Materialele tradiționale de mobilier de baie

Condițiile exigente din baie impun cerințe speciale pentru materialele utilizate pentru rame și fronturi. Dulapurile, rafturile și sertarele trebuie să fie durabile și ușor de întreținut.

Cerințe

Rezistență la umiditate și durabilitate. Mobilierul pentru băi este utilizat în condiții dificile: o cameră îngustă, umiditate ridicată, fluctuații de temperatură. Materialul trebuie să fie, de asemenea, capabil din punct de vedere tehnologic: mobilierul de baie trebuie să fie compact.

  • Lemn. Dar întotdeauna cu un finisaj special de lac. În caz contrar, lemnul masiv s-ar umfla mai devreme sau mai târziu cu apă.

În imagine: Lavoar Jefferson de la Restoration Hardware.

Materiale tradiționale

  • Metal. Mobilierul metalic pentru baie poate fi ștanțat sau din fier forjat. Dar, în timp, indiferent de metoda de fabricație, va începe să ruginească. Și lucrări de reparații de mobilier ( îndepărtarea ruginei, amorsare, revopsire )- Lung și "murdar" procesul.
  • Sticlă. Numai călit: ( dacă ) reușești să îl spargi, așchiile vor fi mici și nu ascuțite. Deci, mobilierul de baie din sticlă este lipsit de leziuni. Dar sticla are un dezavantaj.. Petele rămân la suprafață, chiar și în cazul apei curate.
  • Plăci aglomerate și MDF. Cele mai comune materiale pentru producția de masă de mobilier, deoarece sunt optime din punct de vedere al prețului și al calității. Chiar și versiunile impermeabile nu sunt la fel de scumpe ca lemnul natural, sticla sau metalul, iar finisajele decorative sunt ușor de întreținut: trebuie doar să ștergeți suprafața cu un burete ușor umed sau o cârpă moale. Dar există și dezavantaje. În modelele bugetare, marginile sunt izolate cu bandă de plastic, iar umiditatea poate pătrunde prin îmbinări, provocând delaminarea sau chiar umflarea lemnului masiv. Pentru a evita acest lucru, articulațiile mobilierului mai scump sunt de obicei vopsite în mai multe straturi.
  • Plastic. Nu se teme de apă, ușor de curățat. Cu toate acestea, mobilierul realizat din plastic de înaltă calitate, durabil, este disponibil doar în colecții importate și nu este deloc ieftin. Iar produsele fabricate din plastic standard nu sunt rezistente la murdărie, se zgârie ușor și se sparg ușor.
Citește mai mult  Capitel din ceramică

Din ce este făcută fațada?

De obicei, este fabricat din MDF. Această placă cu densitate medie este considerată mai rezistentă la umiditate. Procesare ușoară este un alt avantaj, care permite o modelare interesantă a elementelor de fațadă și adăugarea de atingeri, de exemplu, de sticlă colorată. Puteți proteja în continuare mobilierul de baie cu fronturi din MDF cu un furnir sau câteva straturi de grund și smalț lucios. Există și fronturi din fibră de lemn, dar acestea sunt mai puțin preferabile.

În imagine: Chiuveta Bayswater Bordeaux de la fabrica Pyram.

din ce este făcut cadrul?

Cea mai comună formă de plăci aglomerate. Mobilierul de baie este cel mai adesea realizat cu subrămășini din plăci aglomerate stratificate, mai rar cu furniruit. Pentru a preveni pătrunderea umezelii ( ceea ce este inevitabil în baie ) se utilizează borduri din ABS sau PVC.

Dar MDF este mai bun. Acestea rezistă mai bine la efectele agresive ale apei și aburului, la care este adesea supus mobilierul de baie. Suprafețele, fundurile și pereții trebuie să fie protejate în mod eficient cu borduri din PVC – și, de preferință, cu mai multe straturi de straturi transparente. Ramele din MDF pot fi finisate cu laminat, furnir sau vopsea.

Materiale netradiționale

Granit și marmură. Acestea sunt adesea folosite pentru a face blaturi de lucru pentru mobilier de baie durează mai mult decât cele realizate din materiale convenționale. Blaturile din granit și marmură sunt ușor de întreținut.. Trebuie doar să le ștergeți cu o cârpă moale. Dezavantajul este costisitoare și dificil de instalat.

culori

Tradițional. Este aproape imposibil să cumpărați mobilier de baie de la un producător național, cu fronturi viu colorate. Având în vedere cererea de alb, albastru și alte culori familiare, companiile sunt foarte reticente în a-și asuma riscuri sau în a experimenta.

Citește mai mult  13 canapele extensibile de colț

Mobilier de baie asortat

Dulap de baie Bayswater de James Brookman Dulap Buk marca Agape Lavoar Casanova SPA din colecția Glamour de la Reflex Angelo
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: