Cum să alegeți un scaun?

Ce factori trebuie luați în considerare atunci când cumpărați o canapea extensibilă?? Gândiți dintr-o privire: specificați tipul, locația, greutatea dorită și alți parametri. Pregătirea în avans vă va permite să faceți alegerea corectă.

Culoarea este unul dintre cei mai importanți parametri în alegerea unui scaun. Se integrează în interiorul dvs. sau poate fi punctul central al acestuia.

Tipuri de scaune

Alege-ți pe al tău. De ce tip de scaun aveți nevoie: dur sau tapițat, simplu, pliabil sau tapițat

și stivuibilă? Sau aveți nevoie de un semicerc? scaune cu cotiere? Gândiți-vă dacă ați cumpăra scaune identice sau diferite .

scaune invizibile. Dacă camera dvs. este destul de mică sau dacă aveți deja o mulțime de accente decorative, atunci veți fi bine cu scaune din plastic transparent. De exemplu, Pangea sau Hi-Cut sau, să zicem, Giuseppina. Fără a împovăra interiorul, acestea vor avea o misiune utilitară! Este un spațiu proaspăt, curat și ușor. Și dacă vă plictisiți de un scaun transparent, puteți oricând să coaseți un capac luminos la el, schimbând stilul și starea de spirit a interiorului!

Scaune invizibile. Dacă camera dvs. este destul de mică sau dacă aveți deja o mulțime de accente decorative, scaunele din plastic transparent vă vor fi potrivite. De exemplu, Pangea sau Hi-Cut sau, să zicem, Giuseppina. Fără a împovăra interiorul, acestea își vor îndeplini misiunea utilitară! Interiorul va fi proaspăt, transparent și luminos. Și dacă vă plictisiți de un scaun transparent, puteți coase întotdeauna un capac luminos pe el, schimbând stilul și starea de spirit a interiorului!

Ascundeți

locația de montare

Definiți în prealabil. Cum să alegi un scaun pentru bucătărie și sufragerie? Abordarea diferă, mai ales în ceea ce privește materialele. În bucătărie, căutăm modele rezistente la murdărie și umezeală și, de preferință, cu un spătar ușor de curățat &#40 pentru că oamenii nu îl ating întotdeauna cu mâinile curate ). Un scaun dintr-o singură sufragerie poate fi tapițat cu o tapițerie textilă, iar un scaun dintr-o cameră de zi poate fi tapițat cu o tapițerie textilă Tapițerie din piele în tonul de mobilier tapițat. Iar pentru o utilizare foarte intensă, scaunele pliante din cafenele au nevoie de un cadru realizat din cele mai rezistente materiale, cu scaune și spătare care cel mai practic.

Citește mai mult  Asta e.

Scaunele din metal și plastic sunt cele mai potrivite pentru verande și cafenelele exterioare. Acestea pot face față capriciilor vremii.

Înălțimea scaunului

Luați loc și încercați. Scaunele ar trebui să fie întotdeauna alese în magazinul dumneavoastră. Puteți face un test drive. Când stați jos, picioarele ating podeaua și genunchii ating pământul se îndoaie în unghiuri drepte.

Scaunele cu înălțime reglabilă se potrivesc tuturor! Toată lumea o poate ajusta în funcție de propriile preferințe.

Scaunele cu înălțime reglabilă a scaunului sunt, de asemenea, disponibile pentru clienții mai scunzi și mai înalți. O simplă tragere a manetei de sub scaun activează mecanismul de ridicare cu gaz ( împrumutat de la scaunele de birou ).

Scaunele pe care le cumpărați trebuie să poată fi așezate pentru mai multe persoane diferite – atât robuste, cât și subțiri. Gândiți-vă la ei – trebuie să poată sta confortabil la masă.

Adâncimea și lățimea scaunului

Spațial și nu prea strâmt. Marginea din față a scaunului nu trebuie să se "lipească" spațiul de sub genunchi. Adâncimea optimă a scaunului este de 40-45 cm, lăsând aproximativ 5 cm între picior și vârful scaunului. Acest lucru este deosebit de important atunci când alegeți un scaun de sufragerie rigid. Atunci când cumpărați un model cu cotiere, acordați atenție lățimii scaunului. Este posibil să aveți printre invitați persoane supraponderale care nu ar încăpea pe scaun.

Dacă este posibil, cumpărați scaune cu spătar confortabil. Vă puteți sprijini pe el atunci când vă așezați pentru a ușura tensiunea din partea inferioară a spatelui și a picioarelor.

Cum să alegeți un scaun? Greutatea scaunului este variabilă, dar se aplică în special următoarele: dacă un scaun este utilizat în mod activ în fiecare zi, ar fi mai bine ca acesta să nu fie prea greu și să fie ușor de mutat. Dacă este vorba de o sufragerie formală, puteți alege un scaun masiv și impozant, care să adauge un plus de forță încăperii. IdeeaÎmperecheați scaunele din jurul mesei cu scaune de forme diferite, dar tapițate în același material sau invers: toate scaunele ar trebui să fie tapițate în țesături diferite, dar de aceeași formă. Nu este necesar ca scaunele să fie din același material. Surprinzător de la modă pe lângă un scaun clasic din lemn și un model realizat din plastic democratic de Philippe Starck sau, de exemplu, un scaun din aluminiu

Cum să alegeți un scaun? Greutatea scaunului este variabilă, dar trebuie să se țină cont de utilizarea preconizată: dacă scaunele sunt utilizate în mod activ în fiecare zi, acestea nu trebuie să fie prea grele și trebuie să fie ușor de deplasat. Pentru zonele formale de luat masa, se pot folosi scaune mai mari pentru a adăuga un aer mai festiv interiorului. Ideea: scaunele cu forme diferite, dar cu țesături asortate, pot fi grupate în jurul aceleiași mese, sau invers, cu aceeași formă, dar cu țesături diferite. Nu este necesar ca scaunele să fie din același material. Scaunul clasic din lemn și modelul democratic din plastic al lui Philip Stark sau scaunul din aluminiu, de exemplu, vor arăta neașteptat și ultramodern unul lângă altul

Unghiul și poziția spătarului

Sprijină coloana vertebrală. Dacă aveți un scaun rotativ, spătarul trebuie să fie aproape vertical este acceptabilă o înclinație maximă de 2-5 grade. Atunci când proiectează un spătar, producătorii iau de obicei în considerare curbura liniei Akerblom . Unele scaune au spătarul capitonat, iar cele mai avansate sunt capitonate: atunci când apăsați sub greutatea corpului, spătarul scaunului pivotant se rotește încet până la unghiul dorit și se îndreaptă imediat ce nu vă mai sprijiniți pe el.

Citește mai mult  Istoria scaunului balansoar

Greutatea scaunului

A se muta sau a nu se muta? Luați în considerare dacă pentru dumneavoastră este mai importantă mobilitatea sau stabilitatea? Dacă este prima variantă, este mai bine să alegeți un scaun ușor din plastic sau placaj de mesteacăn, de exemplu. Îl puteți muta cu ușurință dintr-un loc în altul, dintr-o cameră în alta, sau îl puteți depozita într-un dulap, de unde poate fi scos pentru ocazii speciale, când oaspeții se adună în jurul mesei. Dacă, pe de altă parte, doriți stabilitate, căutați alte tipuri de scaune, cum ar fi un scaun din lemn greu, cu picioare groase sau, de exemplu, un scaun rotativ cu cadru metalic copilul obraznic nu se va răsturna niciodată în timp ce se balansează pe el.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: