O căpătâi fără pat

Ce este o căpătâi? Este posibil să citiți o căpătâi ca o piesă de mobilier în sine?? Este căpătâiul disponibil separat de pat??

Când ați putea avea nevoie de o căpătâi?

Nu v-ați înșelat – capetele de pat se vând separat de pat. Și nu e nimic comic în această achiziție. Oricare dintre noi ar putea avea nevoie de o altă căpătâiță atunci când am cumpărat deja un pat. Iată câteva exemple posibile:

Cum de a proiecta un dormitor? – Egoist! Dormitorul este un spațiu foarte personal: cu siguranță nu urmează gustul general și ar trebui să vă ascultați doar pe voi înșivă. Iubește-ți obiceiurile și slăbiciunile. Personal, îmi plac paturile cu o căpătâiță mare și moale, fără tălpi, culori închise și sofisticate pentru pereți și perdele. Și lenjerie de pat albă ca zăpada care strălucește în penumbra camerei.

Cum de a decora un dormitor? – În mod egoist! Dormitorul este un spațiu foarte personal: cu siguranță nu este un loc în care doriți să urmați gusturile generale și trebuie doar să vă ascultați….. Iubește-ți obiceiurile și slăbiciunile. Personal, îmi plac paturile cu o căpătâi mare și moale, fără tălpi, cu culori închise și sofisticate pentru pereți și perdele. Iar lenjeria de pat este albă ca zăpada, strălucind în semiîntunericul camerei.

Ascundeți

1. Ați ales un pat fără căpătâi ( de exemplu, după ce v-ați uitat la unele imagini din reviste lucioase ). Să visezi că dormi cu capul îndreptat azi spre nord și mâine spre nord sud. Am încercat un pat în mijlocul camerei, dar nu a fost confortabil pentru a dormi cu perna care cădea.

Citește mai mult  Capcanele de a alege o canapea

2. Ați achiziționat o saltea ortopedică și un suport pentru picioare. Acoperit "partea de jos" cu o căpătâiță decorativă și decideți că doriți să renunțați la "top". Ca urmare, v-ați tapetat deja capul de două ori într-un an: este iremediabil unsuros cu mâinile goale.

3. Aveți o canapea extensibilă. Îl desfaci în fiecare seară, iar cel care doarme în spate își freacă mâna de perete. Tapetul se murdărește inevitabil ( cm. mai sus ).

4. Vrei intimitate. Copilul tău crește și, dacă împarți camera cu el, este mai bine să îl pui la zid de exemplu, cu o căpătâi. ( Nu este nevoie să puneți un dulap voluminos în mijlocul camerei! )

5. Te-ai săturat să dormi în cele șapte vânturi într-un mansardă la modă. Mult mai confortabil și mai cald cu o căpătâiță.

6. Vrei o schimbare de look, dar nu ai bani să cumperi un pat nou.

La aceste paturi se poate adăuga o căpătâiță.

  • Canapeaua extensibilă Pierrot king cow de la Bonaldo, proiectată de Glenn Thomas
  • salteaua I500 de la fabrica Pirelli
  • Pat Squaring isola de Bonaldo, proiectat de Vigano Giuseppe
  • Saltea Tempur Sensation 21 cm de la Tempur

Canapea Pierrot king cow de Bonaldo, design de Glenn Thomas.

Tipologie de căpătâi de pat

Există trei tipuri de bază de căpătâi: fixe, suplimentare și perdele. Ultimele două pot fi, de asemenea, achiziționate separat.

  • Tetieră fixă. Aceste căpătâi fac parte din pat și sunt cele mai comune. Încercarea de a separa căpătâiul de bază poate distruge obiectul. Deci, dacă vă plictisiți de o căpătâiță fixă, va trebui să cumpărați un nou model: nu puteți schimba o căpătâiță cu alta.

O căpătâială fixă face parte din structura patului.

  • O căpătâială suplimentară acesta este, în esență, un element al unui program modular de mobilier de dormitor. Blocurile se aliniază cu o nișă de lățimea saltelei. Lespedea, care acționează ca o căpătâi, este un element unificator obligatoriu.
Citește mai mult  Comandă germană

În plus față de unitățile de depozitare obișnuite ( sertare, sertare, comode, comode ) gama include unele elemente de tranziție, cum ar fi un blat de lucru și o oglindă pentru masa de toaletă. Avantajul unei tetiere montate în funcționalitatea sa: clientul "construiește" propriile nevoi, dimensiunea căpătâiului, dimensiunea spațiului de locuit. Înălțimea modulelor poate fi oricare: unele fabrici oferă chiar și o căpătâiță, în spatele căreia se află un dulap cu drepturi depline. Dar acest tip de pat poate costa mult mai mult decât patul în sine. Iar camera trebuie să fie bine proporționată.

Avantajul unei căpătâi montate ca parte a unei game de mobilier modular pentru dormitor este că o puteți "personaliza" în funcție de cerințele dumneavoastră.

  • O căpătâi ca o pânză pictată Acestea atârnă deasupra patului.

În cel mai simplu caz, este un cadru care este învelit într-un strat de umplutură și acoperit cu tapițerie. Spătarele sunt de obicei foarte înalte ( mai mult de 110 cm deasupra podelei ). Acestea sunt greu de "ținut" pe verticală sub propria greutate și sunt fixate pe perete pentru o mai mare siguranță. Somiera este pur și simplu împinsă lângă pat, uneori fără a fi fixată. Căpătâi similare sunt vândute ca set cu un pat asortat. Unele fabrici oferă un program de "schimb" Căpătâi concepute pentru proprietarii de saltele frustrate fără spătar.

Capetele de pat foarte înalte sunt fixate pe perete pentru mai multă siguranță.

Această căpătâi este universală – se potrivește oricărui pat. Uneori are chiar și propriile picioare ( nu întotdeauna la îndemână dacă camera dvs. are o plintă înaltă Este necesar să se facă tăieturi în ea ). Unele modele sunt chiar asemănătoare cu un tablou: există bucle de montare pe perete pe partea din spate a căpătâiului. Capetele similare pot fi atârnate la orice înălțime. Acestea se potrivesc atât pentru o saltea joasă, de tip tatami, cât și pentru o saltea înaltă, de tip american. Trebuie să vă dați seama că o căpătâi pendinte pune patul ( cap la perete ).

Citește mai mult  20 canapele de colț italiene

Deși include picioare, căpătâiul nu poate sta independent ( fără un perete sau un pat ) totuși. Picioarele sunt necesare doar pentru a arăta înălțimea corectă pentru a fixa căpătâiul.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: