Tapițerie: piele sau material textil?

De ce tapițeria din țesătură poate fi mai scumpă decât cea din piele? Compararea prețurilor și avantajele materialelor de tapițerie.

Cum se formează prețul?

Atunci când alegeți între tipurile de țesături de tapițerie din material textil, piele sau sintetic, puteți fie să economisiți mult, fie să cheltuiți mult. La urma urmei, tapițeria reprezintă între 30 și 70% din costul unui produs.

Pentru a face o alegere, nu trebuie să comparați doar prețurile, ci și factori precum. Prețul țesăturii depinde în primul rând:

Din țara de origine. De exemplu, tapițeria din România, Belarus și Turcia este de câteva ori mai ieftină decât cea din Europa Centrală.

Exemple de mobilier tapițat de fabricație rusească.

Din circulație. Țesăturile produse în loturi mari în fabricile de tapițerie costă mai puțin decât cele produse în loturi mici. Pentru tapițeria de mobilier de lux, uneori produc exact atât cât are nevoie clientul. Prețul este adecvat.

Fiecare tip de tapițerie este clasificat în funcție de preț. Unele fabrici au cinci sau șapte, altele au chiar și douăzeci! Este lipsit de sens să se compare țesăturile din a cincea categorie de la un producător și de la altul! Comparațiile sunt adecvate numai în cadrul colecției de textile a fabricii alese.

De la producător. Marea majoritate a fabricilor de mobilă comandă colecții de textile companii specializate în țesătorie. După care sunt cumpărate drepturile asupra ornamentelor și culorilor . Atunci când nu este profitabil să ascundeți un brand de profil înalt, acesta este anunțat cu mândrie în comunicatele de presă.

De exemplu, pentru Felicerossi există doi producători anonimi din Italia și danezii de la Kvadrat. Compania Selva folosește țesături de tapițerie din Germania și Italia ( deși doar Leuelli este menționat, se știe că folosește țesături de la "concurenți" Ultimul de Molteni&C ).

Citește mai mult  Retro în lumea nouă

Dezvoltarea colecțiilor de textile este de obicei încredințată companiilor de țesături ( cu o răscumpărare a drepturilor asupra ornamentelor și culorilor ). Mărcile de tapițerie de renume sunt menționate de producătorii de mobilă în comunicatele de presă ale acestora. Un brand solid este unul dintre factorii de stabilire a prețului.

Se consideră că mobilierul cu tapițerie din piele este evident mai scump decât tapițeria din țesătură. Dar această regulă de multe ori "nu funcționează". Pielea simplă se poate dovedi a fi mai ieftină decât o țesătură din cele mai recente colecții ale unui furnizor recunoscut.

În numele autorului. Nu veți ști niciodată numele creatorului "houndstooth" preferat, În cazul în care materialul textil face parte dintr-o colecție de tapițerie. Doar câteva mărci comandă designul textil de la un designer celebru. Cea mai creativă este Paola Navone ( Paola Navone ) care, pentru fiecare colecție Gervasoni, desenează noi ornamente pentru tapițerie

De la compoziția țesăturii și metoda de producție a acesteia. Unele țesături sintetice și amestecuri pot fi tapițate la un preț comparabil cu cel al fibrelor naturale. "Plătiți pentru inovație": multe țesături nu iau foc și nu se decolorează la soare. Chiar și markerele pot fi îndepărtate cu apă cu săpun.

La fel și în cazul pieilor: materiile prime rusești sunt de aproximativ trei ori mai ieftine decât cele europene. Cele mai luxoase ( și scumpe ) țesături din Argentina Elveția și nordul Germaniei. Unele fabrici, de exemplu Natuzzi, își reduc costurile de producție prin administrarea unei ferme de creștere a vițeilor, a unor fabrici de vopsire și tăbăcire. Dar aceasta este mai degrabă o excepție: majoritatea pieilor sunt cumpărate de la furnizori.

Citește mai mult  Roberto Snaidero la i Saloni 2015

Calitatea tapițeriei din piele tapițată depinde de tehnicile de control de primă clasă și de prelucrarea specială a materiilor prime. Compania elvețiană de mobilă de Sede, de exemplu, selectează doar 10 % din materiile prime pe care le cumpără de la furnizorii săi pentru mobilierul său.

Compararea avantajelor materialelor

Tapițerie din piele.. argumente "pentru":

 • Un lider în materie de durabilitate. Mai ales când vine vorba de stratul superior, cel mai fin strat, care, prin natura sa, este conceput pentru a rezista la influențele externe.
 • Ușor de întreținut: trebuie doar să ștergeți praful de pe tapițeria din piele.
 • Devine din ce în ce mai bun de-a lungul anilor. Ridurile, zgârieturile și abraziunile îi conferă o notă nobilă.
 • "Clasici" atemporali. În cazul în care pielea este vopsită, de obicei nu este vopsită în culori radical de vii. Cele mai comune sunt neutre, așa-numitele "culori ale pământului": se potrivesc oricărui interior și nu se vor demoda în următoarea sută de ani.
 • Există, de asemenea, opțiuni pentru cei cărora le place "high tech". Perforația cu laser vă permite să experimentați cu forma. Țesăturile pot fi subțiate fără căptușeală: un strat gros de piele funcționează ca un cadru.
 • Miroase a bani.. Acesta este uneori numit parfumul plăcut al mobilierului din piele.

Nu numai că pielea este cel mai durabil material de acoperire. Cele mai recente tehnologii, cum ar fi tăierea cu laser, permit experimentarea formei – de exemplu, o foaie de piele poate fi folosită atât ca acoperire, cât și ca scaun.

Tapițerie din material textil Argumente "pentru":

 • Mare varietate de texturi. Catifea cu model cu nervuri, Bumbac fleece Chenille, catifea de lux gravată, etc..
 • O varietate infinită de culori și modele. Cum altfel să fii în topul tendințelor modei?!
 • Interschimbabilitate. Țesăturile sunt folosite pentru huse interschimbabile, dar foarte puțini oameni ar comanda un set suplimentar de huse din piele.
 • Este ușor să obțineți textile cu modele "la comandă".
 • Frumos drapat. Modele foarte tapițate, cu pliuri fine, de exemplu.
 • Tesatura confortabilă, caldă și primitoare. În timp ce tapițeria din piele este percepută ca un element de imagine, comparabil cu mașinile de lux.
 • Cumpărarea de tapițerie textilă este o soluție pentru persoanele care nu încurajează uciderea animalelor.
Citește mai mult  11 dulapuri colorate

Tapițeria monocromă sau tapițeria cu modele accentuează forma mobilierului tapițat.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: