Automate de siguranță pentru cazane cu gaz

Nu este un secret că gazul – atât cel natural, cât și cel lichefiat – este o substanță explozivă. Prin urmare, producătorii de cazane de încălzire pe gaz fac totul pentru a se asigura că funcționarea echipamentelor lor este complet sigură. Automatizarea inteligentă va opri imediat dispozitivul într-o situație de urgență. Ce trebuie să includă un sistem de siguranță pentru cazanele pe gaz?

La fotografie de cazane cu gaz, instalat în case particulare, se poate observa că designul panoului de control poate diferi semnificativ de la un model la altul, deși principiul sistemului de siguranță – similar.

Principalele elemente ale sistemului de siguranță

Controler, senzori, actuatori. Cazane de încălzire pe gaz funcționează în strânsă legătură cu sistemul de siguranță, astfel încât acesta face parte integrantă din sistemul de siguranță

Același lucru pentru siguranță și control. Într-adevăr, în cazul cazanelor cu gaz, aceste două domenii sunt atât de strâns legate încât ar fi ilogic să le controlăm cu instrumente separate.

În imagine: regulator Logamatic din fabrica Buderus.

Controler

Obține date de la senzorii primari. Acestea includ senzor de flacără, senzor de tiraj al coșului de fum, senzor de temperatură a lichidului de răcire, analizor de gaze de ardere. Pe baza datelor primite de la acestea, controlerul decide fie să ajusteze parametrii de funcționare, fie să îi oprească complet cazan de gaz, în cazul în care funcționarea sa ulterioară este periculoasă.

Citește mai mult  Costurile de funcționare a cazanelor cu diferiți combustibili

Detectoare de scurgeri de metan și hidrogen

Pentru o protecție cuprinzătoare. Din păcate, acestea nu fac întotdeauna parte din echipamentul standard al cazanelor pe gaz. Primul semnalizează gazul metan din sala cazanelor. Cu toate acestea, nu ajută la identificarea locației scurgerii, dar, pe baza alarmei primite de la acesta, controlerul va emite imediat un ordin de întrerupere a alimentării cu gaz a arzătoarelor.

Senzor de hidrogen se declanșează atunci când hidrogenul liber începe să se acumuleze în încăpere din cauza unei perturbări în compoziția amestecului gaz-aer.

Poate fi înlocuit cu un singur dispozitiv universal. Este un analizor de scurgeri de gaze inflamabile- analizorul de gaze. Poate detecta atât metanul, cât și hidrogenul din atmosferă. Apropo: aceste gaze au o densitate mai mică decât aerul, deci se concentrează sub tavan Acolo sunt instalate detectoarele de scurgeri.

Regulator de presiune

Protejează cazan de gaz din cauza fluctuațiilor de presiune din rețeaua de alimentare. Acest controler este, de asemenea, comun pentru automatele de control și siguranță. Scăderea presiunii în rețeaua de gaz poate provoca stingerea arzătorului. Gazul va curge în cameră. Pentru a preveni acest lucru, regulatorul de presiune oprește rapid alimentarea cu gaz. În cazul în care presiunea crește peste valoarea admisă, regulatorul poate, de asemenea, să oprească gazul sau să reducă presiunea la un punct de funcționare ( în funcție de model ).

În fotografie: Regulator de presiune pentru cazane fabricate de Baxi.

Robinet de închidere a gazului ( robinet de închidere )

Joacă un rol major în funcționarea întregului sistem. Reacționează la prezența electricității. Dacă există energie electrică – supapa dispozitivului este deschisă. Dacă se întrerupe curentul.. supapa se închide și dispozitivul întrerupe alimentarea cu gaz a arzătorului, cazan de gaz întrerupe.

Citește mai mult  BWT și Ariston reduc costurile de încălzire

Rămâne funcțional în orice situație. În cazul în care controlerul a întrerupt alimentarea cu energie electrică sau a avut loc o pană de curent în casă, pompele de circulație sunt oprite imediat, precum și toate supapele de închidere și de control cu acționare electrică și, cel mai important.. Senzorii de siguranță vor fi dezactivați. În acest caz, poate apărea o situație periculoasă, dar supapa de închidere, lipsită de putere, va întrerupe instantaneu alimentarea cu gaz.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: