Cum, de ce și cum să îmbătrânească țesăturile și mobilierul

Nu toată lumea își poate permite să cumpere o antichitate. Dar, dacă aveți timp și chef, puteți să vă faceți propriile obiecte "cu o poveste". Și este posibil să îmbătrâniți nu numai cazul, ci și mobilierul tapițat.

De ce mobilier antic??

La modă. Vintage, retro, shebby-chic tendințele modei în design. Pentru a decora într-unul din aceste stiluri, puteți cumpăra antichități reale sau mobilier antic nou. Există însă o altă opțiune, care este cea mai accesibilă Faceți totul cu propriile mâini. În general, este mai frecventă antichizarea suprafeței dulapurilor și a meselor, dar este interesant și tapițeria mobilierului tapițat.

Personalizat. Mobilierul antic realizat manual va fi unicat. Rezultatul experimentului tău poate deveni un element decorativ major al casei tale sau o cameră separată. Încercați mai întâi îmbătrânirea tapițeriei pe un scaun, înainte de a vă ocupa de obiectele mai mari Fotolii și o canapea.

Creați istorie. Aspectul vintage își are originea în America, care nu se poate lăuda cu propria sa istorie străveche. Dar toată lumea are nevoie de amintiri și de lucruri din trecut.. deci se simte un anumit fundament, se bazează pe experiența generațiilor anterioare… Dacă niciunul dintre acestea nu este disponibil, trebuie să fie creat!

Un produs de fabrică modernă poate imita aspectul unui produs artizanal vechi.

Alegerea unei tactici

  • Îmbătrânirea mobilei fără a o demonta. Este o șansă lungă. Dacă folosiți în mod activ tapițeria, ați putea deteriora părțile dure ale piesei de mobilier.
  • Scoateți tapițeria și îmbătrâniți-o. O opțiune promițătoare, dar nu întotdeauna realizabilă. Tapițeria unui scaun este ușor de îndepărtat ( deși este totuși un pic de mizerie ) dar nu poți face acest lucru cu o canapea. Doar dacă nu o duci la un atelier de reparații de mobilă cu o bucată mare de țesătură veche.. de tapițerie care urmează să fie tapițată.
  • Fabricarea unei noi piese de mobilier. Cea mai simplă și mai eficientă soluție, mai ales pentru cei care sunt "prietenoși" Cu mașină de cusut. Tapițeria veche poate fi lăsată complet neatinsă și o puteți înlocui pur și simplu cu o husă din țesătură veche.
Citește mai mult  Bar de vinuri pe roți

Spiritul epocii americane este adus în cameră prin tapițeria din piele de vacă. Poate fi folosit cu orice scaun, deoarece se întinde pentru a absorbi umezeala.

Cum alegem?

1. Mecanică. Tapițeria poate fi abrazată cu piatră ponce, nisip, șmirghel, hârtie abrazivă, perii metalice etc. Atât suprafața țesăturii, cât și cusăturile dintre fiecare piesă de mobilier pot fi îmbătrânite în acest mod. Utilizarea unei fricțiuni prea mari nu este o idee bună, deoarece poate distruge complet structura țesăturii.

2. Produse chimice.

  • Înmuiați ( sau fierbeți ) în înălbitor. Culoarea tinde să se estompeze sau să dispară cu totul, ca și cum mobila ar fi stat ani de zile în sufragerie.

La Moroso, pentru a-i conferi un aspect învechit, covorul este înălbitorit, revopsit cu pigmenți naturali, apoi derulat și rețesut. Rezultatul este întotdeauna neașteptat, astfel încât fiecare produs este unic.

În fotografie: Carpet Reloaded by Moroso.

  • Pulverizați tapițeria cu un pistol de pulverizare ( cu un aerograf, pistol de vopsit ). Cerneală, guașă, anilină, vopsea acrilică sau de ulei ( aceasta din urmă se diluează cu terebentină ).
  • Vopsirea țesăturii cu grund auriu. Ei o fac cu o perie, apoi lasă țesătura să se usuce și apoi lucrează suprafața cu o pâslă rigidă. Rezultatul.. Efectul de aurire.
  • Vopsirea cu mijloace improvizate. Țesătura se înmoaie în ( negru sau carcat ) ceai, cafea, vin roșu, suc de rodie, iod sau soluție de mangan. Cu cât timpul de expunere este mai lung și concentrația este mai mare, cu atât culoarea este mai intensă.

Aspectul retro – bumbac nealbit și confecționat manual.

Citește mai mult  Lumea canapelelor Natuzzi

3. Termic.

  • Folosit în combinație cu tratamentele chimice. De exemplu, țesătura se fierbe în ceai puternic ( 8-10 pliculețe de ceai la doi litri de apă ) timp de 5 minute, apoi se clătește în apă rece. Dacă țesătura se usucă la temperatura camerei, va părea palidă, dar dacă o uscați cu un uscător de păr, culoarea va fi mai strălucitoare.
  • Arderea sau descompunerea. Pentru a aprinde marginile tapițeriei, folosiți o brichetă. Puteți pune materialul într-un cuptor încălzit.. Vopsirea cu mijloace improvizate va lăsa țesătura cu un aspect putred.

IMPORTANT:

Este mai bine să începeți cu bucăți mici pentru a evita ruinarea întregii tapițerii.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: