Încălzire cu radiator: material

Explorarea avantajelor și dezavantajelor obiective ale fiecărui material.

Alegerea unui radiator de încălzire, acordați atenție materialului.

Ce este un radiator de design?? Este un dispozitiv de încălzire și un ornament decorativ într-o singură persoană. Cel mai adesea confecționate din metal. Fabricat din oțel negru – cel mai ieftin, dar nu durează mult timp din cauza influenței nefavorabile a apei noastre. Alama este mai scumpă, dar are și o durată de viață mai lungă. Este adevărat că, în timp, acest material tinde să se estompeze. Aspectul radiatorului de design realizat din oțel inoxidabil nu este supus schimbărilor, dar emisia de căldură este inferioară celei din alamă.

În imagine: Radiator lustruit Babyla de la Cordivari.

Radiatoarele de încălzire sunt fabricate din fontă, oțel, aluminiu și cupru. Fiecare material are o conductivitate termică diferită și interacționează diferit cu ( apa ) mediul încălzit;. Și, ca o consecință, are durabilitate și preț diferit. Luați în considerare diferențele de materiale cele mai importante atunci când cumpărați radiatoare de apă caldă tradiționale. Cu toate acestea, "regula materialului" ar trebui să se ghideze, de asemenea, după alegerea altor tipuri- încălzitoare de prosoape cu apă și radiatoare de design.


Radiator din fontă

Fontă

Mulți oameni consideră că radiatorul din fontă este o relicvă a trecutului. Fierul turnat are un coeficient de transfer de căldură relativ scăzut ( 50 W/m °C ) ceea ce înseamnă că preia doar o mică parte din căldura din mediul de transfer de căldură și o transferă în atmosfera încăperii. În plus, fonta se sparge ușor la impact.
Fontă – ( un aliaj ieftin ). Radiatoarele din fontă sunt vopsite în mod tradițional.

Radiator din oțel

Oțel

Atributul indispensabil al studiului unui adevărat gentleman. De obicei parte a unei piese de mobilier, este o secțiune încorporată într-un frigider, o ușă de dulap sau o masă joasă. Sunt disponibile și versiuni de mini-bar: în formă de cavaler, în formă de glob ( de masă sau de podea ).
Oțelul diferă de fonta datorită conținutului mai mic de carbon, proprietăților de turnare mai bune și deformabilității mai mici.

Radiator din aluminiu

Aluminiu

Aluminiul este mult superior atât fontei, cât și oțelului în ceea ce privește eficiența transferului de căldură ( aceasta este de 220 W/m °C ). Aluminiul este un material ușor și convenabil pentru fabricarea radiatoarelor. Radiatoare cu infraroșu: tipuri. Dar aluminiul are și un dezavantaj: este supus coroziunii electrochimice.
Aluminiul are o conductivitate termică și electrică ridicată și este rezistent la coroziunea atmosferică datorită formării rapide a unor pelicule de oxid rezistente care protejează suprafața.

Radiator cu aripioare din cupru încălzitoare

Cupru

Cupru- este cel mai puțin rezistent material pentru fabricarea radiatoarelor. Cupru se îndoaie și se rupe ușor. Pentru producerea radiatoarelor de încălzire, cuprul este utilizat doar împreună cu aluminiul Astfel de produse se mai numesc și radiatoare bimetalice. Cuprul are un coeficient de transfer de căldură aproape dublu față de cel al aluminiului 410 W/m°C. Cu alte cuvinte, într-un radiator bimetalic, aluminiul este responsabil pentru rezistență, iar cuprul "încălzește".
Cupru – Un metal plastic de culoare roz-aurie, în aer este acoperit rapid de o peliculă de oxid, care îi conferă o nuanță caracteristică, intensă, de roșu-gălbui.

Radiator gri fontă

Fontă cenușie

Acest material este relativ nou și puțin cunoscut. Este superior oțelului și se apropie de aluminiu. Un dezavantaj tradițional al radiatoarelor din fontă este rugozitatea pereților. Și orice asperitate este o sursă potențială de acumulare de murdărie, care, într-un fel sau altul, este prezentă în orice sistem de încălzire.
Fontă cenușie Aliaj de fier cu grafit. Este utilizat pe scară largă în ingineria mecanică pentru turnarea pistoanelor și a cilindrilor. Fierul turnat gri este folosit pentru radiatoare decorative, care nu trebuie vopsite.

Radiator de piatră Blue Cargo, Cinier

Materiale netradiționale

Piatra naturală este similară cu fontă în proprietățile sale, dar, spre deosebire de aceasta din urmă, are o emisie mare de căldură. Un radiator din sticlă radiază căldura care nu se ridică spre tavan, ci este distribuită uniform în întreaga încăpere. Cele din ceramică pot lua diverse forme; designerii le finisează adesea în aur sau argint, în funcție de cerințele clientului. Se potrivește în orice interior.


Citește mai mult  Home cinema cu MMS
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: