Australia: o casă într-un coș de fum

Primul lucru care îți vine în minte atunci când privești această casă este un coș de fum cu ventilator. În climatul cald al Australiei, chiar și arhitectura tinde să pară răcoritoare.

Din exterior, casa arată ca un coș de fum metalic mare cu o elice, mici extensii dreptunghiulare și o verandă deschisă. Toate componentele acestei case originale se combină armonios pentru a forma un întreg coerent.

Informații:
Locație: Gladstone, Queensland, Australia
Arhitect: Simon Laws, șeful studioului de design

În imagine: Simon Laws, arhitect.

Casele originale atrag întotdeauna oameni creativi. Arhitectul australian Simon Lowes, șef al Anthill Constructions, a construit o casă pentru cunoscutul fotograf australian Marian Drew… într-un coș de fum. O casă cu un aspect destul de neobișnuit se numește Drew House după numele clientului. În cea mai mare parte, aceste case originale nu sunt destinate reședinței permanente. Casa lui Drew nu face excepție: este un fel de "cabană" pentru o vacanță în sânul naturii, datorită împrejurimilor frumoase.. Pădure virgină și apropierea de Marea Barieră de Corali.

Complet ecologic, realizat exclusiv din lemn și materiale reciclabile. Este, de asemenea, "prietenos cu natura" – și nu numai pentru că este deschisă din toate părțile, ci și pentru că este complet independentă din punct de vedere energetic: funcționează cu panouri solare, este proiectată pentru încălzire pasivă și folosește apa de ploaie.

Piesa de coș de fum adăpostește o bucătărie minimalistă, care curge perfect în sufragerie și în camera de zi.

Proiectele originale de case necesită soluții structurale speciale, ceea ce aduce cu sine un plus de complexitate. Astfel, tronsonul sub formă de țeavă a fost realizat la o distanță de 500 km de șantier, în Brisbane. O terasă și o secțiune de dormitoare, precum și pasaje au fost construite pe șantier. Fundație- Cât mai ușor posibil, datorită reglementărilor stricte de construcție în zona naturală.

Citește mai mult  Londra apartament mic: proiectarea unui apartament de 45 mp.

Partea în formă de elice sau de evantai este un obturator cu o formă deosebită.

Interiorul șemineului este minimalist, mobilierul ocupă un spațiu minim, iar combinația de culori moi și calde se potrivește cu peisajul înconjurător. Cu toate acestea, o ruptură completă de civilizație nu amenință familia lui Drew.. Deasupra canapelei este atârnat un televizor destul de modern.

Clima caldă și blândă a Australiei ideal pentru proiectarea de case deschise: multe clădiri se descurcă fără izolație și încălzire suplimentară.

Trompetă- nu este singurul punct culminant al acestui proiect original de casă. Este alcătuit din pavilioane individuale care sunt conectate prin pasaje.

Intrările separate permit păstrarea intimității: diferiți membri ai familiei locuiesc împreună în mod confortabil, în ciuda suprafeței reduse.

Dispunerea casei este astfel încât baia și dormitorul se află în două pavilioane separate.

Ca principal lucru într-o casă de țară este natura, apoi ferestrele din casă aproape întregul perete, absența norocoasă a vecinilor permite să nu le acopere cu perdele.

Unul dintre detaliile ingenioase din casă: silueta unei femei pe geamul de la baie. Aceasta este fotografia lui Drew.

O partiție glisantă a jaluzelelor face posibilă o baie aproape în aer liber, fără a perturba intimitatea momentului.

Pasajele sunt acoperite cu baldachin: în această parte a Australiei poate ploua tare.

De obicei, este cea mai locuită parte a casei la țară terasă deschisă. Aici este aranjată pe un podium de lemn frumos rotunjit.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: