Selectarea și instalarea filtrelor de filtrare în sistemele de apă și de încălzire

Filtrele mecanice sunt o verigă esențială în orice sistem de alimentare cu apă menajeră. Acestea rețin nămolul – particule grosiere de murdărie și nisip – curățând apa și asigurând siguranța aparatului.

Principiul de funcționare. Cele mai simple modele de filtre de murdărie sunt, de fapt, un tub în care este introdusă o plasă metalică și o mică ramificație în partea de jos rezervor pentru murdăria care nu a trecut de barieră. În filtrele înclinate, această ramură este înclinată față de țeavă, dar în filtrele liniare este strict perpendiculară. Filtrul este instalat în conducta de apă sau în sistemul de încălzire și reține particulele de murdărie mai mari de 100 de microni.

Filtre unghiulare și de linie

Selecție. Dimensiunea ochiurilor de plasă și diametrul racordurilor de filtrare trebuie să corespundă cu diametrul țevii. Cu cât debitul de apă este mai mare, cu atât tubul trebuie să fie mai lat.

Instalare. Vă rugăm să rețineți: marcajele speciale de pe filtru indică direcția de curgere a apei. Colectorul de sedimente se instalează cu tubul de filtrare orientat în jos. Este mai bine să instalați o supapă de închidere în amonte de filtru pentru a permite o curățare mai ușoară. Apoi se instalează o supapă de reținere pentru a întrerupe refluxul de apă. Se recomandă instalarea unui reductor de presiune după filtru pentru a controla presiunea apei în sistem.

Unde se utilizează. În ciuda dimensiunii lor compacte, filtrele unghiulare și de linie nu au de obicei sens în cazul apartamentelor. Acestea efectuează doar o curățare grosieră, care nu este necesară pentru alimentarea cu apă a blocurilor de locuințe.

Citește mai mult  Cazan de gaz montat pe perete

Operațiunea. O astfel de strecurătoare necesită o curățare frecventă de mai multe ori pe an, deoarece capacitatea de colectare a nămolului este destul de mică. Pentru a curăța filtrul, trebuie îndepărtat dopul de etanșare. Pentru aceasta sunt necesare unelte speciale și experiență în instalații sanitare. Unele modele importate sunt echipate cu un conector special care permite clătirea filtrului fără a deșuruba fișa.

Avantaje. Cost redus. Filtrele unghiulare și liniare sunt ușor de înlocuit în caz de defecțiune.

Cum funcționează. Filtrele de spălare inversă curăță apa mult mai bine, captând particule de până la 20 de microni. Aceste filtre sunt baloane volumetrice cu două deschideri în partea superioară. O parte permite intrarea apei, iar cealaltă parte se scurge. În interiorul becului.. O plasă fină, înfășurată într-un tub, care reține nămolul. Murdăria se depune pe fundul balonului și poate fi îndepărtată cu ușurință Pur și simplu deschideți supapa din partea de jos și apa se scurge prin bulb, curățând filtrul și eliminând resturile. Vă puteți da seama când filtrul este înfundat prin presiunea redusă a apei, dar este mai bine să instalați două manometre: unul înainte și unul după filtru. O diferență de presiune diferențială mai mare de o jumătate de atmosferă înseamnă că filtrul trebuie curățat.

Foto: BWT Protector mini filtru cu spălare directă BWT Protector.

Filtre de spălare

Selecție. Ecran de filtrare – un element cheie în sistemul de curățare. Cu cât ochiurile de plasă sunt mai puțin adânci, cu atât mai bună este curățarea și cu atât mai repede se înfundă filtrul. Prin urmare, atunci când selectați filtrul, trebuie să luați în considerare calitatea apei de intrare. Filtrul trebuie să fie din oțel inoxidabil și să fie fixat cu grijă în interiorul construcției.

Citește mai mult  Cazane cu combustibil solid cu elemente de încălzire: ce trebuie să luați în considerare atunci când selectați unul

Instalare. Aproape toate modelele de filtre sunt proiectate pentru a fi montate pe o țeavă orizontală. În cazul în care conducta este verticală, trebuie selectat un model special de filtru. Există filtre de colț universale care pot fi instalate pe o țeavă verticală. La aceste modele, rezervorul tampon se află la un unghi diferit față de fluxul de apă. Există, de asemenea, filtre de clătire care au un design special – cu un element pivotant, care permite rotirea becului în funcție de necesități. În cele din urmă, se poate crea un cot în U în conductă și se pot amplasa pe acesta toate filtrele necesare.

Operațiunea. Modelele moderne au o duză specială care coboară în canalul de scurgere pentru a facilita curățarea strecurătorului. Procedura de spălare constă în doar două rotiri ale supapei care deschide și apoi închide supapa de curățare. De asemenea, este posibil să se atașeze la filtru un dispozitiv de acționare automată pentru spălare, care deschide automat supapa în funcție de un program prestabilit. Dar plasa fină încă se înfundă în timp și trebuie să o curățați sau să o înlocuiți manual. Această problemă nu există pe modelele cu spălare inversă; în acestea, apa trece prin filtru din exterior spre interior – dimpotrivă, trece prin filtru spre pereți. În acest fel, resturile reținute în celule sunt eliminate în mod eficient. Dar astfel de filtre sunt, de asemenea, mult mai scumpe decât filtrele de spălare convenționale.

Cum să economisiți bani. Este posibil să aranjați singur mecanismul de spălare inversă. În acest scop, se face o ramificație și se instalează o a doua conductă paralelă cu prima conductă. La spălare, apa este canalizată prin acest element suplimentar și curge în filtru din cealaltă parte.

Citește mai mult  Cazan electric: argumente pro și contra


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: