Tipuri de rafturi

Găsirea raftului potrivit este simplă: trebuie doar să vă uitați la ce aveți nevoie de el și să alegeți un design de raft potrivit. Nu se cunosc multe soiuri.

Există un subset uriaș de rafturi decorative: acestea nu sunt concepute pentru a stoca cărți folio de la o coloană la alta. Aici cărțile sunt așezate lejer, lăsând "aer" pe rafturi.

Cel mai bun raft de cărți ar trebui să fie… închisă. Acest lucru este ideal dacă nu se adună praf pe conținut. Cel mai bun mod de a depozita cărțile este cu un raft de sticlă, iar dacă folosiți glisiere glisante, este și mai convenabil.

Cea mai bună bibliotecă pe care o vei avea vreodată este… închisă. Adică, în mod ideal, dacă nu se adună praf pe conținut. Cel mai bun mod de a vă depozita cărțile este cu un raft de sticlă – iar dacă folosiți glisiere glisante, este și mai convenabil.

Ascundeți

Funcția

Rafturi pentru cărți- Primul și cel mai frecvent tip. Ceea ce le deosebește de alte modele sunt pereții laterali suporturi pentru folii. Acestea din urmă pot fi fie fixe, fie detașabile: suporturile speciale ( metal ) sunt atașate la marginea din lemn a raftului și servesc ca un fel de limitator pentru cărțile cele mai îndepărtate.

Rafturile de sticlă pentru accesorii sunt considerate al doilea cel mai popular tip de rafturi. Spre deosebire de biblioteci, acestea nu sunt concepute pentru sarcini grele și nu pot suporta greutatea volumelor groase. Ar trebui să pui câteva fotografii înrămate, o vază decorativă.

Citește mai mult  Markus Benz despre tendința pentru tot ceea ce este natural

Trivia drăguță poate fi depozitată într-o vitrină sau pe un raft special de prezentare.

Un raft de bucătărie are cerințe speciale: este realizat din materiale care sunt ușor de curățat ( sticlă, metal ) și este adesea echipat cu tot felul de suporturi de agățat ( HANG Desalto ). Una dintre cele mai populare configurații este (cerruti Baleri BOITE A CD lampă de sticlă: poate servi ca "podea" articulat pe un dulap de bucătărie din lemn sau utilizat ca unitate independentă.

Rafturile de bucătărie fac parte, de obicei, dintr-un "set" cu tot felul de șine, scurgeri și alte mecanisme pentru depozitarea spatulei și a spatulelor pe perete.

Rafturi de perete pentru baie, cel mai adesea din sticlă mată, oglindă sau obiecte sanitare. Se deosebesc de toate celelalte modele prin adâncimea lor minimă ( 10-15 cm ) sunt doar suficient de mari pentru o cană cu o periuță de dinți și câteva borcane de cremă.

În fotografie: Regia 8502 / 8504.

Design

Linia dintre un raft tradițional, un raft de rafturi și o unitate modulară de sufragerie este foarte neclară. În plus față de pereții laterali, din spate, de sus și de bază, rafturile au adesea balamale ( mai des ) sau glisante din lemn sau sticlă. Iar raftul este deschis în marea majoritate a cazurilor. Cu toate că, desigur, există și rafturi închise, inclusiv cele cu fronturi culisante sau verticale. Cel mai clar exemplu în acest sens rafturi tradiționale din epoca sovietică, cu fronturi de sticlă. ( Clapetă Lago, BOITE A CD Ligne Roset, Clipește Acerbis ).

Rafturile închise nu sunt disponibile doar cu geamuri glisante: ușile sunt adesea ridicate sau cu balamale.

Spre deosebire de un raft, raftul are doar unul singur, mai rar Două sau trei suprafețe de sprijin. Dimensiunile mai mici și mai compacte permit mobilierului să ia cele mai incredibile forme: rafturile, ca să nu mai vorbim de rafturile cu rafturi, pot fi ușor rulate în spirală, în zigzag sau în alte forme geometrice complexe. Raftul este un raft de tablă ușor! ( Bookworm Kartell, AA156 Maggi Massimo ).

Citește mai mult  La ce nu vă puteți permite să economisiți când cumpărați mobilă?

Balamale și cercuri pe perete – nu o piesă de artă modernă, ci un raft pentru cărți.

Tipologie

Există mai multe tipuri comune de modele de rafturi:

 • cu fixare ascunsă. Nu se vede niciun suport exterior, așa că se pare că este "lipită" o placă decorativă din lemn la perete. De fapt, este montat pe pini metalici solizi și conectat la ei prin șuruburi mici ( 81073-01-001 Ido, Bobilla Cerruti Baleri, Rafturi Cornisa B.D Barcelona design )

Rafturi cu fixare ascunsă.

 • În fotografie: Centopercento cabina armadio de Tisettanta, proiectat de Tisettanta Design Lab
 • În fotografie: Rafturile Cornisa de B.D Barcelona design, design de Clotet Lluis, Tusquets Oscar
 • Pe fotografie: modelul 81073-01-001 din fabrica Ido
 • În fotografie: raftul Snake de Casamania

În fotografie: Centopercento cabina armadio de Tisettanta, proiectat de Tisettanta Design Lab.

 • tip cantilever. Suporturile de perete servesc nu doar ca suport, ci și ca unul dintre principalele elemente decorative. Se face o distincție între consolele inferioare ( acestea sunt poziționate sub raft, nu neapărat de-a lungul marginii ) și consolele laterale ( acestea sunt poziționate la capetele raftului ).

Deoarece multe dintre modele sunt vândute în secțiuni, programul modular Tangram este disponibil și în format modular consola și raftul pot fi achiziționate la momente diferite, de la producători diferiți Clientul însuși acționează ca designer de mobilier. De exemplu, reglează lungimea raftului: consolele laterale acoperă o tăietură de ferăstrău neglijentă. 133/100 sau 133/50 Maggi Massimo sau Lari 4 Del Tongo.

Consola funcționează ca un suport de suprafață pentru rafturi.

 • În fotografie: Lari 4 de Del Tongo, proiectat de CRS Del Tongo
 • În imagine: To The Wall de Magis, proiectat de Boeri Cini
 • În fotografie: WALL SHELF 112A de Artek, proiectat de Aalto Alvar
 • În imagine: Rayonnage Mural by Vitra, design de Prouve Jean

În imagine: Lari 4 de Del Tongo, proiectat de CRS Del Tongo.

 • kit/modular. Elementul de bază pentru realizarea unui raft de orice dimensiune. Puteți alege orice geometrie, atâta timp cât elementele metalice congruente sunt congruente ( Alibook Domodinamica ). De exemplu, designerul propune asamblarea a 249 de compoziții diferite din aceleași șapte elemente Tangram Lago.
Citește mai mult  26 fotolii cu cadru metalic

Pentru cei care nu s-au jucat cu o tRomânesc pentru copii, setul de rafturi Jigsaw: creați o compoziție triunghiulară pe perete. Puteți găsi variantele de aluzie pe site-ul producătorului.

 • asimetric. Raftul are una sau două suprafețe care ies în afară de suporturi. Acest model este, de obicei, conceput pentru construirea unui ghiveci cu plante ampelous ( suspendate ).
 • «vertical" ( o mini unitate de rafturi ). Mai multe suprafețe ( de obicei nu sunt late ) dispuse una deasupra celeilalte. Se face o distincție între ( AA129 Maggi Massimo ) și modelele liniare ( Live Arflex ). Acestea din urmă se aseamănă în mod tradițional cu o scară cu trepte care depășesc ușor suportul de lemn.

Rafturile pot fi combinate pentru a crea un "mini-raft".

 • funcție dublă. Chiar și această piesă miniaturală are adesea caracteristici ascunse: sertar extensibil, ecran de proiecție ( Fly ). Unele dintre modelele metalice sunt oglinzi ( Cadru Ligne Roset ) tablou înrămat ( CARTEA DE CARTE CU RAMĂ Driade ) iar rafturile cu icoane din colțuri integrează un suport pentru candelabru.

Rafturile cu două destinații sunt destul de frecvente.

Etaj

Nu chiar un raft Ceva între un raft de lemn și un suport. Este o platformă mobilă, suprafața pe patru roți. Cel mai adesea servește drept suport pentru un televizor kinescop sau un ghiveci mare de flori.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: