Controlul iluminatului în dormitor

Cum ╚Öi de ce?┬á– Cele dou─â ├«ntreb─âri principale la care vom r─âspunde ├«n acest articol sunt. De ce s-ar putea s─â ai nevoie de ceva mai mult dec├ót un simplu ├«ntrerup─âtor pentru a controla scenariile de iluminat din dormitor.

Corpuri de iluminat multifunc╚Ťionale pentru dormitor. Dimmerul poate fi echipat cu un ceas, o priz─â pentru playerul MP3 sau telefonul mobil, un difuzor ├«ncorporat pentru muzic─â ╚Öi o ram─â foto. Exist─â chiar ╚Öi modele cu difuzor de parfum – pute╚Ťi alege ce parfum dori╚Ťi s─â percepe╚Ťi ╚Öi dac─â dori╚Ťi s─â v─â relaxa╚Ťi sau s─â v─â ├«nveseli╚Ťi.

În fotografie: MultiBook by Rotaliana, design Donegani Dante, Lauda Giovanni.

Dou─â ├«ntrerup─âtoare duble de lumin─â. Pute╚Ťi controla iluminarea f─âr─â s─â v─â ridica╚Ťi din pat. Cea mai simpl─â op╚Ťiune – Instala╚Ťi ├«ntrerup─âtoarele l├óng─â intrare ╚Öi la c─âp─ât├ói. Ieftin, dar convenabil: pute╚Ťi intra ├«n camer─â, iar dac─â copilul dvs. nu vrea s─â se culce, va fi ├«n siguran╚Ť─â ├«n ├«ntuneric Aprinde lumina, du-te la culcare.. oprit . O astfel de schem─â este mai bine s─â fie luat─â ├«n considerare ├«n stadiul de renovare, pentru a efectua toate lucr─ârile necesare pentru a g─âuri pere╚Ťii, instalarea de cabluri, etc… Dac─â nu pute╚Ťi face acest lucru ├«n prealabil, pute╚Ťi trece firul perimetral pe sub plint─â, iar ├«ntrerup─âtorul de lumin─â poate fi plasat pe t─âblia patului. Desigur, nu orice pat va fi potrivit pentru aceste scopuri ( o c─âp─ât├óial─â metalic─â traforat─â sau un model cu sp─âtar tapi╚Ťat nu va func╚Ťiona ). De asemenea, ar trebui s─â plasa╚Ťi ├«ntrerup─âtorul de lumin─â astfel ├«nc├ót s─â evita╚Ťi s─â ├«l lovi╚Ťi cu m├óna sau cu perna.

Cite╚Öte mai mult  30 de modele de candelabru pentru dormitoare

Un ├«ntrerup─âtor la intrare ╚Öi un ├«ntrerup─âtor de rezerv─â la capul patului.. convenabil de instalat ╚Öi de operat ├«n timpul fazei de renovare, deoarece implic─â t─âierea pere╚Ťilor.

Dimmer . Permite reglarea continu─â a puterii luminoase. De exemplu, pute╚Ťi ├«nlocui un ├«ntrerup─âtor cu un ├«ntrerup─âtor cu variator de intensitate. Dimmerul este u╚Öor de instalat ╚Öi destul de ieftin, dar adaug─â un pic de confort suplimentar ├«n via╚Ťa ta. ├Än acest fel, diminea╚Ťa, c├ónd v─â trezi╚Ťi, luminile puternice nu v─â vor orbi. ╚śi dac─â copilul dumneavoastr─â nu vrea s─â adoarm─â ├«n ├«ntuneric, nu va fi alarmat de cantitatea minim─â de lumin─â.

Exemple de ├«ntrerup─âtoare cu p├órghie de reglare a intensit─â╚Ťii luminoase.

  • Modelul 1 dimmer din fabric─â Meljac
  • Variator rotativ model Galea Life de la Legrand
  • PA 6335 LB de la fabrica Luxonov
  • Modelul Receptor-transmi╚Ť─âtor/emisor de afi╚Öare Receptor-transmi╚Ť─âtor de la Legrand

Model 1 dimmer de Meljac.

Variatoarele sunt disponibile ├«n trei variante: integrate ini╚Ťial ├«n corpurile de iluminat din dormitor, conectate la corpurile de iluminat ╚Öi montate ├«n locul ├«ntrerup─âtorului. Primele dou─â variatoare sunt utilizate pentru a regla intensitatea unei singure surse de lumin─â, ├«n timp ce al treilea variator este utilizat pentru a opri l─âmpile fluorescente pentru toate becurile din camer─â. Trebuie remarcat faptul c─â astfel de echipamente pot func╚Ťiona numai cu becuri cu incandescen╚Ť─â, becurile fluorescente nu pot rezista la supratensiuni.

Un variator de intensitate ├«ncorporat ├«n corpul de iluminat v─â permite s─â regla╚Ťi intensitatea luminii emanate de acesta.

Sisteme de control total. Cu un singur comutator pute╚Ťi controla un ├«ntreg grup de ( scene de lumin─â ). Pozi╚Ťia comutatorului ├«n raport cu scena de iluminare nu este deloc important─â. De exemplu, pute╚Ťi aprinde lumina ├«n dormitor imediat ce intra╚Ťi ├«n apartament, adic─â din hol. ╚śi ceea ce este deosebit de valoros este faptul c─â poate fi oprit ├«n acela╚Öi mod ├«n care poate fi oprit ╚śi nu este nevoie s─â merge╚Ťi ├«n dormitor pentru a verifica dac─â a╚Ťi oprit toate aparatele ├«nainte de a ie╚Öi. ├Än plus fa╚Ť─â de ├«ntrerup─âtoarele fixe, sunt disponibile telecomenzi. Dup─â cum sugereaz─â ╚Öi numele, acestea pot fi folosite pentru a controla iluminatul dormitorului de oriunde din apartament.

Cite╚Öte mai mult  Iluminatul patului: 6 idei ╚Öi 29 de exemple inspirate

Sistemele de control al iluminatului Scenario dispun de un singur modul cu ecran tactil care poate fi utilizat pentru a controla un întreg grup de surse de lumină, precum și obloanele și jaluzelele.

Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salut─âri, dragi entuzia╚Öti ai confortului ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirii locuin╚Ťei! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogat─â experien╚Ť─â ╚Öi o pasiune ne╚Ť─ârmurit─â pentru transformarea spa╚Ťiilor de locuit ├«n t─âr├ómuri de elegan╚Ť─â ╚Öi confort durabile. Fi╚Ťi al─âturi de mine ├«n timp ce v─â dezv─âlui tapiseria c─âl─âtoriei mele ├«n domeniul designului, ╚Ťesut─â de-a lungul anilor de creativitate, inova╚Ťie ╚Öi un angajament de nezdruncinat pentru a crea spa╚Ťii care s─â rezoneze cu c─âldur─â ╚Öi rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: