Pat într-un podium: plusurile evidente și dezavantajele imperceptibile ale designului

Un pat încorporat în podium este ceva nou și curios în casă. Atrage prin neconvenționalitatea sa, dar ridică îndoieli: pentru cine acest atribut la modă, dacă un astfel de pat va fi confortabil, dacă podiumul nu va crea inconveniente suplimentare? Luați în considerare avantajele și dezavantajele unui podium de pat mai jos.

Un pat încorporat într-un podium este potrivit atât pentru spații mari, cât și pentru apartamentele modeste. Într-un dormitor spațios, podiumul poate ajuta la crearea unei zone de ședere confortabilă. Și într-un apartament studio va separa vizual zona de dormit de spațiul comun.

Patul podium este potrivit pentru stilul scandinav, loft sau orice altă tendință minimalistă. Amintiți-vă doar că un podium nu este potrivit pentru orice apartament și nici pentru orice stil minimalist. Ar trebui să se înțeleagă că, împreună cu un atribut la modă, veți obține o barieră în calea liberei circulații în propriul apartament sub forma uneia sau mai multor scări, iar acest lucru nu va fi pe placul tuturor. Și în timp ce pentru mulți va face designul dormitorului mai interesant, pentru alții va fi un iritant permanent.


Citește și:

  • Mobilier de dormit alternativ: 7 opțiuni
  • 23 de paturi cu pasarelă
  • Podium de pat în interior: cum să alegeți și ce să ia în considerare

Catwalk și copii

Podiumul din interior pentru o familie tânără cu copii sub doi ani se poate transforma într-o problemă reală. Copiii care abia au început să se târască sau să meargă vor avea nevoie de mai multă atenție din partea părinților pentru a se asigura că nu cad de pe pasarelă sau se împiedică de ea. Dar pentru copiii mai mari, este un adevărat chilipir – mai ales dacă aveți mai mult de un copil în cameră. Designul de dormitor Catwalk este un colac de salvare pentru camera unui copil mic Ar putea ascunde chiar un al doilea sau al treilea pat ( s-ar putea să vă amintiți că existau astfel de paturi în grădinițe ) și ar putea oferi spațiu de depozitare pentru jucării sau să vă ajute să creați un mediu jucăuș, care să economisească spațiu și cu care toți copiii adoră să se joace.

Citește mai mult  Jocul arhitectului

Ascunde totul și chiar mai mult!

Vorbind despre depozitare suplimentară. O pasarelă cu un pat încorporat are un mare potențial în această privință: cutii de trepte care înlocuiesc un piept de sertare, trape, unde puteți depozita perne, pături, valize și provizii de gem de iarnă date de bunica din sat. Capacul trapei trebuie să fie echipat cu un mâner special detașabil și cu balamale de ușă normale.

În imagine: saltea Twin 2000 SF FN de Dorelan.

Un pat încorporat în podium poate fi ascuns în timpul zilei. Iar în locul acesteia ar putea fi amenajată o zonă de lucru sau de luat masa. Deci, podiumul din dormitor O adevărată evadare pentru spațiile foarte mici în care trebuie să vă gândiți la scenarii de transformare pentru a încadra toate funcțiile.

Totul conform planului

Dispunerea apartamentului dvs. vă va spune unde este cel mai bine să plasați podiumul în apartamentul dvs. Uneori este o nișă folosită ca dormitor într-o garsonieră, alteori este invers.. spațiul de sub fereastră. În acest caz, câștigați un spațiu pe pervazul ferestrei înălțimea adăugată a podiumului le va face să pară destul de joase și ar putea îndeplini funcția de piele de capră. Veți avea impresia că aveți ferestre mai mari, dar de fapt un tavan mai mic. Acest lucru ar trebui să fie cu siguranță luate în considerare, și în cazul în care plafoanele sunt mici, nu face podiumul prea mare. Înainte de a începe renovarea, luați în considerare fotografii ale diferitelor podiumuri de dormitoare, astfel încât să vă puteți face o idee despre cum va arăta structura în viața reală și dacă vă va decora interiorul.

Citește mai mult  Philippe Selva despre mobilierul italian pentru toate timpurile

Pentru a rezuma

Pentru cine este potrivit un pat construit pe un podium:

  • de persoane tinere și active care apreciază simplitatea și funcționalitatea
  • Pentru persoanele ale căror apartamente sunt capabile să îndeplinească mai multe funcții necesare doar cu o anumită transformare a spațiului

Pentru care un pat construit pe un podium nu este potrivit:

  • Pentru persoanele cu probleme articulare: Imaginați-vă că trebuie să vă ridicați de pe o saltea sau chiar de pe podea și că efortul pe care îl depuneți pe genunchi este evident
  • pentru familiile cu bebeluși
  • Pentru cei de vârstă mijlocie ( deplasarea în jurul apartamentului este probabil să fie un curs de obstacole )

Alegerea paturilor

Pat tra-kinbed-012 din colecția New Traditional de Caracole Pat Capri de Orizzonti Pat Dylan by Cattelan italia
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: