O casă frumoasă într-un sat de vacanță: cel mai bun proiect la cea de-a cincea ediție a concursului PinWin

Nu există pereți din bușteni, grinzi de lemn, sobe de teracotă și alte accesorii de la țară. Dimpotrivă, interiorul este foarte modern. Și totuși, când ajungi aici, îți dai seama imediat că ești departe de agitația orașului. Examinarea în detaliu a proiectului arhitectului Alexandra Fedorova.

Designul interior al acestui tip de casă implică o legătură cu natura. Ferestrele mari cu vedere și un amestec de lemn natural, piatră gri și suprafețe albe creează ambianța liniștită necesară.

Dispunere: Casă cu două etaje într-un sat de cabană lângă București.

Clienți: O familie cu doi copii adolescenți: o fiică și un fiu.

Dorințele clienților: Interior modern, calm, bine echilibrat, materiale naturale.

La parterul acestei case se află o casă mare spațiu deschis — un spațiu deschis care combină zonele de living, de luat masa și de bucătărie. La al doilea dormitoarele părinților și ale copiilor. Designerul a dorit, în primul rând, să creeze o arhitectură internă pentru spațiul deschis Pentru a-l face interesant și memorabil, în ciuda lipsei de decorațiuni și decoruri. Albul, care este de obicei dominant în fotografiile de design minimalist al casei de țară, nu domină aici: este echilibrat de lemnul natural și de griul grafit.

Podelele de la parterul casei sunt, contrar tradiției, turnate în loc de lemn, așa cum vedeți adesea în imaginile de design și interior ale caselor din comunitățile închise. Dar majoritatea pereților și tavanului sunt îmbrăcați în panouri de nuc de culoarea mierii. Această dispunere a elementelor din lemn creează exact un sentiment de siguranță în spațiul mare și deschis.

Au fost folosite deschideri în loc de uși pentru a face spațiul să pară fără cusur, acoperind întreaga înălțime a tavanului. Iar acolo unde ușile nu au putut fi refuzate, acestea sunt realizate cât se poate de discret: foaia se află într-un singur plan cu peretele și aproape se contopește cu acesta. Același lucru este valabil și pentru mobilier: în afară de canapelele din zona de lounge, câteva scaune și o masă, acesta este mascat sub forma unor volume dreptunghiulare care formează arhitectura internă a interiorului.

Citește mai mult  Hotel în stâncă

Interiorul de la parter este construit în jurul unui dialog intern de volume dreptunghiulare clar definite, din alb, piatră gri și lemn natural. Fără distrageri inutile. Proporțiile sunt atât de armonioase încât se creează impresia unui obiect de artă spațială.

Interiorul unei case de la țară nu trebuie să arate ca un apartament de oraș: scara este diferită, cu tavane înalte, camere spațioase și ferestre mari. Și, cel mai bun lucru, nu există nimic care să vă amintească de agitație, nu există distrageri și nu există distracții nedorite.

Bucătăria deschisă este concepută ca două blocuri monolitice gri pe perete. Un bar sculptural din Corian alb servește drept graniță. Seara, un perete "luminos" este adăugat datorită celor 15 lumini LED pe umerașe. Funcționalitatea – aparate încorporate și spațiu de depozitare – este adăpostită într-un perete de dulapuri cu fronturi goale. Lângă fereastră – zona de luat masa. O masă sculpturală și scaunele formează un ansamblu cu barul.

Dormitorul principal se află la primul etaj și este conectat cu baia. Limita dintre ele este podeaua: în dormitor este din lemn deschis, la fel ca și tavanul, iar în baie este realizată din gresie grafită de mari dimensiuni. În acest interior, un dialog de planuri dreptunghiulare întunecate și luminoase este unit de suprafețe oglindite: în dreapta capului patului se poate vedea un perete de oglindă.

Dormitorul și baia au o schemă acromatică; aici, albul și negrul alternează cu diferite nuanțe de gri. Problema modului de integrare a televizorului în interior este rezolvată în mod elegant: acesta face parte din compoziția volumelor dreptunghiulare de pe peretele opus patului. Legendarul scaun Barcelona al arhitectului Mies van der Rohe atrage atenția în colțul de lectură.

Citește mai mult  Clasici moderni pentru un cuplu căsătorit și fiica lor adultă: studioul de design AVKUBE

În centrul băii se află zona de lavoar, care a fost creată ca un obiect de artă: un perete despărțitor din marmură, un plan de oglindă și un blat de lucru din Corian formează o compoziție sculpturală în formă de cruce. În spatele peretelui etanș se află zona de duș. Cada de baie din partea dreaptă, lângă fereastră, este pe jumătate înfiptă în podea, astfel încât la suprafață a rămas doar o margine dreptunghiulară căptușită cu marmură. Pietricelele albe mari de pe podea aduc o notă de căldură instantanee acestui interior minimalist.

Camera băiatului este decorată într-un stil loft brutal. Toate elementele subliniază caracterul masculin și chiar oarecum agresiv al interiorului. O parte din pereți sunt căptușite cu plăci de beton fără tencuială, cu rosturi deliberat deschise, neregularități și pete. Podele din lemn masiv în vârstă de antichitate. Există graffiti "de stradă" pe peretele din spatele căpătâiului. Fără țesături decorative, dar cu piele la bază

O cameră de fată proiectată în stilul minimalismului romantic. Aproape că am putea spune că este camera miresei. O atmosferă delicată și romantică este creată de draperia cu voal alb care se întinde în jurul perimetrului camerei. Spre deosebire de alte încăperi din casă, unde domină volumele rectangulare și tăiate, aici domină formele feminine: un pat rotund, un fotoliu rotunjit și elegant, o lampă de masă cu același design și o lampă biomorfă pe tavan.

Vezi mai multe proiecte de case de țară

Interiorul unei case de țară dintr-un proiect realizat de Charman-design studio Interiorul unei case de țară dintr-un proiect al biroului de arhitectură DIA Interiorul unei case de țară dintr-un proiect al firmei de arhitectură BeProject
Citește mai mult  Apartament cu o cameră în clădirea din seria II-04: design de Olga Morozova
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: