Spiritul Românesc: apartament luminos și expresiv în Düsseldorf pentru o familie cu copii

Clienții acestui proiect sunt originari din România și locuiesc în Germania. A fost prima lor casă departe de casă și au vrut să facă din ea casa lor de vis. Cu ce caracteristici specifice ale locuințelor germane au trebuit să se confrunte designerii studioului MNdesign?

locație: Dusseldorf, Germania
Suprafața în metri pătrați: 117 mp. m ( fără a lua în considerare terasa )
Arhitecți: Mihail Novinsky, Anastasia Connova, Mark Grishin
Anul în care s-a desfășurat proiectul: 2016

Obiectivele clienților

Clienții au venit la studioul de design Românesc din două motive. Unu – în Germania, nu este obișnuit ca apartamentele de nivel mediu să fie proiectate de un arhitect. Piața de design este concentrată în segmentul premium, iar germanii din clasa de mijloc practică fie locuiesc în apartamente închiriate, fie preferă să își amenajeze singuri locuințele. Al doilea motiv a fost abordarea arhitecților germani în ceea ce privește proiectarea. Destul de zgârcit minimalismul domină în masă în Germania, clienții noștri au fost pregătiți pentru un stil modern, dar expresiv și expresiv.

Obiectivele

Amenajarea apartamentului a rămas aproape neschimbată clienții au ales în mod special o locuință care inițial li s-a potrivit cel mai bine din punct de vedere al amenajării. Am dezvoltat doar diferite opțiuni de aranjare a mobilierului. De asemenea, am vrut să păstrăm o parte din obiectele cu care a fost vândut apartamentul, cum ar fi: parchet, uși, mobilier de bucătărie. În plus față de o bucătărie-salon mare, apartamentul are un dormitor, o grădiniță pentru două fiice, un mic birou, două băi, un hol de intrare și o cameră de depozitare.

Citește mai mult  Lipsa de greutate. Baie și dormitor combinat: un proiect de Anna Shemuratova

Caracteristicile proiectului

Caracteristicile specifice ale casei germane sunt aduse în prim plan în acest proiect. De exemplu, aproape toate ferestrele din această clădire erau "franțuzești", adică din podea până în tavan și se deschid spre mici "balcoane franceze", cu excepția unui singur lucru Încheiere cu o terasă. Acest lucru, apropo, a cauzat o anumită cantitate de inconveniente în amenajarea camerei de zi – nu s-a putut monta niciun mobilier mare pe niciunul dintre pereți, care se loveau unul de altul pe ușa balconului. Încălzirea se face prin încălzire prin pardoseală. Toate comunicațiile din băi au fost conduse prin pereți și ascunse de o cutie impresionantă.

Alegerea stilului

În ceea ce privește stilul, clienții noștri au avut câteva dorințe destul de curioase. Au dorit un stil modern, cu multe detalii interesante și plin de "trucuri" de design expresive. Le-au plăcut culorile vii și imprimeurile Missoni. În plus, era ca și cum ar fi tânjit după propria lor ( ceea ce este poate o parte a mentalității noastre, spre deosebire de europenii mai pragmatici ) și ar fi vrut "totul deodată" în design, așa că a trebuit să-i încetinim adesea.

Fiecare cameră a avut o abordare specifică, dar unită de o idee stilistică comună. Principalele leitmotive au fost schema de culori vii, designul dinamic al sistemelor de mobilier, varietatea de iluminat, decorarea cu elemente în stil Missoni. Unele camere au trebuit să fie complet reproiectate după primul spectacol la nivelul unei "locuințe de vis" nu credeau că se ridică la nivelul unei "case de vis". Dormitorul principal, pe care clientul l-a dorit ( chiar și în acest proiect ) a fost destul de pretențios, arată foarte izolat.

Citește mai mult  New York: plat 39 sq.

Problema coridorului

O provocare specială a fost aceea de a dezvolta o soluție pentru un coridor foarte lung. Trebuia să reducem vizual lungimea și monotonia acestuia, precum și să asigurăm funcționalitatea necesară. Un sistem de mobilier cu adâncime variabilă a fost proiectat pentru a rezolva problema, terminând cu un dulap mare. Fronturile mobilierului au alternat finisaje de lac alb, lemn și oglindă. Astfel de tehnici au creat un efect decorativ expresiv, rupând vizual camera și permițând ca un dulap încăpător să fie mascat prin ieșirea la adâncimea sa maximă. Această soluție s-a bazat deja pe o bază vagă în etapa de planificare și, strict vorbind, structura sa logică are o influență considerabilă asupra designului interior în general.

Mobilier în stil Românesc

Interesantă observație.. În timpul lucrului nostru la proiect, ne-am dat seama de multe ori că, în timpul proiectului, a fost potrivit să producem și să cumpărăm ( de exemplu, mobilier de designer, unele ) sisteme de iluminat aici în România. Sincer să fiu, este prima dată când am întâlnit ideea de a exporta mobilier și design interior din România în Europa, dar sperăm că asistăm la o nouă tendință emergentă în acest domeniu.

Rezultatul este un proiect foarte neobișnuit, luminos și foarte decorativ. Acum este în pregătire pentru realizare. Distanța face ca implicarea noastră în această etapă să fie mai limitată, dar suntem foarte curioși să vedem ce va ieși din toate acestea.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: