Ce pot face canapelele și fotoliile speciale?

Pasiona╚Ťii de high-tech pot cump─âra acum cel mai neobi╚Önuit mobilier. De exemplu, o canapea cu un afi╚Öaj SMS pe sp─âtar sau un fotoliu cu conectivitate iPod, cu difuzoare integrate ╚Öi un punct de acces la internet. Ce altceva este capabil s─â fac─â mobilierul tapi╚Ťat??

Canapea modular─â cu sistem home theater integrat.

În imagine: canapeaua 215 / 228 M.I.S.S. MUSIC IMAGE SOFA SYSTEM de Cassina, proiectat de Starck Philippe.

Arat─â filme. Mul╚Ťi oameni ├«╚Öi petrec cea mai mare parte a timpului pe canapea ├«n fa╚Ťa televizorului. Nu e de mirare c─â canapelele moderne s-au transformat ├«n canapele "dou─â ├«n unu": mobilier care poate fi folosit cu ecrane sau sisteme de proiec╚Ťie. ├Än primul caz, ecranul plat este suspendat deasupra canapelei pe un suport special. Dezavantajul acestor modele este c─â pot g─âzdui doar dou─â persoane.

A doua op╚Ťiune difuzoarele ╚Öi subwooferul sunt plasate pe cotier─â, ├«n timp ce proiectorul (ecranul este livrat separat )montat pe un suport pliabil. Exist─â modele cu un container ├«n cotiere: o bar─â ├«ncorporat─â sau o sec╚Ťiune retractabil─â pentru stocarea a sute de DVD-uri. Exist─â unele canapele moderne care nu sunt concepute doar pentru ecrane de televizor, ci ╚Öi pentru monitoare de calculator.

Canapelele sau fotoliile sunt adesea prev─âzute cu o punte sau un port USB pentru conectarea iPad-ului sau a telefonului: v─â pute╚Ťi ├«ntinde pe spate ╚Öi asculta muzic─â.

Cite╚Öte mai mult  holuri de intrare: cum s─â se potriveasc─â totul ├«n?

Telecomanda universală este integrată în cotiera fotoliului de relaxare. Unele au o punte pentru conectarea căștilor sau a unor difuzoare suplimentare de 100 W.

fotolii, mobilier pentru o singură persoană, sunt de obicei echipate cu sisteme audio încorporate care pot fi conectate la dispozitive externe.

În imagine: Fotoliu Natuzzi Note.

Red─â muzic─â. Spre deosebire de canapele, fotoliile sunt f─âcute pentru o singur─â persoan─â. De aici ╚Öi alegerea dispozitivelor care pot fi integrate ├«n astfel de mobilier. Acestea sunt adesea compuse dintr-o consol─â de jocuri sau un sistem muzical Ie╚Öire pentru c─â╚Öti sau punte iPod. Aceast─â din urm─â variant─â este cea mai frecvent─â. Scaunele cu bile cu sisteme de sunet integrate sunt deosebit de utile. Muzica pare lini╚Ötit─â pentru to╚Ťi cei din jur, dar ├«n interiorul scaunului.. ├«nv─âluie persoana care st─â ├«n picioare.

se desf─â╚Öoar─â pe cont propriu. Multe canapele moderne au un pat special ├«ncorporat. Nu este nevoie s─â scoate╚Ťi pernele pentru a o scoate din scaun – acestea se ├«nf─â╚Öoar─â perfect sub saltea ├«n timp ce se transform─â. Unii produc─âtori ofer─â o telecomand─â inclus─â ├«n set: ap─âsa╚Ťi ╚Öi canapeaua se desf─â╚Öoar─â de la sine ( un motor electric ). Exist─â telecomenzi care controleaz─â bara ├«ncorporat─â ├«n sp─âtar. Modele similare sunt disponibile chiar ╚Öi la produc─âtorii autohtoni. O op╚Ťiune la fel de surprinz─âtoare – un buton integrat pentru a controla scaunul: ap─âsa╚Ťi pentru a modifica ad├óncimea scaunului, pentru a deplasa suportul pentru picioare sau tetiera op╚Ťional─â.

Mecanismele integrate ├«n scaunele de relaxare v─â permit, prin simpla ap─âsare a unui buton, s─â schimba╚Ťi forma modelului.

  • Recliner Spencer din fabrica Wittmann.
  • Fotoliu cu pern─â de Poltrona Frau.
  • Fotoliu cu ├«nclinare electric─â Cento Percento by Allegro Stile.
  • Fotoliu Romanza – Fotoliu W114 fabrica de fotolii Kler.
Cite╚Öte mai mult  Ecua╚Ťia liniar─â

Str─âlucire. Ast─âzi, nimeni nu este surprins de mobilier cu iluminare integrat─â- canapelele cu lumin─â de veghe sunt disponibile la fel de des ca ╚Öi paturile. Dar progresul nu st─â pe loc – exist─â deja modele gonflabile incandescente cu raze de diode luminoase ├«n interiorul scaunelor. O alt─â caracteristic─â nou─â o canapea care deseneaz─â silueta unei alte canapele ├«n propria tapi╚Ťerie. Scaunul elegant ╚Öi modern, de╚Öi aparent discret, se transform─â ├«ntr-un Chesterfield clasic atunci c├ónd este conectat la priz─â.

Modelele de mobilier tapi╚Ťat gonflabile str─âlucesc din interior datorit─â ilumin─ârii cu LED-uri. Tapi╚Ťeria este o ╚Ťes─âtur─â sintetic─â realizat─â din fibre de hidrocarburi.

Comunica╚Ťi. O acoperire neobi╚Önuit─â este responsabil─â pentru comunicare: cele mai fine fascicule de LED-uri sunt ╚Ťesute ├«n fibrele ╚Ťes─âturii. Propriet─â╚Ťile acestui material textil nu se schimb─â deloc – este la fel de moale ╚Öi elastic, dar capabil s─â primeasc─â un semnal – pe sp─âtarul canapelei ( la atingerea unui buton ) apare textul. ├Än func╚Ťie de ce este conectat, mobilierul poate afi╚Öa semnale de timp, SMS-uri, proiecta un videoclip sau pur ╚Öi simplu poate ar─âta culorile curcubeului.

├Än imagine: Canapea Philips tapi╚Ťat─â ├«n ╚Ťes─âtur─â cu tehnologie Lumalive.

P─âstra╚Ťi-v─â casa ├«n siguran╚Ť─â. Obiecte care p─âstreaz─â urme ale prezen╚Ťei unei persoane. De exemplu, exist─â tapi╚Ťerie care reac╚Ťioneaz─â la temperatura corpului uman. Faptul c─â scaunul dvs. a fost mutat recent poate fi recunoscut dup─â "amprenta tocului" caracteristic─â. Exist─â unele canapele moderne care pot detecta chiar ╚Öi sexul persoanei care st─â pe ele. Sunt tapi╚Ťate cu modele care r─âspund la mi╚Öcare sau atingere. Dac─â stai aici separat de partenerul t─âu de via╚Ť─â, Doar modelele albastre se aprind. Dac─â sta╚Ťi unul l├óng─â altul sau v─â ├«mbr─â╚Ťi╚Öa╚Ťi, culorile roz completeaz─â ╚Öi ele imaginea. Modelul este format aleatoriu – ├Än func╚Ťie de modul ├«n care este a╚Öezat pe canapea.

Cite╚Öte mai mult  Chesterfield transparent de Poltrona Frau


Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salut─âri, dragi entuzia╚Öti ai confortului ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirii locuin╚Ťei! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogat─â experien╚Ť─â ╚Öi o pasiune ne╚Ť─ârmurit─â pentru transformarea spa╚Ťiilor de locuit ├«n t─âr├ómuri de elegan╚Ť─â ╚Öi confort durabile. Fi╚Ťi al─âturi de mine ├«n timp ce v─â dezv─âlui tapiseria c─âl─âtoriei mele ├«n domeniul designului, ╚Ťesut─â de-a lungul anilor de creativitate, inova╚Ťie ╚Öi un angajament de nezdruncinat pentru a crea spa╚Ťii care s─â rezoneze cu c─âldur─â ╚Öi rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: