Apartament în stil scandinav pentru o familie tânără

Pereți luminoși, mobilier din lemn și mult spațiu de depozitare: stilul scandinav vă va însoți atâta timp cât există apartamente mici, ierni mohorâte și nevoia de confort. Un apartament cu un dormitor de 51 mp are spațiu pentru un dormitor, bucătărie, living și chiar o mică bibliotecă. Lipsește doar un singur lucru – articolele inutile.

Detalii despre apartament: Un apartament cu un dormitor de 51,43 metri pătrați

Proprietarii: familie tânără.

Dorințe: pentru a oferi spațiu personal și pentru a amenaja o zonă "publică" spațioasă Un loc de întâlnire cu prietenii.


Citește și:

  • Un singur dormitor pentru o fată: un stil scandinav romantic
  • Un studio fără o cameră de zi: cele mai bune dintre cele mai bune te
  • O garsonieră în stil ecologic modern: design de Marianna Mamontova

Singura cameră din apartament este împărțită în două zone: un dormitor și o cameră de zi. Baia și toaleta, dimpotrivă, sunt combinate într-o singură cameră, care este mai spațioasă și mai confortabilă. Pentru o transformare mai temeinică a spațiilor a existat o limită peretele dintre cameră și bucătărie este portant și nu poate fi îndepărtat. Pentru designul interior, designerul Natalia Ivanova a ales un stil scandinav modern, cu simplitatea, frumusețea naturală și funcționalitatea sa. Stilul scandinav este perfect pentru apartamentele mici, fără a fi nevoie de decorațiuni pompoase, culori stridente și mobilier pretențios. Lumină "nordică" Culorile atrag atenția de la lipsa de spațiu, iar materialele naturale fac interiorul mai cald și mai confortabil.

plan de etaj.

Apartamentul are ferestre pe o singură parte. Din acest motiv, singurele zone care beneficiază de lumină naturală sunt bucătăria și dormitorul, unde este organizată și o mică zonă de lucru. Folosirea corpurilor de iluminat la diferite niveluri în camera de zi ajută la rezolvarea problemei luminii din cameră, făcând-o mai spațioasă din punct de vedere vizual. Pentru ca garderoba, unde sunt depozitate toate lucrurile familiei, să nu pară greoaie, au făcut din ea un "perete": neted ( cu fitinguri ascunse ) strălucitor ( tot ce reflectă lumina, "extinde" spațiul ) de la tavan la podea ( imaginați-vă câte lucruri încap aici ).

Citește mai mult  Lemn și culoare: stil bugetar într-un apartament mic

Tavanul și pereții apartamentului sunt de un alb pur: Limita dintre ele dispare, iar camera pare mai înaltă și mai plină. Designerul și-a asumat riscul de a face ca partea de perete pe care este atârnat televizorul să fie negru ca un cărbune. Efectul este aproape magic: suprafețele pereților par să aibă un efect de catifea, iar interiorul simplu devine profund și multifațetat. Acest lucru este susținut de ușile întunecate, mobilierul tapițat și lămpile. Mobilierul transformator economisește spațiu prețios: un puf care poate fi transformat în masă este jumătate de puf.

Nu vă puteți imagina un stil scandinav fără lemnul deschis la culoare ( mesteacăn, pin ). Culoarea naturală a podelei din camera de zi este pusă în valoare de un panou de perete. La prima vedere, pare un simplu panou din lemn natural. Dar, atunci când sunt echipate cu iluminare specială, ele fac posibilă aprecierea frumuseții acestui material și dau interiorului un farmec special.

Dormitorul alb este inundat de lumină. Camera este foarte mică, așa că s-a renunțat la draperiile de podea, care sug spațiul. Jaluzelele romane modeste dau camerei o culoare delicată, de dimineață. Apartamentele mici în stil scandinav nu au o mulțime de obiecte decorative. Dar este nevoie de detalii originale, altfel interiorul va părea golit de conținut. Obiectele transparente sau strălucitoare ar fi mai bune: nu ar părea prea grele. Un exemplu frumos – un Buddha de metal într-un dormitor: decorează, amuză, inspiră gânduri de nirvana.

Rafturile de cărți atârnă de tavan – orice lucru deasupra ochiului îl face să se simtă mai puțin aglomerat. Scara hafele este montată pe un suport cu o balama articulată, iar roțile facilitează deplasarea ei de-a lungul rafturilor – obținerea a ceea ce aveți nevoie de sus nu este o problemă. Un pervaz larg de fereastră în dormitor ar putea acționa ca un birou.

Citește mai mult  Apartament cu trei barocuri într-o casă din seria 90: design de Anna Vladimirova

Lămpile de podea laconice sunt un alt accesoriu de dormitor. În dormitor nu există lumină de tavan, lămpile atârnă spre pat, creând o atmosferă intimă și confortabilă în camera albă "deschisă".

Alb fără compromisuri în bucătărie. Un interior în culori deschise pare întotdeauna mai aerisit și mai spațios. Mobilierul de bucătărie cu o geometrie simplă, echipat cu sisteme de depozitare ascunse pentru veselă și echipamente, arată bine într-o zonă mică. gospodinele se tem că bucătăria albă trebuie curățată prea des – designerii spun că nu mai des decât oricare alta; acest spațiu domestic are nevoie de îngrijire regulată, indiferent de culoarea în care a fost proiectat. Plăcile de pe podeaua întunecată sunt mai mari decât cele de pe șorțul alb – acest lucru adaugă, de asemenea, volum camerei.

Zona de luat masa este pusă în evidență de mobilierul de perete și de corpul de iluminat "signature blue" poziționat chiar deasupra mesei. Modelul de pe perete adaugă volum la cameră și creează o atmosferă specială. Masa și scaunele din lemn – un tribut adus iubirii scandinave pentru natură – sunt elegante și ușoare, ceea ce este deosebit de important într-o bucătărie mică.

O soluție bună pentru o baie mică

Partițiile translucide "dizolvă" cabina de duș – interiorul rămâne ușor și aerisit. Nu există multe modalități de decorare a unei băi mici. Cel mai adesea, designerii caută forme clare și posibilități geometrice pentru a "împinge" pereții, pentru a crea volum și perspectivă. Este suficient să decorezi peretele cu un model grafic alb-negru și să alegi chitul gri închis pentru gresia albă, astfel încât interiorul camerei mici albe să câștige dinamică și personalitate.

Citește mai mult  Apartament cu trei dormitoare cu o loggie atașată: design de Valentina Ivleva și Mikhail Dultsev

Modele plate interesante

Interiorul unui apartament dintr-un proiect al companiei de arhitectură și construcții Design Technologies Interiorul unui apartament dintr-un proiect realizat de un designer Interiorul unui apartament dintr-un proiect realizat de un designer
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: