Ce țesătură de tapițerie ar trebui să fie preferată: sintetică sau naturală??

Cumpărând mobilier tapițat, ne gândim de obicei la ce tapițerie să alegem. Țesăturile sintetice sunt adesea considerate de calitate slabă, în timp ce țesăturile naturale tind să fie mai scumpe. Ce preferi??

Ce este sintetic??

Artificială – nepotrivit. În mintea multor oameni, în prezent, materialele sintetice sunt asociate cu materiale de slabă calitate și ieftine. Această noțiune a apărut din cauza faptului că materialul este produs în mod artificial. Într-adevăr, țesătura este obținută prin procesarea chimică a materiilor prime, dar laboratoare științifice mari sunt implicate în producția sa. Acestea creează țesături sintetice care seamănă foarte puțin cu cele naturale. Se fac investiții uriașe în dezvoltări moderne. De aceea, nu este economic să vorbim despre materialul sintetic ( dimpotrivă ). Țesăturile naturale și imitațiile sintetice sunt practic imposibil de distins una de cealaltă. În prezent, țesăturile de tapițerie sintetice și cele din fibre naturale sunt de aceeași calitate.

Sunt sigure materialele sintetice??

Nu este atât de periculos pe cât pare. Mulți oameni sunt convinși că produsele sintetice sunt dăunătoare pentru sănătate ( sunt fabricate artificial ). De fapt, textilele sintetice vândute în UE sunt produse sub un control strict în fiecare etapă de producție și sunt testate în funcție de o serie de parametri de către autoritățile competente înainte de a fi vândute. De aceea, astăzi puteți fi siguri că materialele sintetice moderne sunt la fel de sigure ca și țesăturile naturale. Iar țesăturile de tapițerie artificiale pot concura pe picior de egalitate cu cele naturale în ceea ce privește siguranța.

Citește mai mult  Un birou cu un compartiment pentru produse cosmetice

Țesăturile de tapițerie sintetice moderne sunt mult mai practice decât cele naturale, nu se pot distinge de cele naturale și sunt mult mai sigure. Exemple de canapele tapițate în țesături sintetice.

Caracterul practic al țesăturii sintetice pentru tapițerie?

Nu vă faceți griji. Țesăturile de tapițerie realizate din materiale sintetice sunt superioare tapițeriei naturale din mai multe puncte de vedere practic. Este mai previzibil în ceea ce privește proprietățile. Calitatea lânii naturale sau a bumbacului Este calitatea fibrei originale. În timp ce proprietățile materialului sintetic sunt "programate in vitro". Chiar și după o perioadă lungă de timp nu se schimbă.

Textilele artificiale, spre deosebire de fibrele naturale, pot avea o serie de proprietăți speciale, cum ar fi rezistența la apă, ignifugarea etc. .

Există vreun dezavantaj în cazul țesăturilor naturale??

Nu poți pleca fără probleme. Alegerea unei țesături de tapițerie naturală pentru mobilier, ar trebui să fiți pregătiți pentru unele inconveniente. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă protejați în permanență mobilierul de lumina soarelui.. Țesăturile naturale se ard cu ușurință. Țesătura de tapițerie de mătase pentru canapele se va deteriora chiar și din cauza celor mai mici impurități, inclusiv a picăturilor de apă curată. Lâna și bumbacul se pot contracta, așa că, dacă achiziționați o canapea sau un fotoliu tapițat în lână sau bumbac, trebuie să știți dinainte că nu trebuie să le folosiți pentru niciun fel de curățare umedă.

țesături de tapițerie: multe țesături naturale se ard ușor, se deteriorează din cauza murdăriei, iar unele țesături nu sunt recomandate pentru curățarea în mediu umed, deoarece au tendința de a se contracta. Exemple de canapele tapițate cu o țesătură din fibre naturale.

Citește mai mult  Prima canapea de la Smart Balls

Așadar, este artificială sau naturală?

Calea de ieșire – țesătură amestecată. Țesăturile de tapițerie pentru canapele pot fi un amestec de fibre naturale și sintetice. O canapea cu tapițerie 100% naturală necesită o îngrijire specială, în timp ce o țesătură amestecată este mai durabilă. În plus, țesăturile amestecate pentru canapele permit diferite texturi, ceea ce este important pentru un design textil autentic. Adevărat, costul țesăturilor mixte de calitate este destul de ridicat. Acest lucru se datorează faptului că fiecare tip de fibră necesită un colorant specific și o temperatură de prelucrare diferită. În general, procesul de producție a țesăturilor amestecate este destul de laborios și complicat, dar rezultatul este o țesătură de tapițerie de înaltă calitate pentru canapele.

Țesăturile amestecate sunt rezistente și oferă texturi originale. Exemple de canapele cu tapițerie din țesătură amestecată.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: