Cadru de pat: structura

În limbaj de magazin, un pat este doar un cadru sau o ramă. Alegerea construcției cadrului depinde foarte mult de "stilul dvs. de dormit". Explorați toate variantele posibile de cadre.

Vă sfătuiesc să nu cumpărați un pat mai mare decât este necesar – ar trebui să lase culoare confortabile pe ambele părți ( minim 60 cm, optim 80-90 cm ). Dacă este posibil, este mai bine să planificați dormitorul simetric, astfel încât patul să nu fie poziționat spre ușă cu căpătâiul sau cu tăblia.

Nu se recomandă să cumpărați un pat mai mare decât este necesar – Lăsați suficient spațiu pe ambele părți ( minim 60 cm, optim 80-90 cm ). Dacă este posibil, este mai bine să planificați un dormitor simetric, astfel încât patul să nu fie poziționat spre ușă cu capul său și nu cu tăblia.

Ascundeți

Elementele cadrului

O bază de pat tradițională este formată în general din trei părți: picioare, căpătâi și picioare.

 • Suportă. Patul are atât picioare tradiționale, care sunt vizibile, cât și picioare care sunt ascunse de legătura cadrului. Pot fi fie patru ( în colțurile patului ) fie două întreaga lățime a modelului.
 • Spătarele. Este posibil să aveți două ( o căpătâială și o tăblie ) sau niciuna. Cel mai adesea, chiar și paturile duble au o singură căpătâiță căpătâi. Unele tipuri de căpătâi sunt vândute separat și se potrivesc pe orice cadru de pat.
Citește mai mult  Exotism la prețuri accesibile

Paturile duble tapițate au de obicei o căpătâi comună.

 • Pat de noapte și de zi din fabrica Molteni & C, design Urquiola Patricia
 • Pat Lizzy de la fabrica Giorgetti, design de Mosca Antonello
 • Pat supraetajat al fabricii Zanotta, design de Emaf Progetti
 • Pat unghiular paravento de la fabrica Flou, design de Dordoni Rodolfo

Pat Night&Day din fabrica Molteni & C, design Urquiola Patricia.

 • Tăblițe. Acesta este numele panourilor laterale pe toată lungimea modelului. Se face o distincție între ( un pic ) ca o placă, până la înălțimea saltelei și una adâncă, până la podea. Primul vă permite să puneți un sertar de lenjerie de pat sub pat. Al doilea și al treilea sunt pentru spațiul de depozitare, care poate fi accesat prin ridicarea bazei saltelei.

Sub căpătâi mai înguste există de obicei sertare.

 • Patul Mioletto de la fabrica Huelsta
 • Pat ART. AT62G din fabrica Zilio
 • Patul Salina de la Flou, proiectat de Rodolfo Dordoni
 • Pat Venero Vânzare de Huelsta

Pat Mioletto de la fabrica Huelsta.

înălțime

Cu cât mai mare cu atât mai bine. Putem distinge ramele europene, orientale și americane. Patul francez tradițional, ca orice pat european, are o înălțime de aproximativ 50 cm, ca un fotoliu ( aproximativ 50 cm ). Capota orientală este practic la același nivel cu podeaua. Mai degrabă o opțiune pentru tineri: cu cât sunteți mai în vârstă, cu atât este mai greu să vă ridicați dintr-un pat cu înălțime mică. Modelul american, spre deosebire de patul francez, este foarte înalt. Patul ( cu o saltea ) se află la o înălțime de 80 cm până la 90 cm sau chiar 100 cm deasupra podelei. Medicii salută acest design: nu este sănătos să te ridici brusc după ce te trezești și trebuie să te strecori din pat.

Opțiunea pentru tineri: paturi cu cadru de pat oriental – sub podea.

suport

Unde ne situăm? Cel mai mare grup este format din paturi cu patru picioare. Uneori se adaugă o a cincea, în centru, pentru mai multă stabilitate. Tăblia și tăblia lipsesc sau sunt pur și simplu articulate la cadru. Al doilea grup- modele cu căpătâi și tăblie. În acest caz, ( garnituri laterale ) au o funcție decorativă. Mai puțin frecvente sunt paturile suspendate: patul este atașat de perete în zona căpătâiului și este susținut de un picior în centru ( nu este vizibil ).

Citește mai mult  Cum de a organiza un loc sub chiuvetă?

Paturile tapițate au cel mai adesea o căpătâiță și un picior de pat.

Tip de cadru de pat

Spațiu pentru o saltea. Un așa-numit cadru futon este similar cu un podium din lemn ( uneori tapițat ) pe care este așezată o saltea. Nu vreți un futon când vă treziți și salteaua va aluneca pe podea. Cu toate acestea, acest cadru este bun în sensul că nu necesită o grilă de susținere a saltelei.

Un cadru de pat cu o gaură în bază este mai comun, cu o saltea întinsă în bază. Chiar și cu un podium, modelul are o crestătură adecvată.. pentru ca salteaua să nu alunece. În cadrul patului dublu, locașul este proiectat pentru o saltea mare.

În funcție de "organizarea internă" Dacă aveți un spațiu pentru bălți, va trebui să cumpărați o grilă de bază, cu sau fără picioare. În primul caz, rama are în principal o funcție decorativă Suporturile de colț nu vor ține salteaua și baza, iar picioarele sunt necesare. În cel de-al doilea caz, cadrul este portant și este caracterizat de o grindă paralelă cu marginea lungă a patului. Această bară va susține o saltea: nu este nevoie de picioare interioare.

Numai paturile cu ramă de futon, care seamănă cu un podium din lemn, nu au o bază de saltea.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: