Ce este mobilierul modular?

S-au dus zilele în care designul și dimensiunile pereților de mobilier erau standard. Cererea de astăzi este orientată spre mobilierul modular, în care dimensiunea și aspectul pot fi definite în funcție de preferințele clientului.

Mobilier la comandă. Mobilierul proiectat la comandă a câștigat în popularitate în ultimii ani. Judecați singur: Elementul creat pentru un anumit interior va respecta toți parametrii necesari. Sistemul de depozitare sau canapeaua ideală este adesea greu de găsit printre ofertele de serii prefabricate și necesită mult timp. Orice dorință poate fi luată în considerare la comandă: dimensiunea la milimetru, culoarea și materialul de finisare, configurația și scopul modulelor. Clientul poate acționa ca designer sau se poate baza pe ajutorul unui profesionist.

Mobilier la comandă. Designul de mobilier la comandă a câștigat popularitate în ultimii ani. Judecați pentru dvs.: elementul creat pentru un anumit interior va îndeplini cu precizie toți parametrii necesari. În timp ce sistemul de depozitare sau canapeaua ideală poate fi găsită printre ofertele de serii prefabricate, s-ar putea să nu o găsiți deloc, dar veți pierde mult timp și efort. La comandă se poate lua în considerare orice dorință – dimensiunea la milimetru, culoarea și materialul de finisare, configurația și scopul modulelor. Clienții își pot crea singuri canapeaua sau pot apela la ajutor profesionist.

Ascundeți

Perete și modul: Care este diferența?? Mobilier de cameră de zi din perioada sovietică este un set de unități de perete cu scopuri diferite, așezate una lângă alta. Acestea au aceeași înălțime și adâncime; în unele cazuri, diferă doar lățimea.

Un set modern de mobilier modular poate fi format din elemente de diferite înălțimi și adâncimi, iar numărul de componente poate varia și se poate număra în zeci, chiar depășind o sută. Seturile modulare au un stil uniform, astfel încât puteți aranja modulele în orice mod doriți. Piesele se potrivesc frumos, ceea ce înseamnă că toate elementele se vor potrivi și vor arăta perfect ca un întreg.

Citește mai mult  Cum să vă relaxați în timpul verii

Spre deosebire de unitățile de perete din epoca sovietică, sistemele modulare moderne.. este mobilier nu numai pentru camera de zi, dar și pentru hol, dormitor sau
bucătării. Nu numai mobilierul de cabinet, dar și mobilierul tapițat.

Mobilierul cu perne și tapițerie și unitățile de depozitare pot fi realizate din unități modulare.

 • Sistem modular de depozitare Urban by Casamania, proiectat de Bellini Claudio
 • Canapeaua extensibilă Dennis de la Milano Bedding
 • Sistem de scaune Duo din plastic modular de la Kartell, proiectat de Lissoni Piero
 • Sistemul de depozitare modular City system de la Moooi, proiectat de Wanders Marcel

Sistem modular de depozitare Urban by Casamania, design de Bellini Claudio.

Tipuri de module de mobilier

Mobilier tapițat. Canapele – sistemele modulare pot fi asamblate ca un set de construcție. Acestea sunt disponibile în două versiuni: secționale și nesecționale. În primul caz, toate piesele sunt strânse "la locul lor" fabricate în fabrică. Dumneavoastră alegeți numărul de scaune, modulul de ședere, tipul de cotiere și picioarele pe care le doriți. O canapea care va fi făcută pentru el într-o fabrică de mobilă va arăta ca un model monolitic.

Configurația unei canapele modulare secționale poate fi definită de către client, dar o dată pentru totdeauna. Unitățile de mobilier modular mobil pot fi combinate tot timpul.

Al doilea tip de mobilier modular- mobil. Unitățile de scaune nu sunt unite în mod rigid, ci sunt pur și simplu așezate una lângă alta. Adică, ele pot fi schimbate, adică pot fi adăugate sau sustrase una de cealaltă în funcție de voința lor. Unele companii de mobilier bine-cunoscute adaugă noi module la vechile lor colecții. Le oferă cumpărătorilor posibilitatea de a-și moderniza mobilierul.

Citește mai mult  9 întrebări despre țesături pentru exterior

Sistemele modulare sunt cele mai frecvente este tot mobilierul tapițat din cameră: o canapea și o canapea de colț, care poate fi alcătuită din mai multe bănci, perne și pufuri moi.

Bucătării și băi. Astăzi, majoritatea covârșitoare a seturilor de bucătărie și baie se bazează pe un concept modular. Singura diferență este materialul ( fie MDF, fie plăci aglomerate rezistente la umiditate ) și pasul modulului. În timp ce seturile de sufragerie sunt disponibile în lățimi de 40-50-60 cm și mai mult, pentru băi și bucătării mai mici sunt disponibile unități înguste de doar 20 cm.

În fotografie: bucătărie 36e8 Bucătărie din fabrica Lago, design Lago Daniele.

Mobilier de cabinet.
La fel ca și mobilierul tapițat, mobilierul modular pentru camera de zi poate fi schimbat continuu. Cumpărătorul decide ce dimensiuni, înălțime și număr de secțiuni dorește să aibă peretele sau dulapul său. Modulele cu adâncimea, lățimea și înălțimea potrivite pot fi selectate și utilizate în diferite moduri: pentru depozitarea rufelor sau a hainelor, pentru instalarea aparatelor de uz casnic sau pentru amenajarea suprafețelor de lucru. Modulele pot fi combinate în orice mod doriți. Stilul de design și culorile comune vor transforma elementele individuale într-o singură garnitură. Pereții de living modular pot fi ușor modernizați prin alegerea fronturilor și a conținutului ( rafturi, cuier, sertare interioare ). Alegerea mobilierului este lăsată la latitudinea clientului.

Sistemele de living modulare sunt minimaliste sau au caracteristicile tipice ale stilurilor clasice ( dar fără decorațiuni complicate, cum ar fi pictura sau sculpturile ).

Care este avantajul mobilierului modular?

 • Clienții pot selecta și achiziționa doar componentele de care au nevoie.
 • Dacă este necesar, se pot adăuga cu ușurință și alte elemente. Producătorii garantează o potrivire exactă a culorilor, dimensiunilor, nodurilor elementelor de fixare și a tuturor accesoriilor.
 • Mobilierul modular vă permite să transformați cu ușurință interiorul unui apartament printr-o simplă rearanjare. Sau schimbarea panourilor și a fronturilor. Sistemele modulare moderne sunt echipate cu aripi, glisante, pliabile ( "acordeon" ) uși și chiar obloane rulante.
 • Versatilitate: dulapul modular poate fi transformat cu ușurință într-o bibliotecă sau într-un dulap, prin simpla înlocuire sau îndepărtare a ușilor.
 • Ușurința de asamblare. Instrucțiunile și feroneria de montare incluse vă vor ajuta să asamblați singuri piesa de mobilier dorită. Și nu ia mult timp.
 • Modulele uniforme se pot potrivi în orice configurație de cameră. Modulele de diferite înălțimi, lățimi și adâncimi se potrivesc aproape oriunde ( în special- În colțuri, nișe de mică adâncime ) în cazul în care nu folosesc mobilier similar.
Citește mai mult  Standuri TV: clasificare

Sistemele moderne de mobilier modular răspund unei game largi de gusturi ale tinerilor.

Există dezavantaje pentru mobilierul modular?

 • Doar una. De obicei, designul acestui tip de mobilier nu este nici sculptat, nici pictat în aur. Mobilierul modular este conceput pentru interioare moderne și tinerești. Dacă sunteți un fan al stilurilor stricte, clasice, acest tip de mobilier nu este probabil să vă convină
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: