Cadrul de mobilier tapițat: structura

Cadrul este structura de susținere a mobilierului. Tapițeria poate fi schimbată, arcurile sau spuma uzată pot fi reînnoite. Și numai cadrul mobilierului tapițat trebuie să arate continuitate. Cum să găsiți mobilier cu un cadru solid care va dura mulți ani?

Ce rame de mobilier tapițat sunt tapițate??

Lăsând deoparte mobilierul tapițat ( scaune cu sac, etc. ) canapelele și fotoliile tradiționale pot fi împărțite în trei grupe: desculț, parțial acoperit și complet acoperit.

  • «"Carcasa goală" mobilierul amintește de o plasă de ouă: pernele de scaun și spătarele sunt plasate în ea. Pernele pot fi îndepărtate pentru a descoperi scheletul. Acesta este principiul pe care se bazează de obicei canapelele și fotoliile de grădină.

Mobilier tapițat cu cadru "gol".

  • Cadrul parțial acoperit este format din două părți: o parte interioară ascunsă și o parte exterioară vizibilă ( picioare și cotiere ). Astfel de modele sunt adesea folosite pentru a face mobilier modular: ele permit, de exemplu, să ridice picioarele canapelei mai sus sau mai jos, să înlocuiască picioarele metalice subțiri cu un soclu solid cu ornamente din lemn.

Mobilierul clasic are cel mai adesea un cadru parțial ascuns.

  • Carcase ascunse. Acest tip de model este complet închis: chiar și cele mai mici picioare nu pot fi văzute în spatele tapițeriei și a umpluturii. Prin urmare, materialele și caracteristicile structurale ale cadrului acestui model pot fi găsite doar în fișa tehnică cu o descriere a. Cadrele ascunse sunt utilizate pe scară largă în fabricile de canapele din clasa economică ( designul vă permite să economisiți materiale ). Dar la fel de bine ați putea găsi modele închise în colecții clasice scumpe.
Citește mai mult  Opera înaripată Mobilier contemporan

Carcasele ascunse înseamnă că nici măcar baza picioarelor nu poate fi văzută sub tapițerie.

De ce trebuie să știi care este cadrul mobilierului?

Costul articolului depinde într-o anumită măsură de complexitatea realizării cadrului. Cu cât modelul este mai simplu în aparență ( dominat de unghiuri drepte și linii ) cu atât este mai ușor de realizat. Și, în consecință, prețul și posibilitatea de defecte de fabricație în cadru este relativ scăzută. Și viceversa, cu cât este mai complexă rama, cu atât este mai scump obiectul. Acesta este, înainte de toate, un design clasic, cu sculpturi ornamentate.

sculpturi somptuoase, picioare îndoite – toate acestea cresc foarte mult costul de fabricație a unui cadru de mobilier.

Prețul mecanizării Acestea sunt scumpe la producție și costă foarte mult pentru mecanismul de transformare a cadrului: pat glisant, cotiere ascendente, spătar cu absorbție de șocuri etc. În special atunci când sunt necesare o funcționare lină sau silențioasă și mecanizarea. Unele canapele extensibile, de exemplu, au un motor electric și pot fi înclinate prin apăsarea unui buton de pe telecomandă.

În fotografie: 08 Spirit de Stressless.

Este important să se înțeleagă numărul de etape și complexitatea procesării viitorului cadru. De exemplu, pentru a face un picior clasic de cabrioletă pentru un fotoliu, lemnul este expus la abur. Piesa de prelucrat este apoi îndoită și i se dă forma dorită. Este important să uscați în mod corespunzător elementele finite: dacă există mai mult de 6-7% umiditate, cadrul în timp "se va deforma" — Toată treaba ar fi distRomânesc. Mult mai ușor, să zicem, producția unui cadru pentru mobilier din placaj: trebuie doar să tăiați foi gata făcute și să conectați elemente de fixare metalice.

Citește mai mult  Mobilier de cabinet pentru camera de zi

Din păcate, nu există nimeni care să vă spună că "lemnul din această fabrică nu este bine uscat sau "această companie nu are mecanisme foarte fiabile". Prin urmare, rezistența cadrului și durabilitatea acestuia- în mare parte o chestiune de credibilitate a mărcii. Cu cât marca este mai renumită, cu atât mai lungă este durata de viață a mobilierului pe care îl garantează. Dacă producătorii autohtoni promit uneori doar un an și jumătate de funcționare fără probleme, producătorii finlandezi de mobilă garantează toți cei zece ani, iar cei germani – doi ani Până la un sfert de secol de viață a canapelei!

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: