Rafturi: Stiluri, materiale

Rafturile vin în toate stilurile și materialele diferite. Atunci când alegeți un raft, puteți începe cu stilul în care este decorat interiorul; o altă opțiune este de a alege un rack cu o formă neobișnuită sau un finisaj neobișnuit și de a face din el decorul principal al camerei.

Deschis pe jumătate. Aceleași rafturi pot fi deschise sau închise. Uneori, ( articulată sau pliabilă ) este fixată doar pe o singură secțiune. Iar celelalte douăzeci sau treizeci sunt deschise. Există rafturi cu uși glisante, acestea se numesc slide boards. De regulă, astfel de rafturi au două sau trei rafturi sau o întreagă secțiune verticală. Aceste fronturi au două avantaje: în primul rând, acoperă o parte din conținut și, în al doilea rând, țesăturile lor mari ( din lemn sau colorate ) distrag atenția de la abundența de articole mici de pe rafturi.

În fotografie: Soft_portal de la fabrica Moda by Di liddo e Perego.

Ce fel de rafturi?

Funcțional. Rafturile utilitare sunt alese în funcție de "ritmurile" lor rafturi. Evident, orice rafturi de doi metri ( chiar și din "rezistente" aluminiu anodizat, chiar și lemnul masiv ) va ceda sub greutatea cărților. Prin urmare, nu este nevoie să ne concentrăm asupra decorativității – rafturi de lucru modelele sunt făcute în mod deliberat scurte, în trepte mici.

Citește mai mult  30 de dulapuri

Decorative. Scopul lor principal este.. Decorați interiorul. Nu vă veți gândi imediat la ce să puneți pe astfel de rafturi. Nimic nu este mai bun, la limită câteva vaze.

Ce materiale sunt folosite pentru?

Lemn. Nu multe rafturi sunt realizate din material solid pentru rafturi de casă.

Rafturile decorative sunt potrivite numai pentru obiecte ușoare Din toate formele și materialele diferite: figurine, suveniruri etc.. — și servesc ele însele drept decorațiuni interioare.

În primul rând, lemnul se va usca și va reacționa la variațiile de umiditate și temperatură. În al doilea rând, cântărește o tonă și costă o avere. Și mai bine, căutați modele în formă de fagure de miere. Chiar și cel mai mare ( raft realizat din tamburato sau carton de mobilă cu miez gol cu umplutură de carton ) cântărește "în limite". Datorită furnirului natural, nu se poate deosebi de lemn.

"Lipsa de greutate" vizuală, transparența, capacitatea de a suporta o greutate destul de mare și prețul accesibil explică cererea mare de rafturi din sticlă.

Sticlă și aluminiu. Doriți rafturi care să fie la fel de subțiri ca o linie trasată cu un creion? Dacă da, acestea sunt materialele dumneavoastră… Metalul este adesea vopsit și chiar placat, astfel încât să nu rămână nicio urmă a aspectului high-tech.

Placa presată.. Materialul este ieftin, iar gama de finisaje este foarte largă Furnir, lac colorat, mat sau lucios, un număr infinit de nuanțe.

Celule identice sau diferite? Celulele asimetrice sunt ideale pentru rafturi decorative, pentru a pune o vază sau câteva cărți. Dar cele mai multe dintre celule sunt lăsate goale. Întrucât este mai bine să depozitați lucrurile în mod corespunzător pe o unitate de rafturi regulate geometric. O grilă clară și uniformă poate aranja orice obiect haotic: după cum spun designerii, "ține în sus" planul.

Citește mai mult  25 de modele de otoman pentru hol

În imagine: Stacked by Muuto, design de Jds architects.

Planșe presate. Acestea sunt, de asemenea, furniruite. Secțiuni subțiri de lemn natural sunt folosite pentru a acoperi panouri din MDF, plăci aglomerate și lemn masiv ieftin lipit sau laminat. Puteți obține un raft într-un lac de culoare: mat, lucios sau foarte lucios la modă. Mii de culori din care puteți alege. Pentru esteți, există rafturi de casă decorate cu frunze de aur / argint și tratate în mod necesar cu un strat subțire de lac de protecție. Acestea sunt tapițate în materiale textile, tapițate în piele. Sau puteți comanda montarea tapetului direct din fabrică Lasă-l să se amestece cu pereții.

Ce stiluri?

Clasic. Rafturile clasice sunt, de obicei, fabricate din lemn masiv. Rama este decorată cu sculpturi rafinate, materialul este adesea învechit ( adesea poartă urme de artizanat, urme de vopsea ). Rafturile clasice nu sunt aproape niciodată modulare. Deci, dacă aveți nevoie de un model de capacitate mai mare, trebuie să puneți mai multe modele unul lângă altul.

Rafturi în stil clasic O piesă de mobilier, de obicei confecționată din lemn masiv și decorată cu pricepere.

Țara. Un stil care amintește de un clasic atemporal: iubiți căldura lemnului, lucrat manual folosind tehnici de modă veche. Dar nici metalul nu este străin de stilul rustic, mai ales atunci când are un efect de patină: de exemplu, structurile ușoare răsucite în stil provensal.

Rafturile din plastic sunt o opțiune practică pentru baie, în special în apartamentele de stil funcționalist.

În imagine: FREEDOM SHELF UNIT 93-4 de la fabrica Toomax

Etno. De la structuri ușoare asemănătoare canoapelor până la rafturi grele și rotunjite. Materiale: lemn prețios, metal vopsit în combinație cu trestie sau bambus.

Citește mai mult  Atelier Mo.Ba produce un dormitor eclectic

Stil modern. Curba stilistică este izbitoare: rafturi cu suprafețe bizotate, rafturi cu ramă și o gamă de cuburi colorate. Și un design cu un grup intenționat de rafturi și rafturi de diferite dimensiuni… Un adevărat deliciu pentru fanii dezordinii artistice. Adesea, rafturile în stil modern au un design modular, ceea ce înseamnă că dimensiunea și forma modelului pot fi determinate de client.

Iubitorii de lucruri elegante și extraordinare preferă rafturile de design, care sunt la fel de bune din punct de vedere funcțional ca și cele tradiționale și uneori chiar superioare tocmai datorită designului lor neobișnuit.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: