Scaune de relaxare: alegere, funcție

Scaunele moderne de birou și de calculator sunt întotdeauna echipate cu reglaje: înălțimea scaunului, înclinarea spătarului etc. Care este beneficiul și ce poate fi evitat prin utilizarea acestor mecanisme??

Scaunele moderne de calculator trebuie să fie echipate cu reglaje. reglajele vă permit să vă schimbați postura de lucru, o necesitate pentru persoanele care stau mult timp în același loc.

Ajustori de fotoliu: pentru ce sunt ei?

Schimbă-ți postura! Aceasta este recomandarea chirurgilor ortopezi pentru persoanele care stau mult timp în același loc. «Corect" Un scaun de birou pentru acasă sau la birou care vă permite să vă schimbați poziția de ședere și să vă protejați astfel sănătatea.

Un fotoliu modern, ergonomic, urmărește mișcările persoanei, deoarece are diverse reglaje. Se apleacă pe spate pentru a se odihni.. Spătarul se coboară, scaunul se ridică ușor. Se apleacă în față pentru a se uita la cifrele de pe monitor, iar marginea fotoliului te urmărește imediat în jos.

La ce duce postura proastă?

Picioare pe un picior: Îndoit pe spate:
Osteocondroza lombară din cauza presiunii crescute asupra articulației sacroiliace. Osteocondroză cervico-toracică, scolioză.
Vene varicoase din cauza unei circulații sanguine și limfatice deficitare. Hemoroizi, gastrită, boli pulmonare.
Malpoziționarea fătului în timpul sarcinii din cauza supraîncărcării discurilor intervertebrale. Dureri cardiace, aritmie din cauza presiunii asupra rădăcinilor măduvei spinării și a nervilor intercostali.

Scaunele Easy: Detalii de design

Ce ajustări? Fotoliile bune sunt cele care pot fi ajustate complet pentru a se potrivi cu greutatea, înălțimea, lungimea brațelor și a picioarelor dumneavoastră. Pentru fiecare parametru există un tip specific de ajustare.

  • Cotiere. În primul rând, ele sunt necesare pentru că vă permit să vă relaxați brațele. În al doilea rând, reglarea corectă a cotierei este importantă. Dacă acestea sunt prea înalte, mușchii din centura scapulară vor fi încordați permanent, ceea ce poate duce la întindere musculară. coborâți sau ridicați cotierele la nivelul dorit, astfel încât brațele să fie îndoite la un unghi de aproximativ 90°. Cel mai progresiv scaun de birou are trei tipuri de reglaje: lungimea cotierei, distanța dintre cotiere și, bineînțeles, înălțimea.
  • Scaun. Un pumn ar trebui să fie plasat între îndoitura interioară a genunchiului și marginea scaunului. modelele cu reglarea adâncimii scaunului sunt o idee bună. Acestea permit persoanelor mai înalte și mai mari să stea mai sus, iar persoanelor mai scunde și mai delicate să stea mai sus Reduceți "zona de aterizare". Funcția de legănare confortabilă: gradul corect de amortizare este selectat în funcție de greutatea dumneavoastră, permițându-vă să vă legănați confortabil și gânditor. Iar atunci când doriți să vă întoarceți sau să vă ridicați, mecanismul de întoarcere readuce fotoliul în poziția inițială.
  • Spătar. Reglarea spătarului vă ajută să ajungeți la o poziție în care partea proeminentă a spătarului se sprijină pe curbura inferioară a coloanei vertebrale ( și vă susține talia ). Reglați adâncimea spătarului extindeți-l până la mijlocul scaunului, dacă vă ajută să obțineți o poziție mai dreaptă.
Citește mai mult  Îmbinarea cu tenon

Spătarul scaunului de lucru trebuie să fie reglabil – așa prevede legea!

  • Suport. Cele mai multe modele pentru casă și birou Acestea sunt fotolii cu înălțime reglabilă. Acestea sunt echipate cu un mecanism de ridicare cu gaz. Ridicați sau coborâți scaunul la un nivel adecvat, astfel încât coapsele să formeze un unghi de 90° față de tibii.

Aproape toate scaunele de birou au o reglare a înălțimii scaunului.

  • Scaun de conducere Giroflex 757 2 de la fabrica Giroflex, proiectat de Paolo Fancelli
  • scaunul Cortina Easy de la fabrica Lammhults, proiectat de Allard Gunilla
  • Giroflex 656 Scaun rotativ 1 Mesh de Giroflex, proiectat de Greutmann Bolzern
  • scaun Norma 380 din fabrica Alias, design Nigro Philippe, Lucchi Michele de

Giroflex 757 Scaun executiv 2 de Giroflex, proiectat de Paolo Fancelli.

Un atribut indispensabil al unui scaun de birou roțile. Acestea sunt selectate în funcție de tipul de acoperire: una pentru covor, cealaltă pentru podea pentru parchet.

  • Tetiera. Susține partea din spate a capului și este responsabilă de starea mușchilor gâtului. Scaunele perfecte ( adesea alese pentru biroul executiv ) nu numai înălțimea reglabilă, ci și unghiul tetierei. Și cele mai "avansate Tetierele au un mecanism sincronizat și urmăresc postura persoanei.

Tetiera – element opțional, dar de dorit al unui scaun de birou.

Scaune de lucru: prețul

Nu cruțați nicio cheltuială! Prețul unui fotoliu de calitate depinde de setul de funcții-reglaje enumerate și, prin urmare, nu poate fi scăzut. Articolele individuale, cum ar fi cele de la renumita companie elvețiană Vitra, costă între 750 și 6 000 de euro. În plus, multe dintre mecanisme sunt dezvoltări unice, brevetate de companii, ceea ce înseamnă că nu sunt ieftine de la sine.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: