Tatiana Gramon despre cum să lăsăm natura să intre în casă și tendințele modei în grădină

Tatiana Gramon vorbește despre jungla de acasă și tufișul de la cabană. Știe cum să adauge o notă tropicală unui interior și cum să cultive roșii cu gust de busuioc.

Lingvist de formație, traducător de vocație, decorator de vocație. Prezentatorul emisiunilor populare "Dachny Otvet" și "Kvartirny Question".

Rețeta pentru interioare ecologice este destul de simplă — mobilier din lemn, răchită din salcie sau rattan, țesături naturale în nuanțe pastelate, ca și cum ar fi arse la soare, forme simple… Și, bineînțeles, plante vii în ghivece, panouri de perete, sertare de masă, chiar și în abajururi. Ce fel de plante va fi depinde de gustul tău. Iubesc părul verde pufos, și în contrast.. orhidee. Există atât de multă grație și eleganță în ele… Ele pot fi folosite pentru a crea aranjamente complicate de agățat și adaugă o aromă tropicală interioarelor.

Îmi place foarte mult grădinăritul vertical. Totul arată neobișnuit și spectaculos: pereții goi se transformă în imagini tridimensionale vii. Iar această grădină nu ocupă practic niciun spațiu. Plantele pot fi plantate în fitosolve. Instalația în sine trebuie să fie dotată cu un sistem de udare automată și lămpi speciale pentru iluminat artificial. Dacă această idee nu este pe placul cuiva, vă sugerez să acordați o atenție deosebită la selectarea unui ghiveci. De exemplu, bolurile de sticlă cu fund dublu, care sunt complet transparente și fac ca pământul și floarea să plutească în aer. O astfel de compoziție va fi suficientă pentru a completa interiorul.

Nu transformați un apartament mic într-o junglă. Plantele au nevoie de libertate, aer și lumină suplimentară pentru a se dezvolta corespunzător. Apa nu trebuie să fie doar în sol, ci și în aer Umiditatea trebuie menținută la 60-70%, ceea ce este aproape imposibil în apartamentele noastre în timpul sezonului de încălzire.

Citește mai mult  A doua Conferință Internațională a Concursului Internațional Deschis de Proiectare a Peisajului Urban și Festivalul Floral Jam Guvernul orașului București

De asemenea, nu este recomandat să puneți plante în ghiveci în dormitor: plantele pot procesa dioxidul de carbon doar în timpul zilei, dar noaptea respiră același oxigen ca și noi. Grădina de bucătărie va supraviețui dacă nu există fumători grei: fumul și curenții de aer dăunează tuturor plantelor. Iar dacă aveți cea mai mică suspiciune de alergii, nu ar trebui să păstrați deloc plantele cu flori și ar trebui să le îmbăiați mai des pe cele care nu sunt cu flori, pentru a păstra frunzele libere de praf.

O grădină de iarnă pe un balcon este fezabilă numai dacă este bine izolată. Podeaua ar trebui să fie de preferință încălzită un încălzitor. Dacă balconul este orientat spre sud, ar trebui să atârnați jaluzele venețiene sau perdele pentru a proteja chiar și plantele iubitoare de lumină de lumina directă a soarelui. Și cum se organizează o compoziție verde? Totul depinde de fantezia fiecăruia!

O tendință la modă pe 6 hectare — Mixboard. Această bordură viu poate merge de-a lungul gardului, căi de grădină sau zona de spațiu al parcelei. Aceasta este o compoziție destul de complexă, care folosește o varietate de plante: de la arbori și arbuști pitici la plante erbacee, flori și ierburi ornamentale. Acestea sunt selectate după înălțime, culoarea frunzelor și perioada de înflorire. Când o specie moare, pe fondul verde înfloresc altele noi. Prin urmare, mixboard-ul arată spectaculos din primăvară până toamna târziu. Acestea creează borduri vii pentru mulți ani, astfel încât prioritatea este dată de plantele perene.

Și cât de uimitor arată copacii pe un spalier într-o grădină. De asemenea, în pepinieră, răsadurile sunt fixate pe o plasă metalică, astfel încât coroana să se dezvolte plat, în loc să se extindă. Pomii de mere, cireșii formați în acest fel arată uimitor, mai ales atunci când sunt în floare. Și aceleași spaliere pot fi folosite și pentru a face arcuri și chiar pergole.

Citește mai mult  Kärcher face față murdăriei

Grădină fusion — Combinat "grădină-grădină" — este frumos, original și practic. Plantele se influențează reciproc în funcție de grupurile în care sunt adunate. Dacă le amestecați corect, vor da mai multe recolte. La urma urmei, un vecin bun, cum ar fi iarba de mirodenii, va rezista împotriva dăunătorilor, iar celălalt.. va atrage insecte benefice. Arcurile variegate resping iepurii și iepurii, iar florile de soc protejează balconul șoareci. Plantele de catifea resping viermii din legumele rădăcinoase. Calendula protejează împotriva dăunătorilor și îmbunătățește solul. Nasturtium va proteja legumele și culturile de rădăcini de buruieni. Se crede chiar că însoțirea potrivită poate îmbunătăți gustul fructului. Se spune că, dacă plantezi busuioc și plante de monard lângă roșii, acestea vor avea un gust mult mai bun.

Așa că explorați, experimentați și creați-vă propria grădină unică!

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: