7 întrebări despre tava de duș

Atunci când alegeți o tavă de duș, trebuie să acordați atenție nu numai dimensiunilor și curburii acesteia, ci și materialului din care este făcută. Dumneavoastră puneți întrebările, noi răspundem la ele.

Printre întreaga gamă de tăvi de duș moderne veți găsi o tavă de duș pătrată la nivelul podelei.

Unde să o puneți?

Aproape de perete sau în mijlocul camerei? O cabină de duș poate fi instalată oriunde în baie. Principalul lucru este alegeți configurația corectă și nu faceți o greșeală în ceea ce privește forma și dimensiunea. Cea mai mare provocare atunci când se instalează o cabină de duș în centrul căzii de baie principalul lucru – conexiunile la utilități. Poate fi decisă în cazul unei reamenajări cardinale și numai într-o incintă spațioasă. Prin urmare, este mai ieftin să instalați o tavă de duș semicirculară într-un colț sau să instalați o tavă de duș pătrată într-o nișă.

Pentru a instala tava de duș departe de perete într-o baie spațioasă, veți avea nevoie de o mulțime de muncă pentru a conecta alimentarea cu apă.

Prefabricate sau prefabricate?

2 strategii de cumpărare. O cabină de duș cuprinde o tavă de duș, pereți, un ecran de duș și un cap de duș. Puteți fie să cumpărați un set preasamblat de la producător, fie să achiziționați elementele necesare realizate de diferite companii utilizați tabelele speciale de colțuri și tăvi de duș pentru a face o selecție. Vrei să economisești bani? Găsiți singuri toate componentele de care aveți nevoie pentru cabina de duș. Dacă aveți de gând să instalați o tavă de duș semicirculară în colț, puteți economisi pe pereți Nu aveți nevoie de ele.

Citește mai mult  Instalarea robinetului mixer pe chiuvetă

Tava de duș de colț semicirculară economisește bani pe pereții prefabricați.

O tavă de duș netedă sau curbă?

Care este cea mai alunecoasă tavă de duș?? fără echivoc oțel. Fără cădere la duș dacă optați pentru un model cu fundul canelat sau festonat. O variantă mai modernă cabină de duș cu un strat antiderapant.

exemple de tăvi de duș pătrate din diferite materiale, cu o suprafață ridicată.

  • În fotografie: modelul 276012000 de Roca
  • În fotografie: Water Drop DR80 de la fabrica Flaminia, design Luca Cimarra
  • În imagine: modelul 373531..0 de la Roca
  • În imagine: Modelul 3495 de la fabrica Flaminia, proiectat de ufficio progetti Flaminia

În fotografie: modelul 276012000 de Roca.

Dacă vă aventurați și cumpărați o tigaie plată, în interior ar trebui să fie amplasate grătare de lemn sau un covor de cauciuc. Sau nu căutați mai departe de cea mai sigură tavă de duș – cu cât este mai subțire produsul, cu atât mai bine realizate din acrilic și piatră artificială, nu au o suprafață alunecoasă.

Tavă de duș silențioasă sau zgomotoasă?

A fost testat cu un jet de apă. Cel mai zgomotos tavă de duș din oțel. Și cu cât produsul este mai subțire, cu atât mai mare este zgomotul. De aceea, trebuie să acordați atenție grosimii oțelului atunci când alegeți o tavă de duș. Tavanele de duș din fontă fac, de asemenea, mult zgomot atunci când apa lovește suprafața. «Le place la nebunie." ( turnate ) marmură ) tăvi de duș din acril și marmură artificială.

Piatra artificială este unul dintre cele mai silențioase materiale pentru tăvi de duș.

suprafață mai caldă sau mai rece?

Ce material se încălzește mai repede? Tavă de duș acrilică Un campion, se încălzește rapid și rămâne la o temperatură confortabilă pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, tava de duș din oțel ține pasul și atinge rapid temperatura potrivită sub jeturile de apă caldă. Dar ceramica este, ca și marmura artificială, rece. De asemenea, pereții groși ai unei tăvi de duș din fontă necesită mult timp pentru a se încălzi și trebuie să așteptați până când tava se încălzește înainte de a face un duș.

Citește mai mult  26 de căzi de baie montate pe picioare

cea mai nepretențioasă tavă de duș?

Ce material este mai ușor de întreținut?? Acrilicul este suficient de rezistent și nu absoarbe murdăria. Cu toate acestea, este ușor de deteriorat, dar la fel de ușor de reparat (este suficient să se șlefuiască suprafața cu șmirghel fin ).

Tavanele de duș din acrilic sunt deosebit de bune, deoarece pot fi reparate cu ușurință dacă sunt deteriorate mecanic. Iar acrilicul nu absoarbe murdăria.

Modelele ceramice sunt ușor de întreținut; cu toate acestea, sunt foarte delicate și se pot sparge chiar și atunci când capul de duș este scăpat. Fierul turnat emailat se poate, de asemenea, ciobi și întregul strat de smalț trebuie reînnoit. Tava de duș din oțel se poate îndoi sub greutatea corpului. Pe de altă parte, tăvile din oțel sunt ușor de curățat cu detergenți obișnuiți. Spre deosebire de alte materiale, oțelul este rezistent chiar și la agenți de curățare abrazivi.

Mare sau mică?

Este mai ușor de utilizat? Înălțimea tăvii poate fi aproape zero ( la același nivel cu podeaua ) sau până la 20 cm sau chiar 40 cm. O tavă de duș înaltă seamănă cu o cadă de baie cu laturile joase. Există un singur dezavantaj la acest design.. Pentru a intra într-o tavă de duș, trebuie să vă ridicați picioarele la înălțime. De aceea, este mai bine să montați o tavă de duș înaltă cu o treaptă.

Tava de duș cu laturi înalte este de obicei o cadă de baie în miniatură &#nbsp;vine cu un scaun detașabil. Acesta este locul ideal pentru a face un duș relaxant.

Citește mai mult  Urinale

Este posibil să se instaleze un ( la nivelul podelei ) sump într-o bucată standard de apartamente. Dar este foarte scump. În casele obișnuite, "gâtul" tăvii de duș nu este întotdeauna același, ca în cazul tăvii Wilmotte Conducta de scurgere este de obicei situată mai sus decât placa de pardoseală. Pentru ca apa să se poată scurge în josul coloanei, trebuie să investiți într-o pompă specială pentru ape uzate ( un elevator de sare scump ). Sau ridicați podeaua cu cel puțin 15-30 cm.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: