O cameră dublă cu un birou și un dormitor la mansardă: un proiect de Eugene Trifan

Cum să maximizați spațiul de locuit? Acest proiect al arhitectului Eugene Trifan este un exemplu excelent de utilizare a spațiului de mansardă într-un mod neconvențional.

O idee grozavă – podeaua din zona mansardei acționează și ca un birou! Nu este nevoie să dormiți în zona de relaxare. Se poate relaxa și în același timp comunica cu cei de la "parter".

Detalii despre apartament: Un apartament cu 2 camere de 65 mp. Apartamentul este situat la etajul 7 al unei case cu structură din lemn cu 7 etaje în centrul Chișinăului.

Proprietarii apartamentului: un tânăr cuplu căsătorit.

Dorințele clienților: mărirea spațiului de locuit, crearea unui mediu de viață modern și confortabil.

Dispunerea apartamentului cu două camere.

Amenajarea apartamentului cu două camere a fost complet reproiectată. Inițial, a fost un apartament simplu cu două camere, cu un living și un dormitor separate. Arhitectul integrează camera de zi cu bucătăria și creează un budoar retras în dormitor, în spatele dulapului.

Dar adevăratul punct de atracție a fost utilizarea neobișnuită a spațiului de la mansardă. Arhitectul a creat un dormitor de oaspeți și un birou în această zonă. Și o cameră tipică cu două dormitoare transformată într-un spațiu modern pe mai multe niveluri, în spiritul locuințelor europene avansate. În decorul interior sunt folosite materiale naturale în culori calde.

Căldura lemnului natural adaugă o notă familiară camerei, iar pe lângă tavanul alb și pereții albi, lemnul deschis pare un accent izbitor.

Bucătăria, livingul și sufrageria sunt unite într-un singur spațiu; biroul și dormitorul de oaspeți din pod îl completează armonios.

În camera de zi există două zone principale pentru comunicare – zona de luat masa și zona de lângă șemineu.

Citește mai mult  Interior alb lucios: proiect realizat de Anna Shemuratova și Alexandra Shilova

Pentru o mai mare lejeritate a designului, scara nu are balustrade – scările par să "plutească" în aer.

Camera de zi are numeroase lumini suspendate în loc de candelabru, care arată ca niște licurici. Imaginați-vă doar cum transformă camera seara, luminând anumite colțuri!

Un dormitor luminos și blând este separat de budoar printr-un dulap încăpător, care face parte și din capul patului.

În dormitor, ca și în restul apartamentului, căldura decorului din lemn este răcită de culoarea albă ca zăpada.

Adâncimea pervazului ferestrei a fost mărită de sistemele de depozitare. Lângă fereastră există o zonă suplimentară de relaxare cu o priveliște uimitoare a orașului.

Un sistem de rafturi originale înlocuiește dulapurile grele. Un loc pentru a ascunde obiecte mici și produse cosmetice.

Budoarul este separat de dormitor de un dulap mare. Ușile sale pot fi folosite și ca uși de interior.

Culorile calde și materialele naturale domină, de asemenea, baia.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: