Care sunt diferențele dintre sistemele de cazane convenționale și cele cu condensare

Există diferențe fundamentale între sistemele de încălzire bazate pe cazane tradiționale și pe cazane cu gaz cu condensare. În ceea ce privește calitățile de consum, primul este bun din punct de vedere al prețului, iar al doilea este bun din punct de vedere economic.

Funcționare convențională. Trebuie avut în vedere faptul că, în condiții de vreme rece severă, cazanul cu condensare va funcționa în regim convențional- Pentru a asigura o temperatură acceptabilă în casă, gazele de ardere nu vor fi răcite, iar condensarea se va opri. Eficiența va fi de 85%. Statistic vorbind, înghețurile puternice durează doar 10 la sută din sezonul de încălzire. Astfel, timp de nouă zecimi din această perioadă, sistemul de încălzire va fi în regim de condensare.

Temperatura lichidului de răcire

Cazane tradiționale. Conceput pentru sisteme de încălzire la temperaturi ridicate. Conform normelor standard, pentru a menține o temperatură ambientală confortabilă de 20ºC, temperatura apei ( fluidului de transfer termic ) la intrarea în radiator trebuie să fie de 90°C, în circuitul de retur: 70°C. Cu toate acestea, cerințele de eficiență energetică sunt în creștere, iar în prezent un raport de 75/60 este considerat optim.

Cazane cu condensare. Sistemul de încălzire la temperaturi scăzute se datorează chiar principiului acestor dispozitive: produsele de ardere sunt răcite în mod intenționat în scopul condensării ( până la 46°C-57°C pentru diferitele tipuri de combustibil ). În condiții normale, în timpul funcționării cele mai eficiente, apa are o temperatură scăzută- la intrare 60 °C și la ieșire 40 °C. În acest sens, sunt necesare radiatoare mai mari pentru a menține un microclimat confortabil în casă și, prin urmare, sunt mai scumpe. Acesta este motivul pentru care funcționarea la temperaturi scăzute este cea mai potrivită pentru sistemele de încălzire "cu pereți calzi" ) pentru cazanele cu condensare, fonta este cel mai sigur material; iar pentru cazanele de încălzire prin pardoseală.

Citește mai mult  Să comparăm eficiența cazanelor de încălzire: tradiționale și cu condensare

Drenaj condensat

Cazane convenționale. Produsele de ardere rămase în stare gazoasă sunt evacuate prin coșul de fum în atmosferă, unde o mică parte se poate condensa. De aceea, coșurile de fum ale cazanelor tradiționale sunt prevăzute cu un dispozitiv special de colectare a condensului, care poate fi curățat din când în când. Acesta este, de obicei, un tee cu o tavă de picurare, care este suficientă.

Cazane cu condensare. Un astfel de sistem de încălzire generează o cantitate relativ mare de condensat: până la 30 de litri de lichid pot fi generați în timpul zilei de funcționare a unui cazan de 24 kW. Prin urmare, sunt necesare măsuri speciale pentru a rezolva această problemă. În cazul în care cazanul are o capacitate de până la 35 kW și casa este conectată la scurgerea centrală, condensul poate fi evacuat acolo. În caz contrar, trebuie instalat un vas special care este umplut cu o substanță care neutralizează pH-ul acid ( al condensatului: 3,5-5,5 ) cum ar fi dioxidul de magneziu.

Serviciul. Înainte și la sfârșitul sezonului de încălzire, un profesionist ar trebui să efectueze o revizie: să verifice și să curețe echipamentul, sistemul de evacuare a gazelor de ardere ( pentru un cazan cu arzător atmosferic ) și capcana de condensare ( pentru un cazan cu condensare ).

Fiabil în funcționare

Independent de tipul de cazan. Experții afirmă că buna și eficientă funcționare a unui cazan nu depinde de tipul său, ci de calitatea materialelor, instalarea și întreținerea regulată. Fierul turnat este considerat cel mai fiabil material pentru schimbătoarele de căldură ale cazanelor tradiționale și, în cazul cazanelor cu condensare, pentru sistemele de încălzire prin pardoseală oțel inoxidabil. Sistemele de încălzire în casă trebuie să fie întotdeauna instalate de profesioniști care dețin toate aprobările și certificatele necesare.

Citește mai mult  Tot ceea ce trebuie să știți despre cazanul de gaz de podea

Producători

Cazane convenționale. Sistemele de încălzire a clădirilor pot fi echipate cu cazane atât de fabricație națională, cât și străină.

Cazane cu condensare. Numai producția străină. Aproape toți producătorii europeni de echipamente de încălzire oferă mai multe tipuri de cazane de condensare murale și pe podea.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: