Cum se fabrică mobilierul Nom?

Tinerii designeri israelieni l-au învățat pe Cappellini cum să facă origami din aluminiu.

Israel's Bakery Studio a fost creat în 2009 de Ran Amitai ( Ran Amitai ) născut în 1980 și Gilli Kuchik ( Gilli Kuchik ) născut în 1983. Designerii s-au întâlnit și au devenit un cuplu atât în viață, cât și în artă pe vremea când eram încă student. Amândoi au absolvit designul industrial la Academia de Artă și Design Bezalel din Ierusalim ( numită după primul artist și arhitect israelian ).Procesul creativ al Bakery Studio se bazează pe experimentul practic, jucându-se cu materiale și tehnici, căutând noi modalități de interpretare a metodelor tradiționale de producție. Ran și Jilly locuiesc și lucrează în Tel Aviv, Israel.

Privind mobilierul Cappellini, este greu de imaginat că marca a produs vreodată fotolii clasice. Și nici nu putea fi altfel în 1946. După război, Enrico Cappellini a deschis o fabrică de mobilă în micul oraș italian Carugo. Abia 15 ani mai târziu a început să producă mobilier în stil modern. În 1977, tânărul Giulio a preluat compania de familie. El și-a făcut un principiu din a "paria pe tinerii designeri". Se poate spune că aproape toate vedetele actuale ale designului italian își datorează succesul colaborării cu Cappellini.

Nu e de mirare că designerii atacă în mod constant Giulio, profitând de cea mai mică ocazie pentru a-l interesa de munca sa. Designerii de la Bakery Studio nu au făcut excepție. În 2010, au expus la Salone Satelite ( parte a expoziției Salone del Mobile din Milano, unde designerii emergenți își expun în mod tradițional prototipurile ). Aceștia au lăsat unul dintre pliantele lor cu datele de contact la standul fabricii de mobilă Cappellini. Deoarece nu existau modele realizate de la Bakery Studio la acel moment, coperta a fost doar un portret al cuplului împreună.

Citește mai mult  TRIO invită la expoziția reînnoită

În timpul târgului de la Milano există un program de evenimente de seară foarte aglomerat și, a doua zi, au dat peste Giulio Capellini, care i-a recunoscut din fotografia de pe broșură și le-a propus să colaboreze.

Colecția Nom Cappellini la Salone del Mobile 2012 din Milano.

Rezultatul este ( Nature of Material ) o gamă de mobilier stivuibil NOM, care include măsuțe de cafea și taburete. Cappellini a prezentat-o publicului în 2012 la Salone del Mobile și a lansat-o în producția de serie.

Începeți crearea obiectului prin realizarea unui model pe hârtie. A fost folosit pentru a marca liniile curbelor, la propriu, ca o piesă de origami.

Când piesa de prelucrat este pliată de-a lungul liniilor calculate, suprafața sa ( chiar și hârtia! ) se întinde și capătă curbe suplimentare, adică o deformare naturală a materialului.

Iată cum arată versiunile pe hârtie ale NOM, ale căror curbe vor fi reproduse ulterior în aluminiu. După cum putem vedea, designerii nu au venit doar cu un taburet și o măsuță de cafea

Experimentarea cu prototipuri a dus la această formă finală a unui om cu trei picioare scaun.

Este destul de simplu de fabricat. Blank-urile din aluminiu sunt decupate cu un laser.

După care, liniile planificate se "pliază" Punctarea găurilor.

«pliere." "Origami din aluminiu începe cu picioarele.

Apoi, partea superioară a piesei este îndoită cu o matriță specială pentru îndoire ( îndoire ).

Crenguțele deformează în mod natural suprafața obiectului fabricat.

Versiunile de scaun și măsuță de cafea, cu un interior luminos, sunt deja vopsite după ce procesul de îndoire este finalizat.

Combinația dintre pliurile calculate cu precizie și cele naturale face ca structura să fie stabilă, iar liniile sale sunt moi și organice. În ciuda faptului că foaia de aluminiu este foarte subțire, designerii declară cu autoritate: "poți sări pe un scaun-" "nu i se va întâmpla nimic.".

Citește mai mult  o saltea fără pat

Există, de asemenea, o versiune a scaunului și a mesei de cafea vopsite în întregime ( modelele alb, negru, maro ).

Oferă, de asemenea, modele nevopsite în culoarea naturală a aluminiului.

Puteți urmări un interviu acordat de designeri revistei Domus în timpul Salone del Mobile 2012.
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: