sticlei în bucătărie este discutabilă, dar rolul său estetic este incontestabil. Desigur, dacă vorbim despre fațade din sticlă solidă, ar trebui să fie cu siguranță bucătării cu geometrie simplă și fronturi de bucătărie din furnir, lemn sau metal. Dacă fronturile sunt pline de muluri, dacă geometria bucătăriei este complexă, este mai bine să folosiți planuri vitrate mici – fronturi de balustradă vitrate sau inserții de vitralii.

În cazul în care se utilizează fațade din sticlă? Sticla poate fi utilizată într-o mare varietate de bucătării. Funcția de sticlă în bucătărie este controversată, dar rolul său estetic este incontestabil. Desigur, atunci când vine vorba de fronturi de sticlă, ar trebui să fie cu siguranță bucătării cu geometrii simple și fronturi de bucătărie din furnir, lemn sau metal. În cazul în care fronturile sunt pline de muluri, dacă geometria bucătăriei este complexă, doriți planuri mici de geamuri – fronturi de balustradă vitrate sau inserții de vitralii.

Ascundeți

Plăci de lemn. Marea majoritate a fațadelor din panouri masive sunt realizate din carton plăci aglomerate și MDF .

Prima este complet laminată cu folie sau placată cu plastic ( tehnici de postformare și softforming ).

Acesta din urmă poate fi, de asemenea, laminat ( este cea mai ieftină opțiune ) sau emailat Amestec de vopsele și lacuri. Emailul este adesea aplicat în mai multe straturi, caz în care se numește "high gloss", și bucătării cu astfel de fronturi din lemn masiv din MDF Lăcuite sau pur și simplu lăcuite. Lacul colorat poate fi lucios sau mat.

Citește mai mult  13 fronturi de bucătărie din lemn vopsit

Fronturi înrămate

Pătrat cu fereastră. Fronturi înrămate și laminate pentru bucătării.. este același lucru: o ramă dreptunghiulară cu patru muchii, în care se introduce marginea. Părțile cadrului pot fi îmbinate în diferite moduri: într-un unghi de 45 sau 90 de grade sau în formă de "coadă de rândunică" ( limbă și canelură ).

Benzile sunt de obicei tăiate din așa-numitele muluri.. Scânduri lungi de lemn sau MDF.

Designul cadru al fronturilor permite combinarea unei mari varietăți de materiale.

Față din sticlă sau cu geamuri? Nu este același lucru. Fațada de sticlă&nbspațiu are întotdeauna o construcție dintr-o singură bucată. Pur și simplu, este o bucată de sticlă groasă cu o margine metalică care protejează materialul de deteriorarea mecanică. Și partea frontală vitrată are o construcție cu ramă: rama este realizată din lemn masiv sau MDF, iar în mijloc există un fileu subțire de sticlă.

În imagine: Quadra by Effeti, design de Vegni Giancarlo.

combinații posibile. Foarte frecvent, cadrul și mulajul sunt realizate din materiale diferite: lemn masiv plus sticlă sau plăci aglomerate furniruite, MDF plus plăci aglomerate laminate etc..

Ideea s-a născut, nu în ultimul rând pentru a combina materialele astfel încât să se reducă costul fațadei. De asemenea, are un potențial decorativ enorm: combinațiile de culori și texturi pot fi găsite într-o mare varietate de modele.

Fațade curbate

Cum se fabrică? Fronturile curbate se mai numesc și fronturi curbe. Ce este? În ceea ce privește construcția, este în general o piesă frontală dintr-o singură bucată, realizată din placaj sau MDF.

Prima metodă constă în îndoirea și lipirea foilor de furnir după uscare, se formează o suprafață solidă și rotunjită.

Citește mai mult  Semnul bucătăriei economice: economisirea banilor în mod corect

Cea de-a doua tehnologie este complet diferită: MDF-ul este modelat în timpul procesului de producție, iar materialul este inițial curbat la un anumit unghi.

Fronturile curbate se pot curba atât spre interior, cât și spre exterior. Cel mai rar&nbsp- plan curbat complex.

Cadru curbat și arhitravă. Fronturi curbate&nbsp- nu neapărat solide. Ușile cu cadru rotunjit sunt, de asemenea, frecvent întâlnite. Atât rama cât și foaia de furnir pot fi îndoite. Unitățile de perete și de podea sunt de obicei prevăzute cu astfel de fronturi &#nbsp- atât cele de perete, cât și cele de podea. Acestea arată foarte eficient și completează designul unei bucătării.

În imagine: Antella 1 de Del Tongo, proiectat de CRS Del Tongo.

Unde se utilizează? Fronturile de bucătărie curbate sunt mai scumpe decât cele plate toate celelalte condiții fiind egale. Dar, în multe cazuri, acestea sunt justificate. De exemplu, acestea sunt ideale pentru piesele de mobilier de capăt, mai ales dacă dulapul de capăt este instalat lângă o ușă.

Modulele de bucătărie cu fațade convexe și concave pot fi folosite pentru a realiza o compoziție foarte neobișnuită ( fără un singur unghi ascuțit ). Dulapurile cu uși curbate sunt uneori transformate în "insule" de bucătărie și "peninsulă".

Aceste fronturi de bucătărie asigură siguranța și au un aspect spectaculos.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: