Cum să economisiți apă cu un robinet mixer

Nu vă grăbiți să vă apucați de cap și să declarați austeritate în casă atunci când vedeți factura la apă. S-ar putea să fiți în căutarea unei noi generații de fitinguri. Ce sisteme și tehnologii noi ar trebui să aibă robinetul economic??

Multe capete de duș sunt prevăzute cu două tipuri de pulverizare – un jet aerisit moale și un jet puternic și revigorant. Treceți de la un mod la altul prin simpla apăsare a unui buton.

În imagine: Cap de duș Raindance Select E 300 de la Hansgrohe.

Jet aerisit

Aer în loc de apă. Saturarea debitului face ca jetul să fie mai moale și mai voluminos, iar consumul de apă este redus semnificativ. Este probabil cea mai răspândită tehnologie de economisire a apei: fiecare al doilea robinet modern este deja echipat cu ea. Cu toate acestea, aerisirea singură nu aduce economii semnificative: este eficientă doar atunci când este combinată cu alte sisteme.

Presiunea țintă

Debit max. 5 l/min. Debitul mediu de apă al unui robinet standard variază între 12 și 20 de litri pe minut. Tehnologia modernă face posibilă reducerea consumului de apă cu un factor de 5 până la 6 l/min. În acest fel, debitul de apă este constant și nu simțiți cum se diminuează. Un lider în domeniul dezvoltării economice Hansgrohe și Grohe.

Citește mai mult  10 chiuvete ceramice

Exemple de mixere cu aerator integrat și limitator de debit de până la 5 l/min.

 • Robinet 20344 000 de la Grohe
 • Robinet 31088000 de Hansgrohe
 • Robinetul 10123000 de la Axor
 • Mixerul Linfa de la fabrica Newform

Robinet Grohe 20344 000.

Robinetele germane de la Hansgrohe și Axor sunt dotate cu tehnologia HANSGROHE EcoSmart. Pe lângă aerare, se poate regla și debitul. Este întreținut în mod automat- Gura volumetrică este controlată de un restrictor. Dacă presiunea apei în sistem este prea mare, dopul devine plat și acoperă parțial trecerea apei. Relaxare- Dopul se adaptează la forma sa inițială și permite trecerea unei cantități mai mari de apă.

Un robinet cu tehnologie GROHE EcoJoy funcționează într-un mod similar: sistemul menține debitul la 5,8 l/min, indiferent de debitul de apă.

Exemple de căști de duș economice cu aerisire și reglare automată a debitului de apă.

 • Suport de duș EcoSmart 27145000 de Hansgrohe.
 • Cap de duș 28561000 EcoSmart de Hansgrohe.
 • Capul de duș EcoJoy® 28261 de la Grohe.
 • Suport de duș EcoJoy® 27429 000 de Grohe.

acest mixer de lavoar cu aerator pentru duș manual are o funcție Booster pentru comutarea debitului de apă de la 3,5 l/min la 5 l/min. pentru un duș mai îmbibat.

Imagine: Mixer Axor 12012000 / 12013000.

Debit reglabil

Depinde de tine. Mixerele ROCA reduc, de asemenea, consumul de apă cu până la 50%, dar cu ajutorul dumneavoastră. Apăsați un buton cartuș Ecodisk activat de sistem. Poate fi atașat la un robinet termostatic – este important să se controleze fluxul de apă caldă costisitoare în loc de apă rece.

Opriți pentru o perioadă scurtă de timp. Opriți apa. Să presupunem că gătești și în timpul procesului trebuie să te clătești des pe mâini. Este incomod să deschideți și să închideți robinetul de fiecare dată și este o risipă dacă îl țineți deschis. Funcția Swing&Stop a mixerelor KLUDI reține apa în baza mixerului: trebuie doar să răsuciți ( cotul, de exemplu, ). Și pentru a ne asigura că apa curge în același timp – și în același timp pentru a ne asigura că apa curge în același timp Împingeți-l înapoi.

Citește mai mult  Dușuri cu hidromasaj: monobloc și prefabricate

Acest mixer combină designul original, noua tehnologie și ușurința de utilizare. Swing & Stop ( rotiți și opriți ) vă permite să închideți robinetul cu cotul.

Deschideți apa la timp

Când mâinile sunt sub jet. Orice mixer pe care îl activați prin apăsarea clapetei sau a manetei va irosi apa timp de câteva secunde, în timp ce vă îndreptați spre gura de scurgere. Și numai robinete electronice și trebuie să te clătești mult pe mâini în timp ce o faci. Principiul este simplu: senzorul din mixer reacționează la mișcarea mâinii în zona fasciculului. Funcționează cu o baterie de 6V ( 4 baterii AA ).

Mixerul electronic este, în general, echipat cu un mixer, care produce întotdeauna apă amestecată exact 38 °C. Și în acest sens, mixerul electronic și termostatic- același lucru. Cu toate acestea, nu toate termostatele sunt electronice și se activează atunci când vă puneți mâinile în apropierea lor.

Controlul senzorial fără atingere al mixerului sporește economiile de apă. Un astfel de robinet mixer are un afișaj digital și o cutie de control cu pictograme și iluminare din spate și este echipat cu un aerator și un limitator electronic de debit.

Comoditatea utilizării apei a fost mult îmbunătățită de robinetele termostatice – iar feedback-ul proprietarilor de locuințe, ale căror apartamente se confruntă adesea cu o presiune ridicată a apei și cu fluctuații de temperatură, arată popularitatea acestora. Nu poți trăi cu un debit de apă slab; să te arzi la duș doar pentru că cineva a apăsat butonul sistemului de evacuare ( și toată apa rece se duce să umple rezervorul ) este o perspectivă lipsită de bucurie.

Citește mai mult  18 cabine de duș cu cadă de baie

În fotografie: mixer Roca 5A1360C00.

Economisirea apei calde

Robinet mixer termostatic. După cum sugerează și numele, un robinet mixer termostatic are un dispozitiv încorporat pentru menținerea unei temperaturi stabilite. Setarea implicită este o temperatură confortabilă de 38ºC, dar puteți ajusta temperatura după propriul gust, puteți selecta mai multe moduri pentru fiecare membru al familiei sau ocazie ( baie, clătire de mână, spălare ).

Un robinet termostatic nu numai că vă protejează pielea de arsuri, dar vă protejează și nervii de la schimbarea constantă a apei, dar și a portofelului dumneavoastră – să nu plătească prea mult pentru apă. Dacă, de exemplu, un vecin schimbă un suport de prosoape încălzit cu un model mai puternic, este posibil ca temperatura apei calde să scadă cu totul. Deschizi robinetul și, în loc de apă caldă, primești apă ușor călduță timp de câteva minute. Familiar? Dacă aveți un robinet termostatic în casă, acesta va opri pur și simplu apa rece până când temperatura apei calde crește. Nici măcar nu veți fi conștienți de acest lucru.

Exemple de robineți termostatici.

 • Mixer termostatic pentru baie 19741400 de Axor.
 • Mixer termostatic pentru bideu E 20 de Remer Leuinetterie.
 • Mixer termostatic pentru chiuvetă 34020 000 de la Grohe.
 • Mixer termostatic de duș K-T132-3D de Kohler.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: