Suedia: apartament de 47 mp.

În mod surprinzător, cu cât interiorul este mai simplu, cu atât mai multe idei pe care să le inspirați și să le imitați. În acest apartament laconic și compact, există o mare de ele.

Stilul scandinav se potrivește excepțional de bine apartamentelor mici. Și există o serie de motive pentru acest lucru. În primul rând în schema de culori: este dominată de alb, care este cunoscut ca având întotdeauna un spațiu ușor mai larg. Al doilea motiv este laconismul său extrem, dar nu în detrimentul confortului. În contrast cu designul rece, minimalist, există întotdeauna loc pentru bibelouri frumoase, dar nu este nevoie de o pompă excesivă și de afișare.

Informații pe această temă:
Locul: Göteborg, Suedia
Anul: 2008
Suprafață: 47 de metri pătrați.
Arhitecți: Amenajarea acestei case compacte din Gothenburg este cu totul excepțională. Este îngustă ( are 3,7 m lățime ) și lungime totală ( 12,5 m ). Pe de o parte, există unele dezavantaje: este aproape imposibil să faci toate camerele izolate, iar apoi riscă să fie destul de mici, iar coridorul este, dimpotrivă, fără sfârșit. Pe de altă parte, apartamentul este "întins" de-a lungul zidului străzii, există o virtute de netăgăduit.. 5 ferestre întregi. Interiorul a fost proiectat de Alvhem Makleri&Interior, cunoscut pentru proiectarea și închirierea de apartamente în stilul său scandinav alb ca zăpada. Ceea ce înseamnă că apartamentul este făcut mai degrabă neutru.. pentru a mulțumi majoritatea. Cu cât mai multe idei care vin la îndemână aici. Și la asta ne vom uita.

Arhitecții joacă pe principiul enfiladei în planificare, dar strict vorbind, camerele nu sunt enfilade, pentru că nu toate deschiderile de aici sunt înșirate pe o singură axă. Pasajul de la camera de zi la dormitor este decalat față de axa ușilor și, deși se abate de la logica unei mari închideri, este mai mult decât adecvat în configurația unui apartament mic. La capătul apartamentului se află partea cea mai privată, dormitorul. Nu este necesar ca acesta să fie direct vizibil de la ușa de la intrare.

Citește mai mult  Eclectic home-city: designer Arseniy Leonovici

Designerii au amplasat o oglindă înaltă și îngustă pe peretele livingului, care pare o prelungire a ușii și extinde încăperea spațiu, creând iluzia completă a unei enfilade destul de lungi.

Un mic dormitor completează secvența de camere. Unul dintre pereții ei este acoperit cu tapet cu dungi gri, care este foarte diversificat restrâns apartamentele interioare albe, făcându-l mai interesant, iar dunga orizontală vizual un pic "stretch" Peretele și, în același timp, îl "coboară" tavanul. Pentru camere cu tavan jos este un efect nedorit, dar în dormitor nu te deranjează deloc.

Dormitorul din acest apartament compact poate găzdui și un birou. O masă mică și ușoară, pe picioare subțiri, nu aglomerează deloc spațiul, aproape că se contopește cu peretele și este absolut funcțională.

Biroul nu are sertare și rafturi de care ați putea avea nevoie, dar există o fereastră în apropiere: atât multă lumină, cât și un pervaz larg, unde puteți pune oricând un teanc de cărți sau reviste necesare. În mod surprinzător, lucrurile mărunte și grijulii ca acestea sunt cele care fac o casă confortabilă.

Dormitorul găzduiește și un dulap impresionant de la IKEA. În ciuda dimensiunii sale, nu pare voluminoasă datorită materialului translucid. O oglindă mare vizavi de fereastră este o parte indispensabilă a unui dulap, pe de o parte, și reflectă razele soarelui, făcând ca un dormitor deja bine luminat să fie și mai strălucitor.

Aproape nici un tratament scandinav pentru ferestre nu este vreodată comun Cel mult, perdele simple și ușoare, care se confundă cu peretele.
În acest interior, perdelele de rol practic invizibile fac o treabă excelentă. Absența detaliilor inutile face întotdeauna ca interioarele compacte să fie frumoase.

Citește mai mult  Graffiti într-un interior plat: Art Studio design

O altă caracteristică interesantă a ferestrelor lipsite de perdele clasice- până la mijloc sunt opace, ceea ce este deosebit de relevant având în vedere că clădirea de alături este situată "fereastră la fereastră", iar apartamentul se află la parter.

Efectul mat este ușor de obținut cu ajutorul unor folii speciale aplicate pe ferestre.

Într-o bucătărie mică, fereastra nu este doar mată până la mijloc, ci există și un raft transparent în fața ei. Arată foarte atrăgător, dar este discutabil dacă este practic: obloanele nu pot fi deschise.

Un perete din bucătărie are exact același tapet în dungi ca și peretele din dormitor. Apartamentul pare mai omogen. Observați cât de atrăgător este acest perete: benzile de diferite culori și lățimi sunt întotdeauna un element activ al interiorului, iar mobilierul se "pierde" pe el, ceea ce este bine pentru neutru, ca în acest caz, dar rău pentru designer și neobișnuit.

Mobilierul de bucătărie, așa cum se întâmplă aproape întotdeauna în interioarele realizate de Alvhem.. foarte simplu: alb și funcțional. De la "dungat," Bucătăria dă spre hol, unde un covor alb-negru susține grafica tapetului.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: