Mobilier pentru copii: Materiale

Ce mobilier să alegeți? Avem lemn, plastic, răchită, plăci aglomerate și MDF. Dacă vă pasă de sănătatea copilului dumneavoastră, alegeți cel mai ecologic și durabil material.

Mobilierul pentru copii este fabricat din diferite materiale, dar mobilierul din lemn cu un strat non-toxic este cea mai preferabilă opțiune.

Care este cel mai bun mobilier pentru o pepinieră? Atunci când alegeți mobilierul de dormitor pentru copii, nu numai că trebuie luată în considerare frumusețea mobilierului, ci și compatibilitatea sa ecologică trebuie să fie luată în considerare. Din acest punct de vedere, bineînțeles, avantajul incontestabil aparține mobilierului din lemn natural. Mai ales că culoarea naturală a lemnului se potrivește bine cu țesăturile viu colorate și cu multe jucării. Mobilierul din plastic pentru camera copilului poate fi furnizat în scaune înalte, mese, lămpi&nbsp- lucruri care nu vor intra în contact frecvent și prelungit cu…

Care este cel mai bun mobilier de pepinieră pentru a cumpăra? Alegerea mobilierului pentru copii, trebuie să luați în considerare nu numai frumusețea mobilierului, ci și componenta sa de mediu. Din acest punct de vedere, bineînțeles, avantajul incontestabil aparține mobilierului din lemn natural. Mai ales că culoarea naturală a lemnului completează culorile vii ale țesăturilor și ale numeroaselor jucării. Mobilierul din plastic pentru camerele pentru copii poate fi pus scaune, mese, lămpi&nbsp- elementele, care nu vor fi în contact frecvent și prelungit.

Ascundeți

Zona de dormit

Pat. Bebelușul dumneavoastră va dori cu siguranță să înceapă să exploreze lumea din jurul său cu propria mobilă. Și cu siguranță va "verifica" pătuțul. Prin urmare, toate elementele din pepinieră ar trebui să fie realizate din materiale naturale sau ecologice, care nu pun în pericol sănătatea copilului.

Citește mai mult  14 seturi de mobilier pentru preșcolari

Saltea. Dar vata de bumbac este cel mai bine evitată: "își pierde forma" și se transformă în cocoloașe, suprafața de dormit devine neuniformă. Tipurile dense și mai puțin omogene de "umplutură" sunt mult mai bune ( susan, nucă de cocos, alge marine ). Spuma groasă de poliuretan nu este bună pentru bebeluși. În cele din urmă se va uza și nu este plăcut să dormi pe materiale sintetice creșterea transpirației. Un pic mai bine.. Spumă poliuretanică turnată, mai elastică și de lungă durată. Opțiunea optimă de mobilier este Saltele cu arcuri cu umplutură naturală multistrat: sunt considerate ortopedice și ajută la distribuirea uniformă a greutății copilului în timpul somnului și permit o poziție corectă.

Atunci când proiectați un pat pentru un copil, ar trebui să acordați atenție nu numai materialului și acoperirii patului, ci și alegerii corecte a saltelei, dând preferință saltelelor cu arcuri cu umplutură naturală multistrat.

Mobilier pentru copii din placaj. Acesta este un mobilier durabil, fiabil și ecologic. Înainte se credea că face mobilier simplu și neimpresionant. Dar inovațiile moderne au făcut diferența. Pornind de la flexibilitatea materialului, producătorii au început să producă ( mai ) mese și scaune cu forme și modele capricioase, care să se potrivească celor mai pretențioase gusturi de design.

În imagine: Placaj Elephant Eames Plywood by Vitra, design Eames Charles, Eames Ray.

Mobilier de cabinet

Mobilier pentru copii din lemn- este ideal. Materialul este de origine naturală, este rezistent la uzură. În principiu, mobilierul pentru copii din lemn, indiferent de originea sa, este tot bun. Dar experții sugerează să alegeți lemn de esență tare ( fag, nuc, cireș, arin, mesteacăn, frasin, arțar ) și evitați coniferele ( pinul moale sau molidul vor arăta toate zgârieturile și urmele lăsate de copil;. Atunci când cumpărați mobilier pentru copii din lemn, este important să acordați atenție finisajului. Întrebați vânzătorul despre lacurile și vopselele folosite de producător pentru acest model. Cel mai bine este ca acestea să fie compuși pe bază de apă.

Citește mai mult  15 Seturi de mobilier școlar

Mobilier pentru copii din plăci aglomerate și MDF. Plăcile aglomerate sunt un material relativ ieftin, dar emit substanțe toxice. De aceea, merită să vă interesați de tipul de panou utilizat pentru fabricarea mobilierului. Numai bucăți de plăci aglomerate din lemn cu un conținut mai mic de formaldehidă (). În plus, plăcile sunt "sigilate" în modele de calitate Pe toate fețele: fața și spatele sunt laminate ( sau furniruite ) iar marginile sunt sigilate cu folie, furnir sau plastic.

Mobilierul din lemn pentru copii este ecologic, frumos și de lungă durată. Dar mobilierul pentru copii trebuie să țină cont de faptul că suprafețele moi pot fi lovite și zgâriate de micuții care se agită, iar lemnul masiv este avantajat din acest punct de vedere.

Mobilier MDF pentru copii Mai ecologic, deoarece nu se folosesc rășini de formaldehidă în producția plăcii în sine. În comparație cu plăcile aglomerate, MDF ține mai bine șuruburile și poate fi reasamblat și demontat. Produsele din MDF sunt foarte durabile, de ani de zile nu-și pierd aspectul. Dar prețul unui astfel de mobilier este comparabil cu mobilierul din lemn de înaltă calitate.

Bugetele familiilor nu permit întotdeauna ca camerele copiilor să fie construite în întregime din lemn masiv. Ar trebui să știți că MDF este mai bun decât placa aglomerată. Iar dacă se utilizează plăci aglomerate, numai de clasa E1.

Mobilierul din plastic pentru copii este mult mai ușor decât oricare altul. Un copil îl poate muta singur, aranjându-l în funcție de gusturile și preferințele sale… Cu toate acestea, atunci când cumpărați, amintiți-vă că mobilierul din plastic pentru copii ar trebui să fie fabricat dintr-un plastic complet inofensiv ( scump ) plastic. Cel mai bine este să acordați prioritate producătorilor europeni de renume.

Citește mai mult  De câte ori puteți schimba mobilierul din camera copilului?

Avantajul mobilierului pentru copii din plastic este că este ușor. Copiii îl pot stivui singuri pentru a crea spațiu de joacă. Siguranța materialelor este o necesitate.

Mobilier din răchită pentru copii este incredibil de puternic și confortabil. Ușor și aproape fără greutate, mobilierul pentru copii din răchită este fabricat din materiale naturale ( rattan, viță de vie sau bambus ) precum și din imitațiile lor sintetice. Totul este ca la un adult, cu excepția dimensiunii mobilierului.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: