Un cinematograf în camera de zi

Un adevărat home theater este un set de echipamente destul de complicate. Acest echipament nu mai necesită o cameră de zi convențională, ci o cameră de zi special amenajată. Dacă puteți aloca cel puțin o cameră mică pentru o sală de cinema, ar fi bine să o faceți. Dar de multe ori trebuie să combinăm zona TV cu o zonă de relaxare. Ce mai dictează tehnologia??

De ce trebuie să aveți grijă?

Despre acustică. Deoarece un home theater este înconjurat de camere de zi, trebuie să fie izolat fonic. Deci, este necesar să schimbați interiorul camerei de zi și să acoperiți tavanul și pereții cu panouri speciale care reflectă sunetul ( acestea pot acționa chiar ca o alternativă la tapet ). Pentru un sunet bun, încercați să reduceți la minimum țesăturile, învelișurile de țesături, draperiile.. ei "mănâncă" și nu reflectă undele sonore. În loc de perdele și lambrechine pliate, puneți la fereastră jaluzele venețiene sau jaluzele plate cu rolete. În loc de mobilier moale din țesături opulente, decorați camera de zi a apartamentului dumneavoastră cu canapele și fotolii simple din piele.

Designul camerei de zi într-un apartament în care este și un home cinema este subordonat acestei funcții. Astfel, panourile speciale care reflectă sunetul devin alternativa perfectă la tapet.

Și scoateți din cameră orice obiect care ar putea face zgomot: instrumente muzicale, cristale… În caz contrar, zgomotul unei urmăriri de mașini sau al unui schimb de focuri într-un film ar fi urmat de zgomotul paharelor din dulapul dumneavoastră.

Citește mai mult  Scaunul Panton are o jumătate de secol

Despre cablare. În cazul în care ecranul trebuie montat pe un suport, acesta trebuie să fie cablat cu cabluri ascunse. Nu trebuie să vă gândiți la asta dacă cumpărați un suport TV modern sau un suport TV: acestea au canale pentru cablarea ascunsă a cablurilor TV și de rețea.

Exemple de mobilier cu conducte de cabluri ascunse.

  • Camera de zi Altro 05 de la Wackenhut
  • Cubus living 01 de la fabrica Team 7
  • Model Cube Sideboard de Interluebke, design de Aisslinger Werner
  • Televizorul Tameta de la fabrica din Huelsta

Altro Living 05 by Wackenhut.

Despre umbrire. Dacă doriți să evitați ca lumina soarelui să vă afecteze filmele, ar fi bine să instalați perdele întunecate și dense la ferestre. Alegeți materiale mate, fără strălucire, pentru suprafețe Fără lacuri lucioase, draperii satinate sau parchet lăcuit!

Ce trebuie anticipat?

«inteligent" zonare. În camera de zi, unde ecranul televizorului este punctul central al camerei, este important să aranjați mobilierul în mod corespunzător. Pentru ca spectatorii neliniștiți să nu se agite în fața ecranului. În mod ideal, distanța de la ecran la fotolii ( cel puțin 2-3 m ) ar trebui să fie dublă față de distanța de la spatele lor la peretele din spate. Scaunele nu trebuie să fie așezate pe perete Lăsați o "zonă de culoar" în spatele lor Pentru cei care vor să iasă la mai mult popcorn în întuneric.

Exemple de mobilier home cinema.

Evitați să puneți ecranul și difuzoarele lângă peretele din spatele camerei de copii sau al dormitorului- majoritatea materialelor de construcție sunt foarte conductive.

«ușor." iluminat. Luminile de deasupra capului ar trebui să fie cât mai difuză posibil, candelabre- fără pandantive de cristal. Trebuie să puteți regla intensitatea luminii Nu este recomandabil să priviți fix un ecran luminos în întuneric total.

Citește mai mult  Confort modular Vibieffe

Mobilier confortabil. Designul camerei de zi într-un apartament sunt în primul rând piese tradiționale de mobilier tapițat – canapele, fotolii, poufuri. Și ar trebui să fie o mulțime de astfel de locuri. Tapițerie- Lumină, dar nu contrastantă: nu este nimic mai rău decât o canapea albă fantomă care vă va deranja în întuneric total. Pentru cinematografele de familie mai mici, fotoliile de relaxare sunt o idee bună ( cunoscute și sub numele de scaune pentru fani ). Acest tip de mobilier vă permite să adoptați o poziție "înclinată".

Exemple de fotolii de relaxare pentru sălile de cinema mici de familie.

Pe podea covor sau mochetă, perne pentru a sta și a se întinde pe ele ( scaune alternative pentru o companie mare care vine în vizită ). Multor oameni le place să mestece în timp ce se uită la filme. Deci avem nevoie de mese mici- mese de cafea, mese de servire. Când se dansează în camera de zi, toate obiectele inutile pot fi puse deoparte ( de aceea, în designul interior al camerei de zi din apartament sunt preferate modelele pe roți ).

Dacă aveți nevoie de un ecran alb și un proiector, veți avea nevoie de un suport pentru proiector. De asemenea, puteți atârna proiectorul de tavan, coborându-l atunci când este necesar. Ecranul alb poate fi fie rulat într-un tub ascuns, fie ascuns în spatele unei perdele.

  • Măsuța de cafea Fat Flat de la LINA
  • 112 Masă de cafea Kick de Cassina, design Toshiyuki Kita
  • Chariot Occasional Table Round de Ensemble London, design de Hutton John
  • Clou ( table ) by Cor, proiectat de Schneider Wulf

Masă de cafea Fat Flat de la LINA.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: