Heritage by Geometrium.

Geometrium și-a propus să transforme un apartament din București pentru o familie tânără cu un copil care va avea în curând o altă casă. Suprafața apartamentului este de 113 km pătrați. M, stilul interior este modern. Alexey Ivanov, arhitect-designer și co-director al studioului Geometrium, vorbește despre cum a fost.

Sarcini funcționale

Au fost mai multe lucruri care trebuiau făcute în acest spațiu. Necesitatea de a uni bucătăria cu zonele de luat masa și de living într-o singură zonă mare. Apoi, pentru a crea două băi: o baie pentru oaspeți cu o cabină de duș și o baie cu cadă de baie pentru. De asemenea, asigurați o zonă de dressing în dormitorul principal. Și pentru a defini o zonă de spălătorie pentru spălare și uscare.

Am decis să nu facem schimbări majore, dar atunci când am combinat sufrageria și camera de zi am decis să separăm coridorul de restul spațiului cu o baie pentru oaspeți. Astfel, atunci când o persoană intră într-un apartament, nu va vedea tot apartamentul deodată… Amenajarea este foarte convenabilă: zonele pentru oaspeți sunt situate la intrarea în apartament, în timp ce zonele principale sunt situate în interiorul apartamentului, astfel încât persoanele neautorizate să nu poată intra accidental în zonele private.

De asemenea, a fost nevoie de a uni balconul cu camera copiilor și de a folosi fosta loggie ca zonă de activități pentru copii. Cu toate acestea, clienții au solicitat un perete despărțitor din sticlă.

Finisare

Lemnul și vopseaua de perete neutră domină decorul acestui interior. Podeaua din aproape tot apartamentul este parchet Barlinek, precum și gresie din marmură albă Gresie porțelanată Porcelanosa în baia de oaspeți, sufrageria și camera de zi, care integrează zonele și le mărește vizual.

Citește mai mult  Apartament pentru o familie cu un copil: designer Katya Abrosova

Pereții sunt vopsiți în gri și alb, cu o notă de gri și verde. Există, de asemenea, accente luminoase: plante verzi luxuriante în tot interiorul, tonuri de albastru și albastru în camera copiilor. Camera copiilor are un perete care iese din casă și este vopsit în diferite culori. Peretele din spatele dulapului este placat cu panouri de lemn.

Blaturile din bucătărie, blatul de bar și insula sunt finisate cu gresie porțelanată OnTop de la Laminam. Imitație de gresie porțelanată cu finisaj din beton pentru spații personale, baie și zona de spălare a copiilor. Tehnica de repetare a materialelor în tot interiorul unifică vizual toate zonele.

Amenajări interioare și depozitare

Apartamentul oferă o mulțime de spații de depozitare.

Un dulap mare, lung de doi metri, aflat la intrare, va adăposti hainele și un contor de electricitate.

destul de remarcabil va fi peretele de sisteme de stocare în camera de zi, netedă cu uși și sisteme Pax încorporate de la Ikea în interior. Unul dintre dulapurile de pe acest perete a fost deschis și în el a fost construită o nișă pentru un raft făcut la comandă. Poate fi folosit pentru a pune lucruri care necesită acces rapid. Pe raftul de sus al raftului se află un router wi-fi, deoarece raftul se află în centrul apartamentului, astfel încât semnalul de rețea să fie uniform pe întreaga suprafață. Măsuța de cafea și fotoliul au fost achiziționate de la Cosmorelax. Mobilierul de living, dulapul pentru televizor și lamelele din lemn sunt realizate la comandă, după schițe făcute în atelier.

În partea stângă a bucătăriei, am instalat un frigider și unități înalte, împreună cu o coloană de aparate. Dulapurile verticale sunt amplasate în partea stângă pentru a mări zona de gătit, cu dulapuri orizontale așezate deasupra acesteia. Există două frigidere în casă solicitate de proprietarii de bucătării care iubesc să gătească și petrec mult timp în bucătărie. De aceea, clientul a specificat și o bucătărie aproape profesională, cu o insulă de bucătărie și multe spații de depozitare în interiorul insulei, care pot fi folosite și pentru gătit. Un pervaz de perete în colțul camerei de zi – o imitație de șemineu. deasupra sunt dulapuri pentru cărți și suveniruri.

Citește mai mult  Apartament mare în stil minimalist: designerul Denis Dedulev

În camera copilului, un dulap de la Ikea și două dulapuri de mezanin făcute la comandă ( un al doilea copil ). Rafturi deschise pentru un acces ușor și rapid la cărți.

Zona de garderobă din dormitor a fost ușor de creat, deoarece camera era inițial dreptunghiulară și lungă. Am făcut-o pătrată și am folosit partea stângă ca și garderobă. Dispune de două dulapuri de la podea la tavan, cu o lățime de doi metri și jumătate, pentru un total de.. cinci metri de depozitare!

În baie, dulapul se află deasupra WC-ului, în spatele oglinzii de deasupra bazinului. Există, de asemenea, nișe deasupra băii și nișe similare în baia de oaspeți. În conformitate cu dorințele clientului, au fost instalate accesorii sanitare Villeroy&Boch.

Perdele în tonuri naturale de bej și gri pot fi văzute în tot interiorul. Au venit cu o soluție neconvențională cu covoare în camera copilului, în camera de zi și în dormitor și au folosit culorile folosite în fiecare dintre aceste zone.

Lumină

Acest interior are un scenariu de iluminat complex. Există o lumină generală, o lumină funcțională și unele lumini decorative.

Iluminat general- sunt corpuri de iluminat care iluminează în mod dozat și oferă lumină generală în tot apartamentul. Mai ales pentru camera copiilor, deoarece aceștia au nevoie de multă lumină. Există, de asemenea, lumini cu clips în zona de lucru a copiilor, care funcționează independent, ceea ce înseamnă că puteți lăsa lumina doar într-o parte a camerei. Iluminatul general într-un dormitor este creat de lămpi de profil și candelabre cu halo.

Iluminarea funcțională în camera de zi este realizată de candelabre deasupra mesei și a barului. Iar benzile LED sub dulapurile orizontale și luminile de deasupra luminează suprafața de gătit a bucătăriei. Un candelabru în camera de joacă îi va ajuta pe părinți cu lumina de lectură. Sconces similare în dormitor îndeplinesc aceeași funcție, dar pentru citire la adulți.

Citește mai mult  Garsonieră pentru o mamă și două fiice cu spațiu deschis: designer Maria Svidinskaya

Iluminat decorativ în camera comună și în camera de zi. Acestea sunt profile LED care luminează lamelele de lemn din camera de zi. În zona de nișă a camerei de zi au fost plasate lumini care pot fi direcționate într-o anumită direcție, concentrând atenția asupra diferitelor obiecte. Iluminarea ambientală a dormitorului este asigurată de lămpile de masă, care pot fi folosite pentru a crea o atmosferă mohorâtă.

Elemente decorative

Decorul acestui interior este un tablou abstract încadrat în baghetă neagră și plante verzi în tot apartamentul. Accentuată de utilizarea alamei în unele dintre piesele de mobilier. Elementele decorative suplimentare sunt o căsuță de joacă pentru copii cu ghirlande și munți de placaj pe perete.

Implementat de

Implementarea acestui proiect durează aproximativ 6 luni, deoarece pot apărea unele provocări, cum ar fi integrarea instalației în peretele despărțitor al bucătăriei și al băii sau amenajarea accesului liber la filtre, țevi și contoare în spatele nișei din baie. Pentru a atârna o noptieră în dormitor, va trebui să luați în considerare instalarea de file speciale. Lamele din lemn MDF vor trebui, de asemenea, să fie cusute frumos împreună pentru a le construi în spatele canapelei din camera de zi.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: