Elena Timchenko despre complexitatea relațiilor cu clienții

Ce greșeli fac de obicei clienții? Se pot face modificări la design? Cum să anticipați viitoarele renovări interioare? Arhitecta Olena Timtchenko își împărtășește experiența.

În imagine: Elena Timtchenko, arhitect și director al Studioului de arhitectură Timtchenko

Marele secret al bugetului. În România, clienții cred adesea că arhitecții sunt cei care trebuie să proiecteze interiorul să le falimenteze și să-și ascundă cu atâta grijă bugetul. Din acest motiv, procesul de comunicare cu clientul arată adesea astfel: propunem o opțiune la care lucrăm de ceva timp, dar clientul o respinge fără un motiv evident. Noi refacem și oferim ceva diferit, dar clientul nu este din nou de acord. Și așa mai departe, până când dezvăluie marele secret al bugetului său. De fapt, treaba noastră este să ne asigurăm că mobilierul este potrivit pentru client Pentru a obține cel mai bun rezultat pentru client.

Despre nestatornicie. Există persoane care doresc să facă modificări de ultim moment la un proiect. Nu putem face nimic în privința acestui tip de client: să respingem ceva, să încercăm să potrivim ceva. Cineva, dimpotrivă, este inițial fericit cu totul și nu schimbă nimic în mod special, dar după o călătorie în care vede ceva interesant, se străduiește să-l aducă în interiorul său. Nu aveți de ce să vă faceți griji este o parte naturală a fluxului de lucru. Principalul lucru este găsiți un teren comun.

Despre oportunitățile ascunse. Întotdeauna încercăm, deși nu spunem niciodată clientului, să facem interioarele noastre astfel încât să se poată schimba în timp. Avem, de exemplu, o podea din marmură roșie naturală cu aurire pictată manual, pereți albi, mobilier modern și un tavan cu frescă. Dar știm din experiență: cu trecerea anilor, oamenii încep să graviteze în jurul clasicismului. Prin urmare, am realizat acest proiect cu speranța că, în timp, acest mobilier poate fi ușor înlocuit cu piese clasice și se va integra perfect în interior.

Citește mai mult  Colecția ecologică de la IKEA

Citiți interviul în întregime la

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: