Cum să nu plătiți prea mult pentru o canapea atunci când alegeți materialul cadrului

Ce ramă să alegeți? Depinde de ceea ce doriți: să câștigați la preț, să cumpărați un lucru ușor și confortabil sau să aveți o canapea care să vă servească nepoților. Găsiți un compromis rezonabil.

1. Lemn natural

Cea mai bună alegere. Cadrele din lemn sunt ușoare, astfel de canapele sunt ușor de ridicat ( excepție- cadru din lemn ). În funcție de tipul de lemn, ramele au caracteristici diferite.

  • The ( fag, stejar, nuc, frasin ). Ei fac cele mai bune rame de calitate, ei sunt, de asemenea,.. cel mai scump.
  • Birch. Un cadru aproape la fel de durabil, dar mai puțin costisitor decât lemnul de esență tare.
  • Pin. Vrei să cumperi o canapea din lemn adevărat, dar vrei să economisești bani? Apoi, un cadru de pin va fi suficient. Totuși, nu va dura prea mult.

Dacă vă decideți să cumpărați o canapea cu o bază din lemn masiv sau din scândură de lemn masiv, știți că este o achiziție în zeci de ani.

De ce depinde calitatea unui cadru din lemn?

Conexiune: șuruburi sau capse. Ramele din lemn masiv sunt lipite cu șuruburi sau cu contraforturi metalice: cuiele și șuruburile se desfac foarte ușor.

În imagine: Canapea Berbena de Riva 1920.

Uscarea bună a materialului. Și poți simți căldura lemnului uscat, a celui umed sau a celui umed rece, chiar și pe timp de caniculă.

Citește mai mult  Cum de a face un hol confortabil: să comparăm 2 soluții

Fără "noduri și noduri". În timpul producției, nodurile sunt forate și găurile sunt umplute cu dopuri. În cazul în care cadrul, mai ales de la un producător puțin cunoscut, este acoperit cu o cârpă – și cred că aceasta este o idee bună Aici vă puteți decide: este de la sine înțeles că marii producători europeni fac acest lucru, în timp ce producătorii noștri locali pot încerca să își ascundă defectele în acest fel.

«Produse derivate" lemn

2. Placaj. furnir stratificat este fabricat din ( de obicei mesteacăn ) foi de furnir subțire, presat sub presiune și temperatură ridicată, uscat și foarte puternic. Deformarea este aproape neafectată de acest material. Cu cât este mai groasă ( aceasta variază de la 12 mm la 25 mm ) cu atât este mai robustă și mai durabilă. În același timp, este sensibil mai ieftin decât lemnul. Un dezavantaj: lungimea panoului de placaj este limitată este de obicei nu mai mare de 150 cm, deci nu este potrivit pentru fiecare piesă. De exemplu, ( părțile laterale ale canapelei, care dau rigiditatea necesară structurii ) se utilizează plăci aglomerate în loc de placaj andocat. Cadrele din placaj sunt la fel de ușoare ca și cele din lemn.

Cadrul din placaj este ușor și practic indestructibil. Mobila tapițată este mai ieftină decât cea din lemn.

5. METAL

Cadru metalic. Robust, robust, durabil. Și foarte grele. Dar ieftin. Utilizarea unui cadru metalic este rară, cu excepția unor canapele cu spătar cu clic, deoarece cadrul metalic nu este cea mai comună soluție Afaceri lungi și dificile. ( de obicei din oțel ) și calitatea sudurii îmbinărilor ( asigurați-vă că verificați atunci când cumpărați canapeaua dacă există semne de noduri și îmbinări și verificați tratamentul anticoroziv. Uneori, piesele metalice sunt, de asemenea, cromate, anodizate și nichelate.

Citește mai mult  Mobilier pentru toate vârstele

Cadrul metalic este puternic și durabil. Canapele cu acest tip de carcasă sunt de neînlocuit în interioarele high-tech sau techno, în care abundă detaliile metalice.

6. Diferite materiale pentru cadru

Canapea cu cadru metalic și panouri din MDF de 3 cm grosime.

În imagine: canapeaua Fin de MDF Italia.

Compromis. V-ați spus deja: ( o canapea bună ) dar nu vă puteți permite încă mobilier scump din lemn de calitate. Apoi, uitați-vă la ramele combinate. Elementele metalice "merg mână în mână" Cu placaj și panouri pe bază de lemn ( plăci aglomerate, MDF sau panouri din fibre ). Astfel de rame sunt puțin mai scumpe decât cele realizate doar din plăci aglomerate. Dar și mai ușoară, mai robustă și mai durabilă.

Alegerea canapelelor noastre

Canapea Venezia de Pozzi Canapea MR 390 01 din colecția MR 390 de Musterring Canapea Corbusier 06315 / 06316 de Eichholtz
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: