Mike Letzner despre mobilierul tapițat

Care sunt cerințele pentru mobilierul pe care intenționați să îl lăsați ca moștenire?? Ce să transmiteți copiilor și nepoților? Cum ar trebui să arate un stil clasic astăzi, pentru ca urmașii noștri să se bucure de el mâine? – spune Savio Firmino, director de comerț și marketing la compania florentină.

Trei condiții. Este foarte simplu. Mobilierul care poate fi transmis din generație în generație trebuie să îndeplinească trei condiții. Primul este materii prime de înaltă calitate. Trei- Artizanat manual de către un maestru artizan. Al treilea – Designerul care a lucrat la el ar trebui să moștenească tradițiile și tehnicile meseriei sale de la artizanii din generațiile anterioare.

Despre sincronizare. Mobilierul realizat manual din lemn prețios devine din ce în ce mai prețios odată cu trecerea anilor. Așa că nu are rost să vorbim despre durata sa de viață – Cu cât mobila este mai veche, cu atât mai bine: este o moștenire, o antichitate.

Noaptea magică. Notte Fatata, sau "noaptea magică" — Colecția de mobilier pentru copii Savio Firmino, devenită legendară: designul, cu decorul său original sculptat, a fost creat în 2008 de fondatorul companiei, Guido Savio, pentru a sărbători nașterea primei sale nepoate, Viola. Am fiice tinere și știu că pătuțurile lor și alte piese de mobilier Notte Fatata vor fi moștenite de copiii și nepoții lor, care vor fi la fel de fericiți de ele ca și fiicele mele acum.

Despre clasicii zilelor noastre. În secolul XXI ar fi ciudat să trăim în interioare copiate dintr-un muzeu. Avem condiții de trai diferite, arhitectură și concepții diferite despre confort. Dormitoarele și interioarele camerelor de zi în stil clasic astăzi nu pot rămâne așa cum erau acum 200 de ani. Savio Firmino, care este încă condusă de Guido Savio, a reinventat formele și culorile clasice ale mobilierului încă din anii 1960. Fără ea, am ajunge la simple copii realizate manual, fără niciun stil sau valoare artistică.

Citește mai mult  14 piese de mobilier reprezentând coroana britanică

Despre tehnicile de epocă. Astăzi nu se poate renunța la mașinile de înaltă precizie pentru a face mobilă, dar noi facem sculptura și aurirea manual. Tehnicile de sculptură circulară au fost transmise de meșteri din generație în generație. Foaia de aur, argint sau vermeil este lustruită manual cu o piatră de agat, așa cum făceau meșterii renascentiști. De asemenea, folosim numai vopsele și ceruri naturale.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: