Japonia: apartament 37 mp.

Se pare c─â exist─â o abunden╚Ť─â de apartamente ├«nvechite nu numai ├«n Rom├ónia, ci ╚Öi ├«n Japonia avansat─â. Duo-ul Bakoko a modernizat inteligent echivalentul japonez al unei "khrushcheba".

Designerul japonez Kayoko Otsuki de la Bakoko descrie esen╚Ťa designului na╚Ťional ca fiind "p─âstrarea lucrurilor curate". Japonezii sunt un popor extrem de discret, c─âruia nu-i place s─â-╚Öi arate via╚Ťa. Pentru ei, un design bun este caracterizat de o simplitate extrem─â, dac─â nu exagerat─â, ╚Öi pune ├«ntotdeauna o calitate ridicat─â a umpluturii ╚Öi a finisajului pe primul loc. Aceast─â abordare reprezint─â punctul de plecare pentru designul interior.

Informa╚Ťii despre unitate:
Loca╚Ťie: Matsudo, Japonia
Anul: 2009
Suprafa╚Ťa: 37 mp.
Arhitec╚Ťi:

├Än imagine: BAKOKO, arhitec╚Ťi

T├ón─ârul duo englez-japonez Bakoko a creat o versiune superb de simpl─â ╚Öi f─âr─â complica╚Ťii a apartamentului "man-shi-yon", apartamentele mici g─âsite ├«n blocurile de panouri care au proliferat ├«n anii postbelici. Locuin╚Ťele sunt considerate ├«n general ├«nvechite ├«n Japonia, dar au fost modernizate lent, prefer├óndu-se demolarea celor vechi ╚Öi construirea unei structuri noi, mai rezistente la cutremure, cu un design interesant pentru apartamentele mici. Man-shi-yon este o remodelare reu╚Öit─â a apartamentului ├Än Japonia, este o revela╚Ťie precum reamenajarea unui apartament Hru╚Öciov: toat─â lumea viseaz─â la asta, dar pentru majoritatea oamenilor pare aproape imposibil de realizat Cum po╚Ťi face ceva cu un apartament ├«nvechit?? A╚Öa cum s-a v─âzut ├«n Bakoko- nu renun╚Ťa╚Ťi: ├«n m├óinile unor tineri designeri, un apartament vechi a devenit un studio compact, dar 100% modern.

În imagine: Planul original al apartamentului.

Vedere plan─â "├«nainte. Caracteristica acestui tip de apartament este o ├«mbinare a tradi╚Ťiei designului interior japonez ( aproape f─âr─â mobilier ╚Öi pere╚Ťi interiori, care sunt ├«nlocui╚Ťi de o parti╚Ťie glisant─â fusuma ) cu o buc─ât─ârie ├«n stil european.

Cite╚Öte mai mult  Casa de pe strada Elizabetes din Riga: descoperiri arhivistice pentru un monument de arhitectur─â

Principalul lucru pe care l-au f─âcut arhitec╚Ťii – au renun╚Ťat la pere╚Ťii desp─âr╚Ťitori ai apartamentului. Acum, acesta este un mic studio mic, iar parti╚Ťiile albe ca z─âpada sunt aranjate de-a lungul pere╚Ťilor ca ni╚Öte u╚Öi de garderob─â ╚Öi acoper─â tot ceea ce este inutil din punctul de vedere al interiorului japonez laconic: de la dressingul complet ╚Öi o oglind─â mare pe toat─â ├«n─âl╚Ťimea camerei p├ón─â la un mini birou.

Buc─ât─âria este separat─â de restul studioului de bar, deasupra c─âruia designerii au plasat pitoresc crini calla albi. ├Ämp─âr╚Ťirea ├«n zone este, de asemenea, subliniat─â de un fascicul de proiec╚Ťie retroiluminat ( necesar aici din punct de vedere tehnologic ).

Buc─ât─âria este european─â prin func╚Ťionalitate ╚Öi japonez─â prin sobrietate. Dulapurile ajung p├ón─â la tavan ╚Öi nu a fost irosit niciun centimetru de spa╚Ťiu valoros ├«n aceast─â parte a apartamentului.

Aproape singurul detaliu izbitor și, prin urmare, cel mai atrăgător detaliu al interiorului este nișa roșie în care se află blatul de lucru. Scaunele sunt împinse în sus de la bar.

Al─âturi de alcov o oglind─â imens─â pe toat─â ├«n─âl╚Ťimea camerei. Aici pute╚Ťi vedea partea de tatami a studioului reflectat─â ├«n ea.

Interioarele tradi╚Ťionale au fost p─âstrate ├«n apartament. Noul tatami a creat un spa╚Ťiu multifunc╚Ťional pentru relaxare, contemplare ╚Öi chiar pentru o mas─â tradi╚Ťional─â ├«n timpul zilei ( pentru aceasta este disponibil─â o mas─â joas─â ).

Aceast─â parte a studioului joac─â rolul unui dormitor, cu o saltea futon tradi╚Ťional─â, care este rulat─â pentru ziua de lucru ╚Öi depozitat─â ├«ntr-un dulap spa╚Ťios ├«ncorporat ├«n spatele tatami.

U╚Öile de la baie ╚Öi toalet─â nu sunt ├«ncadrate de pere╚Ťii albi.

Cite╚Öte mai mult  Cea mai bun─â ofert─â

Baia este mobilat─â ├«n mod tradi╚Ťional, cu o cabin─â de du╚Ö din ( hinoki ) lemn de chiparos japonez, cu miros antibacterian ╚Öi pl─âcut, precum ╚Öi un dressing cu chiuvet─â ╚Öi dulapuri. Aici este obi╚Önuit s─â te dezbraci ╚Öi s─â la╚Öi hainele ├«nainte de a intra la du╚Ö.

Cada ├«n sine este, de asemenea, proiectat─â ├«n tradi╚Ťia japonez─â. Este mic, p─âtrat ╚Öi destul de ad├ónc. ├Än mod tradi╚Ťional, cada de baie este umplut─â o singur─â dat─â pentru ├«ntreaga familie, a╚Öa c─â este luat─â doar dup─â ce se spal─â la du╚Ö. La du╚Ö faci du╚Ö st├ónd pe o banc─â. C─âzile de baie japoneze moderne au o func╚Ťie de men╚Ťinere a temperaturii ╚Öi a nivelului de ap─â prin intermediul unui computer.

Toaleta din apartament este, de asemenea, destul de tehnologică Este echipat cu un bideu Washlet încorporat.

Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: