Tipuri de scaune

Ce tipuri de scaune sunt la vânzare? Ce este mai bun, un model istoric sau unul modern?? Scaune pliabile și stivuibile, tapițate și rigide, precum și butuci, șei și clepsidre.

Scaun cel mai performant aparat multifuncțional. Poate fi pur și simplu luat și dus oriunde: în bucătărie, pe verandă sau în curte.

Log natural

Arhaic. Prototipul unui scaun este un buștean de lemn, care poate fi folosit ca scaun sau ca masă. Astfel de mobilier primitiv în mod deliberat este fabricat și astăzi; de exemplu, fabricile Riva1920 și E15 au fabricat lemn industrial din trunchiuri de cedru, stejar și mesteacăn furniruite. Forma de butoi este exploatată în mod activ de designerii moderni.

"O să mă așez pe o buturugă și o să mănânc o prăjitură", spune ursul dintr-un basm Românesc. Și, într-adevăr, vrei doar să te așezi și să te relaxezi pe această piesă de mobilier.

Clepsidra

versiune mai ușoară. Această linie evolutivă a scaunelor este ușor de urmărit: este ușor să stai pe un buștean așezat pe fund, dar târându-l dintr-un loc în altul -.. este un pic cam greu. Pentru a ușura butucul, mijlocul lui a fost ascuțit. Așa a ajuns scaunul să aibă "talie", Una pe care să o poți ține confortabil. Modele similare se mai găsesc încă în unele triburi africane. Companiile europene de mobilă le oferă, de asemenea,.

Silueta elegantă a acestui model arată ca un câștigător în orice interior atât clasice, cât și moderne.

Șaua

Pe cal. O formă împrumutată direct de la nomazi. Pentru a nu sta pe pământul rece, reprezentanții oamenilor de stepă au folosit un ham de cal ca un scaun. La mijlocul secolului trecut, Achille Castiglioni a fost primul care a scos scaunul de pe o bicicletă și l-a pus pe o tijă de oțel cu piedestal. Scaunul Sella ( Zanotta l-a lansat pentru prima dată în 1957 și a fost reeditat din 1983 ). O creație similară bazată pe un scaun de tractor se numește Mezzadro. Ambele modele sunt considerate "icoane moderniste" și sunt vândute la licitațiile de artă contemporană pentru multe mii de dolari.

Citește mai mult  Mobilier: finisaje

Stai o vreme în aceste șei, respiri, bei o înghițitură sau două Și din nou dansând până când cazi.

Scaunul, destul de manevrabil în opinia mea. Având câteva scaune în stoc, puteți rezolva rapid problema oaspeților neașteptați: acestea pot fi stivuite foarte convenabil. De asemenea, poate fi adaptat la orice stil interior cu puțină imaginație și efort.Scaunul poate fi așezat oriunde, în special în bucătărie. Se potrivește în hol, în baie sau în dormitor, în fața măsuței de toaletă. Și ce magazin sau stand de expoziție este fără un scaun??!

scaun, În opinia mea, o piesă de mobilier destul de manevrabilă. Stocați câteva taburete pentru a rezolva rapid problema unui oaspete neașteptat: Câteva scaune pot fi stivuite foarte convenabil. În afară de aceasta, taburetul poate fi întotdeauna adaptat la stilul casei cu puțină imaginație și efort.Îl puteți pune oriunde, mai ales în bucătărie. Se potrivește în hol, baie și dormitor în fața măsuței de toaletă. Și ce ar fi un magazin sau un stand de expoziție fără un taburet??!

Ascundeți

Designul scaunului de ședere a fost recunoscut de fizioterapeuți: pare să redistribuie sarcina de la coloana lombară la oasele sciatice. Nu este nevoie să vă sprijiniți pe spătar. Unele taburete pot fi aproape ca niște cai, deoarece au crestături corespunzătoare pentru picioarele de pe ambele părți ale scaunului.

Scaun egiptean

Acasă și pe câmpul de luptă. Fabricanții de mobilă de pe malul Nilului au găsit o soluție minunată: un covor întins între suporturi. Sub greutatea unei persoane așezate, acesta se deformează exact așa cum este necesar. Iar baza în formă de x asigură stabilitate. Romanii au făcut-o mobilă ( asemănătoare unei foarfeci )- Acesta este modul în care scaunele și scaunele pliabile au luat naștere. Fotoliile pliabile portabile i-au urmat pe senatori în sălile de ședință. Mai târziu a fost transformat în scaun de campanie ( pe acest model Napoleon a observat bătăliile ) și este, de asemenea, la originea așa-numitului scaun de regizor.

Citește mai mult  Tipuri de scaune

Un produs binecunoscut turiștilor și pescarilor. Taburet pliabil realizat din tuburi metalice goale cu un scaun din pânză care se potrivește cu ușurință într-un rucsac.

Scaune moderne

În bucătărie și în spatele pianului. Scaune- Probabil cel mai mare grup de mobilier. Acum, scaunul practic orice scaun fără spătar sau cotiere. Și, în acest sens, granița dintre ea și un puf și o masă joasă este foarte relativă. Scaunele sunt tapițate și rigide, cu un scaun rotund, pătrat sau dreptunghiular, sprijinite pe trei sau patru picioare și așezate pe două cadre.

Unele taburete sunt potrivite pentru toate încăperile casei și chiar și pentru grădină; altele sunt concepute pentru o anumită cameră: grădiniță, dormitor, hol, etc.

Scaun Scară. Un model foarte util cu dublă utilizare, care este ideal și ca scăriță și scară. Puteți folosi scaunul ca suport: scaunul poate ține ghivece de plante sau chiar pantofi: pantofi și papuci.

În imagine: TA001 de Grange.

Marea majoritate a modelelor sunt "stivuibile": ele sunt "puse" sau "împinse" una peste alta și depozitate compact.

Există o categorie separată pentru scaunele "cu un singur picior" Scaune cu șuruburi pe un suport central. Acestea sunt adesea pivotante, iar unele sunt capabile să se ridice de la 42 cm la 75-80 cm în înălțime.

Scaunele de bar sunt o varietate specială.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: