Rafturi pentru economisirea spațiului: Ce trebuie să știți atunci când alegeți

raftul potrivit pentru casa, garajul sau casa de vacanță: calculați sarcina maximă, materialul, proprietățile raftului și alți parametri importanți.

Pentru informare: Borcanele de gem de 5 litri cântăresc aproximativ 8,5 kg, 20 de cărți de 5 cm grosime cântăresc aproximativ 10 kg, o mașină de găurit de uz casnic cântărește aproximativ 3 kg, 400 de șuruburi autofiletante de 3,5 x 55 mm 1 kg, anvelopele de 14" cântăresc în medie 7-8 kg/bucata, o ladă de bere 18 kg.

În imagine: Raft de perete Toomax Freedom 93-1.

Ce este domestic??

Pentru depozitarea obiectelor de dimensiuni mici și medii. Raftul de depozitare întărit poate suporta sarcini de 1.000 kg sau mai mult. Rafturile pentru casă sunt ușoare și nu sunt concepute pentru supraîncărcare profesională. Câteva cutii de scule, 5-6 cutii de murături, 4 anvelope de mașină, câteva lăzi de bere sau apă minerală.. Despre dimensiunea rafturilor într-un sistem de depozitare casnic. În medie, între 30 și 60 kg pe raft.

Locație și scop

Ce intenționați să depozitați și unde îl veți pune. Acestea sunt întrebări fundamentale care necesită un răspuns clar pentru a putea face alegerea corectă. Evident, rafturile pentru garaj, cămara din bucătărie sau o cameră utilitară neîncălzită vor avea cerințe diferite. Rafturile din metal sau din plastic armat sunt potrivite pentru aproape orice aplicație.

Rafturi din plastic armat, ale căror secțiuni pot suporta sarcini de până la 50 kg, – cea mai bună opțiune pentru depozite, garaje, cutii de feronerie.

Transformabil și mobil. Câte minute sunt necesare pentru a asambla o unitate de rafturi și ce unelte sunt necesare? Poate fi extinsă înălțimea raftului? În general, toate rafturile de uz casnic, chiar și cele din fier, nu necesită unelte speciale pentru asamblare. O șurubelniță Phillips este suficientă pentru fixările cu șuruburi, în timp ce pentru fixările cu nituri nu este nevoie de nicio unealtă.

Citește mai mult  Joaca cu spațiul la Porro

În fotografie: Toomax Freedom Kit 2 rafturi suplimentare.

Parametrii de bază

Dimensiuni. Măsurați înălțimea, adâncimea și lățimea necesare pentru întregul sistem de depozitare. Câte rafturi veți avea nevoie depinde de dimensiunea secțiunilor din gama de mobilier aleasă. Cele mai comune dimensiuni de depozitare pentru un sistem de rafturi de casă sunt 60-80-100 cm lățime, 28-30-40 cm adâncime și 0,5-1-2-3 m înălțime ( nu sunt recomandate rafturile mai înalte de 3 m și rafturile mai lungi de 1 m ).

Sarcina maximă. Se face o distincție între sarcina maximă pe raft și sarcina maximă pe secțiune. De exemplu, dacă în pașaportul de rafturi este indicată sarcina maximă a raftului de 60 kg, iar sarcina maximă a raftului este de 400 și 4 rafturi, ceea ce înseamnă că puteți cumpăra și adăuga încă două rafturi la această secțiune, dacă este necesar.

Atunci când alegeți rafturile, nu trebuie să verificați doar sarcina maximă pe raft, ci și sarcina totală pe secțiune.

Vă rugăm să verificați temperaturile maxime și minime permise pentru rafturi. Sistemele moderne de rafturi din PVC nu sunt susceptibile la temperaturi sub zero grade.

În fotografie: Freedom Cab Unit de la Toomax.

Condiții climatice. Temperaturile maxime și minime pe care le poate suporta raftul trebuie să fie menționate în fișa tehnică a produsului. Acești parametri determină dacă poate fi folosit într-o cameră neîncălzită în timpul iernii și cât de aproape poate fi o sursă de căldură ( de obicei nu mai aproape de 1 m ).

Alegerea materialului

Metal. Sistemele de rafturi metalice sunt cele mai rezistente în ceea ce privește capacitatea de încărcare. Mobilierul metalic de depozitare este fabricat din oțel galvanizat sau acoperit cu pulbere ( cm. fotografie de rafturi pe internet ) Toomax;. Cu cât profilul de oțel este mai gros, cu atât capacitatea de încărcare a rafturilor metalice de uz casnic este mai mare. Sistemele de depozitare profesionale sunt realizate din profile cu grosimea de 2-2,5 mm. Pentru uz casnic, este suficientă o grosime de 0,65-0,90 mm. Singurul dezavantaj serios al sistemelor metalice Risc de coroziune.

Citește mai mult  15 mese cu un blat frumos

Uneltele de grădinărit pot fi depozitate afară, iar dulapurile de plastic care rezistă la ger de până la 40 de grade Celsius sunt perfecte pentru depozitarea lor! ).

În imagine: Dulapul Comfort Line XL Art. 222 de Toomax.

Plastic. În afara concurenței în ceea ce privește durabilitatea. Plasticul nu are tendința de a se delamina sau de a se umfla din cauza umidității sau a variațiilor de temperatură. Rafturi din PVC capabile să reziste la temperaturi de până la minus 40 de grade. Sarcina medie a unui raft realizat din plastic armat 30-50 kg, în funcție de model. Rafturile sunt fabricate din plastic colorat, nu sunt vopsite, astfel încât pot rezista la impact mecanic și vopseaua nu se va desprinde.

Lemn. Sistemele de depozitare casnice sunt, în general, fabricate din lemn de conifere. Nu sunt la fel de rezistente ca și rafturile metalice ( depinde mult de grosimea lemnului ) și sunt mai pretențioase în comparație cu rafturile din plastic. Lemnul se micșorează și se deformează în cazul fluctuațiilor de temperatură și al umidității ridicate. Lemnul netratat absoarbe cu ușurință murdăria și petele de la lichide vărsate accidental ( vin, ulei etc. ) O încărcătură de rafturi de 60-80 cm nu trebuie să depășească 30 kg. Pentru o lungime a raftului de 1 m max. 20 kg.

Plăci aglomerate și MDF. Rafturile realizate din aceste materiale sunt cele mai stresante. Capacitatea de încărcare a unui raft cu lățimea de 60-80 cm nu trebuie să depășească 25 kg. În general, dacă optați pentru rafturi din plăci aglomerate, cu cât rafturile sunt mai lungi, cu atât placa trebuie să fie mai groasă. De exemplu, pentru un raft de 80 cm aveți nevoie de plăci aglomerate de 18 mm grosime. Pentru un metru de raft cel puțin 25 mm. Firește, trebuie să acordați o atenție deosebită laturilor: acestea trebuie să fie șanfrenate pentru a preveni ca suportul canapelei ( și mai ales pe balcon sau în casa-cutie ) să înceapă în curând să arate semne de umezeală și nu va dura mult timp.

Citește mai mult  Trei abordări pentru a mobila un hol

Rafturi

  • Cu nervuri de întărire: pentru sarcini grele. Aceste coaste sunt de obicei montate pe rafturi metalice. Rafturile din plăci aglomerate și lemn sunt întărite cu elemente de fixare suplimentare.
  • Perforate sau realizate din lamele: pentru ventilație. Foarte bun pentru depozitarea textilelor, dar nu este potrivit pentru obiecte mici.
  • Solid: cel mai comun tip, potrivit pentru depozitarea tuturor tipurilor de obiecte, inclusiv a obiectelor mici.

Dacă aveți de gând să achiziționați un sistem de rafturi, vă rugăm să verificați dacă elementele de colț sunt incluse.

  • Cu laturi: sunt rare. Bumperele împiedică obiectele rotunde și mici să se rostogolească în jos. Obiectele grele de pe aceste rafturi sunt mai greu de ridicat și mai greu de curățat de murdărie.
  • Staționar sau detașabil: Aceasta din urmă este cea mai convenabilă opțiune Înălțimea și numărul de rafturi pot fi modificate. Pentru a ști câte rafturi pot încăpea într-un raft, trebuie să cunoașteți distanța de perforare pentru fixarea rafturilor pe stâlpii laterali. Nu se recomandă ridicarea raftului inferior la o înălțime mai mare de 70 cm de la nivelul podelei.

Accesorii

De obicei, acestea nu sunt incluse în kit și trebuie plătite separat. Cele mai comune accesorii pentru rafturi: distanțiere pentru rafturi ( sunt disponibile pe lungime și în cruce ) tălpi pentru picioare ( din plastic sau metal ) Pentru a evita deteriorarea podelei, a spatelui și a părților laterale Pentru a preveni căderea obiectelor mici de pe raft și pentru a evita murdărirea peretelui, se recomandă folosirea contraforturilor transversale Întărește picioarele și cotierele — pentru fixarea raftului pe perete.

Exemple de cele mai comune accesorii pentru rafturi din plastic.

  • Kit Freedom Kit sertare adiționale Tracks V.30 Fabrica Toomax.
  • Kit Freedom Kit de suspendare a barei de suspendare de la Toomax.
  • Kit Freedom Kit Panouri de rafturi de la Toomax.
  • Kit Freedom Kit de rafturi pentru pantofi de la Toomax.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: