Interior cu cameră rotativă

Particularitatea acestui proiect, care a fost proiectat pentru un dezvoltator, este prezența unui singur spațiu cu o cameră pivotantă, împărțită într-un dormitor și o zonă de canapea.

Locație: Complexul rezidențial Artresidence din București, construit pe locul unei foste fabrici de tutun.

Suprafața totală în metri pătrați: 60 mp..

podea: 5 în clădirea cu șapte etaje.

Înălțimea tavanului înălțimea tavanului 3340mm, înălțimea tavanului după renovare 3050mm.

Stil: Autorii numesc stilul acestui interior "wow-minimalism" – Designul unui apartament mic este impresionant, dar nu prea detaliat, servește ca o pânză pentru viitorul proprietar.

Dispunerea inițială: dreptunghiulară cu piloni ( piloni ) din beton monolit, care au rol portant și conferă rigiditate structurală clădirii. Aceste elemente, care taie o parte a camerei și formează o zonă întunecată, nu trebuie să fie îndepărtate și forate.

Proiect proiectat și realizat de către companie Plai Ltd.

Arhitectul șef al proiectului – Bună seara, Marjan Vladimirovna.

perioada de renovare: patru luni.

Cameră rotativă

Pe o suprafață de 60 mp.., a fost necesar să se amenajeze camerele pentru un trai confortabil: un dormitor complet, neapărat cu ferestre, un dressing în hol, un dulap mare pentru depozitare, un birou, o bucătărie cu o insulă și suficient spațiu de depozitare și o cameră de zi pentru a găzdui până la șase persoane în mod liber. Așa a apărut ideea unui interior transformabil.

6 scenarii de bază care formează zonele:

1. camera de zi ( canapeaua este întoarsă spre insulă și ferestrele );

2. Lucrul în birou ( canapeaua este întoarsă spre birou );

3.( pat întors din zona de living și așezat pe perete cu un televizor în "zona întunecată" );

Citește mai mult  Un apartament open space transformat într-un apartament cu 4 dormitoare: Proiect de Irina Ivashkova

4. probă de ținută|potrivire ( canapea întoarsă spre vestiar );

5.întâlnire cu oaspeții ( canapeaua este întoarsă spre hol );

6. Date|son ( patul întors spre ferestre ).

Dar, într-adevăr, interiorul se schimbă odată cu rotirea cilindrului camerei deja la fiecare 3 sau 4 grade. Proiectul prevede mai mult de 80 de locuri de parcare pentru cameră, ceea ce înseamnă aproape 80 de scenarii. Mobilierul este conceput pentru a se adapta la personalitatea proprietarului, adaptându-se la stilul de viață și fluxul fiecărei persoane.

Camera este echipată cu toate instalațiile electrice standard necesare ( lămpi de perete, prize, patru grupuri de lumină ) și, în plus, difuzoare încorporate, o pereche în dormitor și încă două în zona canapelei. ( utilaje utilizate în industrie ( turbine eoliene, roboți, etc ) și proiectate pentru 500 rpm, funcționând în medii agresive ( ploaie, frig, căldură )

Depozitare

Proiectul are două ( dulapuri în zona holului pentru depozitarea hainelor exterioare și un dulap mare în formă de U pentru depozitarea de bază ).

zona de birou include un birou mare și rafturi pentru depozitarea cărților. Se presupune că zonele menționate mai sus sunt proiectate în funcție de nevoile proprietarilor, iar mobilierul va fi creat ulterior, după vânzare.

Mobilier de bucătărie, cu înălțimea tavanului, are spații de depozitare și compartimente de mare amploare pentru depozitarea tuturor ustensilelor necesare cu acces rapid și ușor.

Spațiul de lucru al bucătăriei este proiectat având în vedere un triunghi de lucru.

În baie, este prevăzut un dulap de depozitare cu rafturi detașabile, rafturi deschise pentru cosmetice, un compartiment pentru obiecte înalte și în partea inferioară o zonă pentru instalarea mașinii de spălat și uscat. Sub cadă, un sertar special pentru produsele chimice de uz casnic și pentru cârpe.

Citește mai mult  De la un dormitor la un dormitor cu două dormitoare cu spațiu transformabil: un proiect de Olga Samvelyan

Bucătărie

Zona bucătăriei este separată de spațiul general cu un pilon de mobilier finisat în nichel și compartimentat cu nișe pentru depozitarea mașinii de cafea, a aparatelor de uz casnic.

În partea laterală a camerei, în spatele unei trape ascunse, există o nișă cu conexiuni pentru cablurile electrice și un loc pentru a instala suportul pentru televizor.

Perete cu sistem de panouri perforate. Este posibilă asamblarea independentă a compoziției necesare de diferite elemente funcționale – rafturi, suporturi de sticlă, bare cu cârlige și suporturi pentru sticle.

Mobilier și accesorii

Tot mobilierul este conceput special pentru această cameră și acest interior și a fost creat și personalizat de producătorul rus "Ply", care anul acesta a reprezentat România la expoziția Isaloni de la Milano și la Bienala de la Veneția.

Estetica elementelor de mobilier este modelată de finisajul gri închis al producătorului spaniol Topcement. Lemn folosit ca accent în interior Limba-Afram.

Iluminat

Un număr mare de scenarii de iluminat diferite sunt oferite de iluminatul integrat cu LED-uri, iluminatul de accent cu spoturi direcționale ( aplice, spoturi pivotante, corpuri de iluminat încorporate pentru mobilier ), corpuri de iluminat Aledo încorporate.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: