Algoritmul pentru selectarea unui cazan de gaz: cum să economisiți bani pe ceea ce trebuie să cheltuiți?

Dimensiunea casei, calitatea construcției, compoziția familiei – nu sunt toți factorii pe care trebuie să îi luați în considerare atunci când alegeți un cazan de gaz. Este posibil să aibă în vedere mai multe opțiuni.

De unde să începem

Din proiect. Întrebarea, cum de a alege cazanul de încălzire cu gaz, este direct legată de cealaltă Când să o faci? Răspuns corect: în faza de proiectare a casei! Un proiect finalizat ar trebui să conțină un calcul ingineresc care va lua în considerare: tipul de combustibil, caracteristicile clădirii ( suprafața, numărul de etaje, camere, ferestre, calitatea izolației termice ) numărul de locuitori și mulți alți parametri. Pe baza acestor informații se determină capacitatea totală necesară pentru încălzire și apă caldă de consum. Această valoare reprezintă punctul de plecare pentru selectarea unui cazan.

Gaze naturale. Cea mai simplă și mai favorabilă opțiune. În prezent, gazele naturale sunt mult mai profitabile decât alți combustibili din țara noastră. Toate cazanele sunt setate în mod implicit pentru a funcționa cu gaz natural. Singurul lucru care trebuie luat în considerare dacă construiți o nouă proprietate Cheltuieli suficient de mari pentru conectarea la rețea. În funcție de regiune, acestea pot fi cuprinse între 100 și 700 de mii de Leu.

În imagine: Cazanul pe gaz Vitopend 111-W WHSB de la Viessmann.

Tipul de combustibil

Gaz lichefiat. Aceasta este o soluție în locurile în care nu există posibilitatea de a instala o conductă de gaz. Cu toate acestea, GPL-ul este mai scump decât gazele naturale, iar cazanul necesită echipamente suplimentare. Prețul gazului natural este, totuși, destul de accesibil, iar în cazul cazanelor mici, un astfel de kit poate fi construit în. Este necesar să se ia în considerare o considerabilă ( câteva sute de Leu ) costul de cumpărare a unui gazometru rezervoare de stocare a gazelor. Este de obicei situat în subteran. Inspecția este necesară, dar puțin frecventă: de obicei o dată la 10 ani.

Citește mai mult  Cazan electric: argumente pro și contra

Putere

Cum să alegeți un cazan de gaz pentru casa dvs? Mai întâi de toate.. Calculați producția necesară. Denumirea exactă a acestei valori poate varia de la un producător la altul, dar, de fapt, este vorba de puterea termică utilă pe care cazanul o poate furniza sistemului ( trebuie specificată în fișa tehnică ). Puterea cazanului depinde de mărimea casei. Cel mai simplu mod de calcul: pe 10 mp. 1 kW de putere termică necesară pe metru pătrat cu o înălțime a plafonului de 3 m. Se folosesc coeficienți speciali pentru a lua în considerare clima și calitatea izolației termice.

• Clima. În zonele sudice, coeficientul climatic este de 0,6 – 0,9. Într-o zonă medie 1,1-1,5, în Siberia și în Urali 1,2-1,8, în nordul îndepărtat 1,5-2.

• Izolarea termică a casei. În cazul în care este de înaltă calitate, coeficientul va fi de 0,6-0,9, media – 1-1,9, iar pentru "încălzitoare de vară Cottages, capacitatea va trebui să crească cu 3-4.

Ce trebuie să urmăriți. Valoarea obținută conform calculului de mai sus poate fi utilizată în mod aproximativ pentru determinarea puterii cazanului. Este posibil să selectați un cazan cu "rezervă" puteți crește producția cu 10-20% și, pe această bază, puteți începe să luați în considerare opțiunile de încălzire și de furnizare a apei calde. Odată ce a fost stabilită configurația finală, se poate regla puterea cazanului.

Și mai precis? Calculele mai complexe iau în considerare presiunea minimă și maximă în conductele de gaz, particularitățile fiecărei încăperi încălzite ( numărul de ferestre, etajul, materialele de izolare termică utilizate, orientarea spre laturile lumii ) și multe altele. Dacă este vorba despre o casă gata făcută, există chiar și organizații care oferă servicii de "audit termic" – Determinați pierderile de căldură ale casei dvs. și vă oferim recomandări. Este logic să contactați astfel de experți dacă suprafața casei este mai mare de 400 mp. metri: atunci costurile se vor amortiza cu siguranță.

Citește mai mult  Cazane cu gaz cu condensare. Principiul de funcționare. Pro și contra

Sfat:. Într-o casă de orice dimensiune, este util și necesar să se lucreze la îmbunătățirea izolației termice. Puteți obține un ( pirometru ) termometru de la distanță pentru a verifica eficiența măsurilor și pentru a merge în perimetrul casei dvs.

Pe podea sau montat pe perete? În general, este acceptat faptul că un cazan de pardoseală este necesar atunci când trebuie să încălziți o casă mare cu o suprafață mai mare de 400 de metri pătrați și o suprafață de cel puțin 400 de metri pătrați. metri. Dar nici aici nu există o soluție clară. Cu cât alegeți mai devreme tipul de cazan, cu atât mai bine. Chiar și un cazan montat pe perete impune anumite cerințe asupra spațiului în care este instalat. Iar unitatea de podea poate fi instalată numai în spații nerezidențiale.

În fotografie: Cazan pe gaz SLIM de la BDR Thermea, pe podea.

Selectarea cazanului

Sistem cu un singur cazan sau cu două cazane? În esență, întrebarea este: de unde va proveni apa caldă pentru duș, spălarea vaselor și alte nevoi sanitare?. Cazanul cu gaz cu un singur circuit funcționează numai pentru încălzire, caz în care apa caldă este încălzită separat- într-un cazan sau într-un încălzitor electric. Modelul cu două circuite este proiectat astfel încât cazanul să funcționeze atât pentru încălzire, cât și pentru furnizarea de apă caldă. În general, se consideră că schema cu două circuite este mai economică, dar cea cu un singur circuit poate furniza mai multă apă. Totul depinde, din nou, de condițiile specifice.

Buget sau primă? Piața modernă a echipamentelor de încălzire poate oferi cele mai diverse interogări: prețurile pentru cazanele de gaz încep de la aproximativ 30 de mii de Leu și ajung la 200 de mii. Evident, multe depind de putere, de electronice și, desigur, de marcă. Unii experți sfătuiesc să nu economisiți pe cazan, deoarece întreaga activitate a sistemului de încălzire depinde de el. Alții susțin că dispozitivele moderne sunt destul de fiabile în orice segment de preț.

Citește mai mult  Cazane cu combustibil solid: noi posibilități

Unde să economisiți banii

Soluții inovatoare. În mod paradoxal, acestea nu contribuie întotdeauna la economii. Cazane cu condensare importate și scumpe Ultimul cuvânt pe piața tehnicilor de încălzire – Mult mai scump decât convecția convențională. Se consideră că eficiența mai mare va compensa ulterior investiția inițială. În Europa, unde gazul este scump, probabil că este. În cazul nostru, ar putea dura mai mult de un an până când economiile dorite vor fi realizate. Deci, cumpărarea celor mai avansate, dar și a celor mai scumpe echipamente nu este întotdeauna cea mai bună soluție.

Simplu sau "inteligent"? Cum de a alege un cazan pe gaz în funcție de complexitatea automatizării? Astfel de cazane sunt scumpe, independente energetic, dar reglează puterea în funcție de temperatura aerului și sunt echipate cu sisteme de siguranță. Cu toate acestea, în cazul unei pene de curent sau a unei scăderi de presiune în conducta de alimentare cu gaz, acesta poate înceta să funcționeze și va trebui să fie restabilit manual. Nu este necesar să se cumpere un cazan, echipat cu o mulțime de electronice, în cazul în care sistemul de încălzire în sine este echipat cu un sistem automat, duplicarea funcțiilor este întotdeauna o creștere nerezonabilă a costurilor. Diferite opțiuni, de exemplu arzătoare interschimbabile, pot face cazanul mai economic.

Sistemul de apă caldă. Se pot face economii la diferite combinații de sisteme de încălzire și de apă caldă menajeră. De exemplu, pentru a încălzi o suprafață de 200 de metri pătrați, ar trebui să alegeți un cazan pe gaz. De exemplu, pentru a încălzi o suprafață de 200 mp și a produce apă caldă, aveți nevoie de un cazan dublu cu o putere de 20-24 kWt. Cu toate acestea, un cazan mai mic poate fi achiziționat în același scop și un cazan suplimentar poate fi adăugat la sistem. Aceasta ar putea fi o opțiune mai bună.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: