Mobilier tapițat fără ramă

Ce este mobilierul tapițat? La ce este bun și cum se fabrică? Investigăm fotoliul cu saci, pufurile gonflabile și canapelele rigide din spumă poliuretanică.

Mobila tapițată fără rame înseamnă un nou grad de confort pentru consumatori și nu împiedică fantezia designerilor.

Saci de baloane

Ușor și simplu. Este cel mai numeros grup de mobilier tapițat fără ramă. Primul care a fost inventat a fost așa-numitul scaun-sac, cunoscut și sub numele de pară . Mai târziu au apărut pufurile și sacii pentru canapele cu aceeași umplutură — …cu umplutură sub formă de bilă… Acestea din urmă sunt fabricate din polistiren sau din spumă de polistiren.

Un fotoliu cu o umplutură de mărgele se lasă în timp, dar este ușor să îl readuceți la fosta fermitate – trebuie doar să adăugați niște &#40 umplutură pentru acest lucru, care este disponibilă la orice piață de construcții ).

Un capac cu rol de cadru. Unele piese sunt "ținute" doar de capacul de formă neobișnuită. Un prim exemplu este fotoliul JOE al lui Heller în formă de mănușă de baseball, creat în memoria marelui designer Joe Colombo ( Joe Colombo ). Modelul din 1970 a fost republicat în 2003. Proiectat de Studio De Pas, D'Urbino & Lomazzi.

În imagine: Fotoliul Joe de Heller.

Straturi de spumă

Nu prea moale. Acest grup include fotolii și canapele din spumă poliuretanică o bucată de spumă poliuretanică.

Nu numai că le lipsește cadrul interior, dar s-ar putea să nu aibă nici măcar tapițerie! O astfel de proiectare este posibilă datorită proprietăților materialului.

Citește mai mult  Designerul anului - Maarten Baas

În timpul procesului de fabricație, spuma se întărește pentru a forma o substanță solidă, care devine scaunul canapelei sau al fotoliului.

Scaunele și canapelele din PU pentru toate scopurile nu devin prea moi: este singura modalitate ca materialul să dureze mai mult timp fără să se înmoaie.

Mobilier gonflabil

Stând pe greutate. Încă o variantă a modelelor fără ramă – Poufuri, fotolii și canapele gonflabile. Spre deosebire de saltelele cu aer în interior, acestea sunt concepute pentru utilizare zilnică. Unele modele sunt atât de puternice încât pot suporta greutatea a șase persoane!

Mobilierul gonflabil poate fi folosit oriunde: în casă, în grădină, pe gazon, pentru călătorii.

Cadrul este ascuns

Imitație. Unele canapele și fotolii arată pur și simplu ca niște canapele "fără os", dar nu sunt. Există o rigiditate a designului sau o fragmentare a modulelor, o formă plinuță sau modele de înălțime redusă.

Ce modele de interior pot fi echipate cu mobilier fără tapițerie?? Acest tip de mobilier s-ar potrivi în orice interior pentru copii sau adolescenți. Copiilor le plac în special pufurile, sacii, perele și altele asemănătoare bazate pe faimosul scaun de cumpărături Zanotta Sacco. Ei pot sta, se pot așeza, se pot culca, pot sări pe ele, pot fi ușor de tras în spatele lor în orice loc confortabil … În aproape orice cameră de zi, astfel de mobilier va aduce un anumit element de informalitate, o notă de modernitate. În ultimii ani, ( agențiile de publicitate, arhitecții, studiourile de design ) firmele au decis, de asemenea, să pună poufuri în birourile lor pentru a se potrivi cu abordarea lor neconvențională de a-și conduce afacerea.

Ce interior poate fi echipat cu mobilier fără rame? Acest tip de mobilier ar fi un accesoriu excelent pentru orice interior pentru copii sau adolescenți. În special, copiii iubesc pufuri moi, pungi, pere și altele asemenea, al căror prototip a fost faimosul scaun-sac Sacco fabrica Zanotta. Ele pot fi folosite pentru a sta, a se întinde, a sări, pot fi ușor de tras în spatele lor în orice loc confortabil… Aproape orice mobilier de living va introduce un anumit element de informalitate, o notă de modernitate. În ultimii ani, unele companii ( cum ar fi agențiile de publicitate, firmele de arhitectură, studiourile de design ) nu s-ar deranja să pună și ele pufuri tapițate, care subliniază abordarea lor neconvențională de a face afaceri.

Ascundeți

Prezența unui "schelet" intern de multe ori se dau de gol doar prin picioarele mici În cazul adevăratelor modele fără ramă, acestea nu ar putea fi în principiu, deoarece nu există nimic de care să le fixeze.

Citește mai mult  Cum să vă relaxați în timpul verii

Iar în unele cazuri, amortizarea ascunsă este menționată doar în fișa tehnică a modelului.

Un alt exemplu Mobilier din spumă poliuretanică solidă cu cadru metalic inferior. În procesul de producție, poliuretanul aderă ferm la scheletul unui fotoliu sau al unei canapele. Acestea sunt livrate cu o husă din piele sau din material textil. Este posibil ca metalul să nu fie vizibil, dar acesta funcționează ca un cadru.

Unele piese de mobilier pot părea neîncadrate, dar de fapt au un cadru interior ascuns.


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: