Valoarea și eliminarea erorii E10 pe afișajul mașinii de spălat electrolux

Eroarea codului E10 este de obicei găsită în mașinile de spălat ale mărcii Electrolux în momentul cel mai neașteptat pentru acest lucru – chiar în mijlocul ciclului de spălare. Nu suspendă pur și simplu ciclul de lucru, ci și ușile de trapă încalcă și devine imposibil de a obține lenjerie de corp. Vom încerca să ne ocupăm de motivele apariției unei astfel de defecțiuni și vom da recomandări pentru corectarea situației.

Ce înseamnă?

Codul de eroare E10 pe ecranul electronic Electrolux poate apărea Atât în ​​timpul umplerii inițiale a tamburului, cât și în cursul spălării. Se întâmplă că rezervorul dispozitivului este umplut cu apă pentru o lungă perioadă de timp, iar apoi indicatorul E10 este afișat și toată apa înscrisă începe să se îmbine. Se întâmplă altfel – utilizatorul aude că apa este recrutată, dar prin geamul trapei este vizibil că rezervorul rămâne aproape gol, spălarea nu pornește și după câteva minute, informațiile despre eroare sunt afișate.

Situația este mai puțin frecventă atunci când zgomotul de apă din rezervor este auzit în timpul clătirii, spălarea se încadrează în modul de lucru, dar programul din când în când este suspendat, iar codul foarte bolnav apare pe monitor. Manualul pentru mașina de spălat a acestui brand dă descifrarea acestei erori – Lipsa completă a apei sau admiterea sa insuficientă. Această formulare descrie situația, dar, din păcate, nu oferă informații specifice despre ceea ce a cauzat o defecțiune.

Posibile motive

În practică, există o mulțime de motive care pot duce la erori E10. Vedeți poate remedia codul de informații pe monitor în următoarele cazuri:

  • În absența apei în sistemul general de alimentare cu apă de apă, pur și simplu, există o deconectare a alimentării cu apă rece;
  • când a afectat furtunul de apă;
  • la eșecul supapei de combustibil;
  • Pentru defecte, presostat.
Citește mai mult  Mixere de cot: Soiuri și specificații

În unele cazuri, există o apă auto-direcționată din rezervor, apare în timp ce se întâmplă Scurgeri de apă spontană din rezervorul mașinii de spălat – devine rezultatul oricărei defalcări interioare grave. Unele mașini electrolux ale celor mai recente modele cu o bază de codificare extinsă pot specifica motivul suspensiei unității, indicând o eroare specifică a întregului sistem.

Cu toate acestea, majoritatea covârșitoare a agregatelor companiei nu posedă o astfel de opțiune, deci sunt limitate la codul de informare E10. Dacă mașina de spălat nu a reușit să indice o anumită parte, nu a reușit, atunci când efectuați lucrări de reparații, trebuie să țineți cont de toți factorii listați.

Cum să eliminați?

Începerea lucrărilor de reparare este necesară din acțiunea foarte elementară – Asigurați-vă că apa rece este introdusă în sistem. Faceți-o ușor – trebuie doar să deschideți o macara de baie sau să vă scufundați și să vedeți dacă apa curge din ea. Dacă totul este în ordine, atunci ar trebui să vedeți, Dacă obturatorul nu este blocat unde este atașat furtunul de umplere – Adesea proprietarii tehnicienilor uită să o deschidă înainte de a porni mașina.

E10 Eroare poate afecta, de asemenea, presiunea apei – nu trebuie să fie prea slabă. Cu o astfel de problemă se confruntă adesea cu proprietarii cabanelor de vară și case de țară în timpul verii, când toți vecinii sunt incluși masiv în ceasul de udare. Presiunea este redusă considerabil, poate duce la o agățare cm.

Dacă este prevăzut un filtru între macara și furtunul de umplere, atunci este necesar să se verifice cu atenție – Poate înfrunta nisipul sau alte impurități conținute în apa tehnică. Inspecția similară de care aveți nevoie pentru a obține grila de capcană, care este situată în zona de intrare a furtunului în cm. Este posibil ca blocul să fie localizat și direct în furtun – atunci trebuie să fie deconectat, inspectați cu atenție și asigurați-vă că există un lichid pentru a verifica dacă aceasta este lipsiți.

Acordați atenție faptului că orice tub de noroi din furtun poate fi îndepărtat numai sub presiune puternică a apei. Utilizarea firului acut și a reactivilor chimici determină o încălcare a integrității părții.

Asigurați-vă că vă asigurați că lichidul format nu părăsește rezervorul independent. Pentru a face acest lucru, înclinați la unitatea de lucru și ascultați. Dacă observați că apa este o crimă în prună și, după aceea, unitatea oferă o eroare E10 și lucrarea mașinii este suspendată – înseamnă că este necesar să se corecteze situația și să elimine auto-zarurile de sine. Pentru a începe, se uită la starea furtunului de scurgere, probabil că este răsucite, a sărit, mutat sau sub nivelul admisibil. În nici un caz nu ar trebui să treacă pe podea, ar trebui să fie ridicată cu 50-70 cm.

Citește mai mult  Am. Mixere.PM: Prezentare generală a sortimentului

Furtunul ar trebui să circule puțin aer, deci nu este necesar să o reduceți prea adânc în canalizare.

Dacă capacitatea tehnică de a instala aparatul în conformitate cu regulile nu este, atunci trebuie să recurgeți suplimentar la utilizarea supapei de verificare, acesta va proteja mașina de la scurgere neautorizată. Este în valoare de acest articol la toate ieftine și poate fi întotdeauna instalat pe cont propriu.

Dacă prunele sunt organizate cu cerințele, iar lichidul intră în mașină nelegat, dar volumul fluidului de spălare nu este încă suficient, cel mai probabil, Defalcarea se referă la elementele interne – senzorul de nivel al apei, supapa de admisie sau serviciul de presă. Diagnosticarea presei complet fără abilități și cunoștințe de bază dificil. Pentru a face acest lucru, opriți CM din rețeaua de alimentare cu energie electrică, blocați macaraua care este responsabilă pentru alimentarea fluidului în rezervor și scoateți capacul superior al mașinii de spălat, răsuciți șuruburile de fixare. După ce ați cheltuit aceste acțiuni, veți avea acces la senzor, în continuare, apăsați cu atenție cu atenție homtul de fixare și deconectați furtunul de presiune.

Pentru a verifica performanța presei, veți avea nevoie de un tub de același diametru ca și montarea senzorului. Trebuie să fie atașat la stivuitor și ușor. Dacă senzorul este în stare bună, atunci veți auzi 1 sau 3 clicuri – se înscriu la faptul că contactele au funcționat. După aceasta, serviciul de presă trebuie examinat pentru prezența defectelor vizibile, dacă observați contaminarea sau frecare în interiorul duzei, apoi clătiți cu atenție partea sub apă.

Pentru a verifica funcționalitatea presiunii, multimetrul este utilizat de obicei. Acest dispozitiv este instalat în modul de rezistență și impune sondele la contactele senzorilor – citirile de pe monitorul dispozitivului trebuie să se schimbe. Dacă acestea rămân aceleași, înseamnă că elementul este defect – este necesar înlocuirea completă. Mai puțin rare Cauza defecțiunii devine eșecul modulului electronic, Următoarele semne vorbesc despre probleme: apa este câștigată în rezervor, spălarea se aprinde, dar din când în când unitatea este suspendată și afișează eroarea E10.

Citește mai mult  Mașini de spălat îngustă și suport LG: descriere, argumente pro și contra, modele

După oprirea și reactivarea butonului de pornire, programul continuă. Acesta indică în mod direct probleme cu electronica, ele pot fi o consecință a ansamblului incorect din fabrică, parametri de tensiune de rețea instabilă sau uzură fizică.

O astfel de defecțiune este considerată una dintre cele mai grave și necesită implicarea maeștrilor mașinii de spălat.

Privind diagnosticarea mașinilor de spălat ale mărcii electrolux și eliminați erorile, vedeți mai jos.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: