Cumpărarea unui scaun de frizerie: sfaturi și trucuri

Fotoliile care pot fi schimbate la dorința proprietarului, sunt utile în căutarea unui confort deosebit și în cazul unor oaspeți neașteptați. Ce sunt și la ce să fii atent când cumperi?

Fotoliu + puf

Caracteristici. Adăugarea unui puf sau a unui scăunel vă permite să vă așezați confortabil într-un fotoliu. Dezavantajul: scaunul nu se transformă într-un scaun înclinabil. Avantajul: puteți găsi un fotoliu și o banchetă pentru aproape orice interior. Unii producători produc în mod special "tandemuri", Alții oferă un taburet în gama colecției lor.

Materiale. Confortul și fiabilitatea scaunului depind de materiale. Carcasa modelelor ieftine este realizată din plăci aglomerate. Fotoliile mai bune au un suport din fibră de lemn sau placaj. Modelele mai scumpe Lemn masiv ( pin, mesteacăn ) sau metal. Mobilierul de lux este realizat din lemn de esență tare ( fag ). În afară de carcasă, este importantă și platforma, deoarece de ea depinde confortul scaunului. Lenjeria de pat are trei straturi: cel de jos pentru elasticitate, mediu pentru moliciune și unul superior care împiedică ca cel din mijloc să fie ușor de strâns. Modelele ieftine au o umplutură din spumă moale pentru straturile de jos și de mijloc. stratul inferior este o împletitură de benzi de cauciuc pe bază de țesătură, stratul mijlociu este realizat din latex artificial, iar stratul superior este realizat din cauciuc în pâslă sintetică.

Bineînțeles că nu poți dormi bine pe un astfel de scaun, dar te poți relaxa cu picioarele întinse.

  • Scaun CA6063 de Candice Olson by Highland House
  • Scaun DB0030131 din fabrică Dialma Brown
  • Fotoliu Nigel 1349.51 de la fabrica Sam Moore
  • Scaun + taburet Greta Garbo 05740 de la fabrica Eichholtz

CA6063 de Candice Olson de Highland House.

Citește mai mult  Tipuri de dulapuri

scaun pliabil

Caracteristici. Fotoliul extensibil ( recliner ) este conceput pentru o relaxare confortabilă. Cele mai multe modele au nu numai un spătar înclinabil, ci și un suport pentru picioare glisant. De obicei, un astfel de fotoliu are trei poziții de bază: așezat- spătarul în poziție verticală, suportul pentru picioare retras; pe jumătate înclinat ( poziția TV ) cu spătarul ușor înclinat și suportul pentru picioare ridicat; relaxare completă Spătar la 45 de grade și suport pentru picioare complet ridicat. Unele reclinatoare vă permit să vă legănați și să vă rotiți, iar cei mai "pricepuți".. să faceți un vibromasaj. Dezavantajul – Din cauza comenzilor complexe, aproape toate aceste scaune sunt voluminoase, incomode și grele.

Control. Unele modele au un sistem de control mecanic Înclinarea spătarului poate fi reglată manual. Celelalte sunt acționate electric Pur și simplu apăsați butoanele de pe telecomandă sau de pe fotoliu pentru a alege o poziție. Cel mai "receptiv" Acestea memorează pozițiile preferate ale proprietarului.

Scaunele cu spătar sunt scaune ușoare, care nu necesită să vă ridicați pentru a le transforma: trebuie doar să împingeți mai mult spătarul cu greutatea corpului.

Fotoliu pat

Caracteristicile. Dacă vă doriți mai mult decât un fotoliu de relaxare, aveți nevoie de un pat bun – un fotoliu de pat este răspunsul. Prețul unui fotoliu extensibil nu este adesea foarte diferit de cel al unui fotoliu obișnuit, în funcție de producător, de design și de materialele folosite.

Transformare. Cât de mult costă un scaun-pat depinde și de sistemul de transformare. Scaunele transformatoare folosesc aceleași mecanisme ca și canapelele convertibile. Cel mai simplu și mai ieftin Un roll-out ( cu toate acestea, lie-flat va fi ușor mai mică decât scaunul ). Mecanisme mai scumpe pentru delfini și "acordeon" Acestea oferă o suprafață plană pentru dormit. Mecanismul click-clack vă permite să reglați înălțimea spătarului până la o poziție de "semiînclinare" sau "doar culcat". «Fotoliu extensibil din piele Euro și un "pat pliabil franțuzesc" Și este ușor de pus în picioare și nu zgârie podeaua. Și marile mărci de mobilier au propriile mecanisme de transformare originale.

Citește mai mult  Comode cu sertare din malachit și multe altele la Design Place

Fotoliul-pat rabatabil este probabil cel mai comun exemplu de fotoliu convertibil. Spre deosebire de omologii săi din epoca sovietică, această nouă generație de mobilier are un design modern și interesant.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: