De la un colț cu un dormitor într-un khrushchevka la un dormitor spațios cu două dormitoare

O bucătărie mică, un coridor îngust și singura cameră într-o hruschevka. S-ar părea că nici un design interior nu va ajuta o astfel de cazare. Poate că experiența Mariei Dadiani vă va convinge de contrariu. Ea reușește să transforme un apartament Hrușciov într-un spațiu de locuit modern, cu o bucătărie-salon și un dormitor izolat însorit.

Informații despre apartament: Apartament cu o cameră în clădirea de cinci etaje "Khrushchevskaya" serie, București.

Reamenajarea unui apartament cu 2 camere. Proiectul designerului Maria Dadiani "5 minute de la Patriarhie…". Fotografie de Alexander Kamachkin.

Proprietarul apartamentului: femeie.

Dorința clientului: reamenajarea unui apartament cu un dormitor separat și o bucătărie-sufragerie.

S-ar părea că nu există un obiect mai deprimant pentru un designer decât un studio de colț în seria Hrușciov – cu tavane joase și o bucătărie de cinci metri pătrați și o baie pentru trei persoane. Cum să transformi dezavantajele în avantaje, să înșeli timpul și să păcălești spațiul?

Designerul Maria Dadiani a reușit cu siguranță. În 5 minute de la Patriarhii…"Ghid practic de magie domestică: reamenajarea unui apartament cu două camere dintr-un apartament cu o cameră. Dreary un dormitor primește bucătărie, living și dormitor separat cu garderobă. Împreună cu noua înfățișare, spiritul vechii Moscove revine în locuință. Ca urmare a reproiectării, peretele dintre bucătărie și cameră a dispărut, creând o cameră spațioasă de bucătărie-living. Jumătate din fosta cameră a devenit un dormitor izolat.

Zidul dintre bucătărie și cameră a dispărut, creând o bucătărie-salon spațioasă. Jumătate din fosta cameră a devenit un dormitor izolat.
Camera din colțul apartamentului cu o cameră are două ferestre – datorită acestei caracteristici, reamenajarea apartamentului cu două camere a oferit un dormitor complet însorit.

Citește mai mult  Apartamentul unui om de succes: cum să decorezi un interior respectabil pe 52 de pătrate

Aproape tot mobilierul din apartament este ușor și aerisit, cu fronturi voluminoase cu panouri. Detaliile negre și metalice arată foarte bine pe acest fundal. Nu sunt multe, așa că nu dăunează aerisirii interiorului.
Observați că modelul perdelelor rezonează cu imprimeul cuverturii de pat și cu forma mânerelor hainei.

Apartamentul este decorat în alb și negru, dar culoarea predominantă în camere este albul, ceea ce extinde vizual spațiul.
Tapet cu mici ( la prima vedere, polka dot, dar de fapt, în florale ) dă un plus de volum la camera. Tapetul este una dintre principalele "cipuri" ale interiorului. Fundalul alb, motivele heraldice și textura densă îi conferă un aspect aristocratic, ușor și confortabil.

Nu există perdele în bucătăria-salon; aceasta este o decizie conștientă: nimic nu ar trebui să obstrucționeze lumina din cameră. Blatul de lucru se transformă fără probleme într-un pervaz de fereastră – aici puteți economisi spațiu și puteți evita fantele. Asta a făcut și cu masa din bucătărie.
Designul separatorului de bucătărie ( ca și gresia de pe podea ) dar televizorul este montat pe un suport și se întoarce acolo unde gazda are nevoie de el în acel moment.

Nici o zonă de luat masa tradițională în bucătărie nu este un accident. Proprietara gătește rar acasă și poate mânca la birou sau la masa de pe canapea.
Cuptorul și plita din bucătărie nu încearcă să formeze o unitate. Cuptorul este integrat deasupra, între dulapuri, ceea ce îl face mult mai ușor de manevrat. Mașina de spălat vase integrată sub plită.

Pentru a agăța aparatul de aer condiționat, a fost sacrificată o secțiune a unității din camera de zi. De ce nu??

Citește mai mult  Un apartament alb-negru în care decorul principal este — Pe podea: Geometrix Design

Ascunderea unui radiator într-un apartament mic este foarte dificilă. Acesta este motivul pentru care nu a fost ascuns, ci evidențiat. Bateria retro neagră se potrivește perfect cu conceptul interior și acționează ca o dominantă vizuală în compartiment.

Două oglinzi în hol creează un hol cu oglinzi, mărind vizual spațiul.

Același tapet ca în bucătărie/sufragerie, dar inversat în hol. Plăcile din tabla de șah, fundalul întunecat și oglinzile creează un "efect de labirint", distragând atenția de la aglomerație.

S-a acordat o atenție deosebită ergonomiei. Cada de baie a fost înlocuită cu o cabină de duș, pentru a putea monta o mașină de spălat în baia mică. Spațiul de deasupra mașinii de spălat a fost folosit pentru un dulap suplimentar.

Pentru proiectul complet, consultați concursul pentru cel mai bun design plat pe

Interiorul apartamentului din proiectul realizat de studioul MK-Interio Interiorul apartamentului din cadrul proiectului realizat de MK Interior Interiorul apartamentului din proiect, realizat de studioul MK-Interio

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: