Blat de lucru pentru 5,000. și pentru 50 de tone. Care este diferența?

Potrivirea blaturilor de lucru la diferite game de prețuri de bucătărie. Cât costă blaturile din plăci aglomerate, oțel inoxidabil, lemn masiv, piatră naturală și piatră turnată?? Ce face ca fiecare dintre aceste materiale să fie bun??

Important! Vă rugăm să fiți atenți la faptul că folia utilizată pentru laminarea blaturilor de masă din plăci aglomerate trebuie să se extindă până la margine și să "înfășoare" 1-2" centimetri sub blatul de lucru. Numai în acest fel este garantat panoul împotriva umflăturilor. În cazul în care laminarea se termină într-un colț, puteți vedea îmbinarea dintre cele două bucăți de film &#nbsp; blatul de masă nu este de lungă durată. Este puțin probabil să dureze mai mult de 5 ani.

În fotografie: Piatra de cuarț Touch Line din nuc de la fabrica Ligron.

Clasa economică: practică și ieftină

Din ce este făcută?? Cel mai ieftin blat de lucru poate costa nu cinci mii, ci doar o mie de Leu. Lungimea minimă ( m cu o lățime standard de 60 cm ) este doar puțin mai mare decât 300 frecare. Prețul mediu este de 1-3,5 mii. RUR./tops.. Toate aceste blaturi de bucătărie ieftine și, apropo, nu sunt deloc rele, sunt fabricate din plăci aglomerate ( plăci aglomerate ). Acestea sunt utilizate sub formă de furnir. Datorită acestui fapt, ( emisie ) formaldehida dăunătoare nu este eliberată în atmosferă, care este un liant pentru așchii și rumeguș în compoziția panourilor. Și în al doilea rând, blaturile de lucru durează mult timp în bucătărie. Materialul este laminat pe toate laturile sau acoperit ( uneori și pe spate ) marginile folosind tehnologia postforming. «Dezbrăcat" Marginile de capăt sunt sigilate cu o margine din melamină sau cu o garnitură din plastic.

Citește mai mult  16 mese de servire pe rotile

Ce face diferența? Puteți cumpăra un blat de bucătărie din MDF în orice textură și culoare Nu veți găsi o astfel de gamă largă de materiale mai scumpe. Cele mai populare variante: sare și piper, imitație de piatră și lemn, monocrom.

Blaturile de lucru din laminat de înaltă presiune ( High Press Laminate ) au o varietate de modele de suprafețe și sunt accesibile. Bordurile sunt realizate din acrilic, PVC-banda, aluminiu, lemn, piatră artificială Diamant.

Clasa medie: frumos și ecologic

Din ce este făcut? Bucătăriile cu preț mediu pot fi echipate cu un blat de lucru din MDF. Este mai gros și puțin mai scump decât PAL, deoarece nu conține un liant toxic, și este placat cu o tehnică similară. De asemenea, puteți cumpăra blaturi de bucătărie din oțel inoxidabil ( cost mediu- 3000-16000 Leu./deșeu. ). Materialul este considerat a fi foarte scump, dar partea de sus este făcută dintr-o foaie subțire de metal și căptușită cu același panou aglomerat sau MDF.

O opțiune excelentă- Blaturi de lucru din lemn masiv ( preț mediu- 3000-6000 de Leu. pe metru pătrat ). Acestea sunt frumoase și autentice, deoarece sunt realizate din bare de lemn. Singura problemă este de a păstra suprafața în forma sa originală. Va trebui să o acoperiți periodic cu ulei de lemn transparent și să șlefuiți inevitabilele pete vegetale.

Blaturile din lemn masiv se află în categoria de preț mediu. Acestea sunt ecologice și frumoase, dar necesită o îngrijire constantă și o manipulare atentă.

Care este diferența? Blaturile de lucru pentru bucătării cu preț mediu sunt, în general, mai ecologice și mai durabile decât blaturile pentru mobilierul de clasă economică. Acestea arată destul de elegant, dar necesită mai multă îngrijire și atenție. zgârieturile și loviturile minore apar adesea pe blaturile din oțel inoxidabil. Blaturile de lucru metalice din gama de prețuri medii nu sunt încă "anti amprente": chiar și o picătură de apă limpede va lăsa o urmă. Iar lemnul masiv absoarbe grăsimea și lichidele colorate.

Citește mai mult  Înapoi în viitor!

Clasa premium: atractivă și de lungă durată

Din ce este făcută?? Desigur, pentru a cumpăra un blat de lucru din plăci aglomerate pentru o bucătărie premium este un nonsens. Acest lucru necesită un blat de lucru mai scump și mai "serios" materiale. Metalul și lemnul masiv, deja menționate, dar mai des piatra, naturală sau artificială. Pentru blaturile de bucătărie se utilizează în principal granit și marmură din întreaga lume. De aici și varietatea de culori și texturi. Prețurile sunt, de asemenea, diferite- În medie, de la 4000 de Leu./topuri. m pentru granitul domestic și până la 18000 Leu./top. M pentru marmura italiană. Piatra naturală ( ca și lemnul masiv ) are nevoie de îngrijire și întreținere constantă: de câteva ori pe an trebuie tratată cu o cremă specială de protecție.

Piatră artificială Materiale compozite pe bază de cuarț sau rășini acrilice.. Astăzi, piatra naturală devine adesea o alternativă la piatră. Acest material este mai practic și mai ușor de modelat în producție. Materialele compozite pot fi utilizate pentru toate configurațiile, inclusiv pentru blaturi convexe și concave. Dar, spre deosebire de piatra naturală, piatra sintetică este în general folosită sub formă de plăci destul de subțiri 3 mm până la 12 mm în medie, astfel încât să fie montat pe o bază rigidă de plăci aglomerate. Prețul topurilor este de aproximativ 10 – 18 mii de euro. pe metru pătrat.

Blaturi realizate din diferite tipuri de piatră artificială pentru bucătării premium. tehnologiile utilizate în producția lor permit obținerea unei suprafețe fără cusături vizibile, indiferent de configurație.

Care este diferența?? Blaturile de lucru pentru bucătării premium sunt realizate la comandă- la o anumită configurație a căștilor. Puteți alege orice tip de piatră naturală, culoare compozită etc. Blaturile de lucru vor arăta foarte original și eficient. Acesta va servi cel puțin 15 ani, și cel mai probabil- Mai ales cu o bună îngrijire, durează mult mai mult.

Citește mai mult  Roberto Snaidero despre sesiunea de la București a principalei expoziții de design italian

De lux: atât individuale, cât și exotice

ce? Blatul de bucătărie de lux poate fi realizat din orice material. Pentru producția sa pot fi folosite lemnul exotic ( iroko, zebrano și alte esențe exotice. ) pietre prețioase: onix, travertină- și chiar sticlă. Totul depinde de ideea designerului sau a arhitectului, care va proiecta interiorul bucătăriei pentru un client bogat. Pentru a realiza această idee poate fi necesară implicarea unor dulgheri italieni, iar blatul în sine este tăiat dintr-o stâncă din cealaltă parte a lumii.

Care este diferența? Astfel de blat de lucru- și bucătărie Setul modular va avea doar unul singur, și nu va arăta ca oricare altul. 100 % individualitate – un preț pe care îl puteți plăti oriunde!

Piatra naturală este unul dintre cele mai populare materiale pentru blaturile de bucătărie de lux. Necesită o anumită întreținere, dar conferă bucătăriei un aspect unic și individual.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: