Mobilier cu ramă metalică: sunt posibile variații

Mobilierul metalic durabil este folosit în diverse interioare: de la clasic la modern. Ce caracteristici ale fiecărui metal sunt cele mai avantajoase în fabricarea mobilei?

Materiale

Alamă și bronz. Metalele galbene apar în zilele noastre în obiecte clasice sau etnice. Alamă ( un aliaj rezistent de cupru și zinc ) ideal pentru producerea de sârmă și foi subțiri. Bronz ( un aliaj de argint și staniu ) oferă o contracție mică în timpul turnării; potrivit pentru producția de decorațiuni complexe. Mobilierul turnat și forjat este fabricat în principal din aceste metale. Lucrurile sunt solide, dar au totuși un aspect respectabil.

Fontă și oțel. Metalele feroase sunt, de asemenea, potrivite pentru mobilier. Oțelul cu conținut scăzut de carbon este utilizat în principal pentru forjare, în timp ce fonta este utilizată în principal pentru piese forjate potrivit pentru turnare. Mobilier din fier forjat este greu și scump, așa că, uneori, a făcut ca o imitație a unui aluminiu mai ușor și mai ieftin.

În imagine: Masă de sufragerie Poltrona Frau Sangirolamo.

Metale prețioase. Aurul și argintul sunt rareori folosite ca metal pur și numai la comandă. Cel mai adesea, piesele realizate din metal ieftin sunt placate cu aur sau argint. Piesele mici sunt galvanizate în aur sau argint, iar pentru piesele mai mari se folosește folia.

Oțel inoxidabil. Există peste 100 de tipuri de oțel inoxidabil: nichel, crom, magneziu. Toate aliajele sunt rezistente la coroziune. Oțelul inoxidabil și aluminiul sunt utilizate în construcțiile de tuburi tubulare goale îndoite, acestea fiind mai ieftine și mai ușoare decât mobilierul turnat și forjat. Majoritatea mobilierului metalic în stil modern este fabricat din astfel de tuburi. Sârma fină este utilizată pentru mobilierul interior neobișnuit.

Citește mai mult  Faceți cunoștință cu Woodright Furniture

Aluminiu. Mobilierul tubular din aluminiu este aproape fără greutate. Dar acest metal nu este rezistent la rugină, așa că trebuie să fie tratat special Nichel, crom, lac sau vopsea. Spre deosebire de oțelul inoxidabil, produsele din aluminiu nu lasă amprente.

Scaunele pe bază de aluminiu sunt cel mai adesea realizate cu ajutorul tehnologiei din fontă.

Prelucrare

Cromare și nichelare. Acestea sunt folosite pentru a proteja metalele ( în special oțelul sau aluminiul ) de rugină și pentru a le da o strălucire strălucitoare. Acoperirea cu nichel conferă o strălucire mai închisă, în timp ce cromul face ca detaliile să fie mai deschise.

În imagine: Riva 1920 Natura Pelle. Picioare într-un finisaj forjat.

Acoperire cu pulbere. Cel mai des utilizat pentru vopsire. Un colorant uscat este pulverizat pe suprafață și apoi polimerizat la o temperatură ridicată. Nu este nevoie de mai multe straturi, chiar și de o singură culoare deodată.

Vopsea, lac. Mai multe straturi de vopsea sunt aplicate atunci când se imită fierul forjat. Suprafața iese aspră, ca atunci când o faci cu mâna. Lacurile satinante, lacurile mate sau semimate sunt folosite pentru a da un luciu mat.

Folie. Cea mai ieftină metodă de a vă aurii sau arginți mobila. Folia oxidată este folosită pentru a crea un efect de metal învechit. Modelele și modelele pot fi aplicate. Pentru a crește longevitatea foliei, elementele tratate sunt lăcuite.

Trucuri decorative elegante. Metalul poate fi îmbătrânit prin reacții chimice și prin lăcuire cu patină. Tăierea și gravura cu laser pot decora astfel de mobilier. Modelele pot fi, de asemenea, gravate cu acid produce modele profunde și texturate.

Citește mai mult  14 seturi de mobilier pentru preșcolari

Exemple de modele de mobilier din fier forjat.

Alegeți mobilier cu cadru metalic

Taburet A289 din colecția Chelsea Interiors Pat Caprera de Orizzontiitalia Raftul Kaze din colecția Toyo-Ito de la Horm.it
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: