Unități de rafturi: forme și modele

Rafturile sunt disponibile ca unitate de mobilier completă sau asamblate din elemente individuale. Adică, comandat ca parte a unui program modular pentru o cameră de zi sau o bibliotecă. Ce trebuie să căutați atunci când alegeți un model?

Când vine vorba de ceea ce ar trebui să fie un raft, nu vrem să fim categoriciDepinde cu adevărat de gustul și de stilul de viață al proprietarului. O doamnă glamour nu este un raft potrivit pentru o bibliotecă fără chip ( sau mai degrabă reviste ) în timp ce un raft de motociclist cu formele sale ciudate, moi și culori strălucitoare este puțin probabil să fie alegerea potrivită. Un raft, la fel ca orice alt obiect de design interior, trebuie să se potrivească cu stilul tău de viață.

Atunci când vine vorba de ceea ce ar trebui să fie un raft, nu trebuie să fiți categoricDepinde de gustul și de stilul de viață al proprietarului. O domnișoară glamour s-ar putea să nu opteze pentru un raft fără chip, care este doar un fundal pentru cărți ( sau mai degrabă reviste ) în timp ce un motociclist s-ar putea să nu opteze pentru un raft cu forme capricioase, moi și culori vii. Un raft, la fel ca orice altă piesă de mobilier, trebuie să se potrivească stilului tău de viață.

Ascundeți

Cumpărați sau asamblați?

Rafturi prefabricate. Puteți alege între două sau trei înălțimi și lățimi pentru un raft de bază. Nu este posibilă schimbarea aspectului raftului: acesta poate fi doar în această culoare și cu acest tip de decor, așa cum a fost sugerat de producător. Acesta este genul de mobilier pe care îl puteți aduce de la magazin la domiciliu literalmente în ziua achiziției ( cu excepția cazului în care, desigur, este în stoc și se face cu plata anticipată de 100%, cum este cazul modelelor foarte scumpe ).

Rafturi modulare. Puteți să o "construiți" Realizați propriul design în funcție de specificațiile dumneavoastră: dimensiune, număr de secțiuni deschise și închise, amplasarea și tipul de deschidere a ușii etc. Puteți chiar să scăpați de elementele inutile sau să comandați elemente suplimentare pentru a mări dimensiunea raftului.

Stilul de viață dictează preferințele. Rafturile de design gata făcute sunt disponibile pentru cei care doresc să își amenajeze apartamentele după propria imagine.

Dar va trebui să vă înarmați cu răbdare: astfel de rafturi sunt realizate doar la comandă, după plata în avans. Magazinul va trimite comanda la fabrică și este nevoie de 7-45 de zile pentru a primi comanda.

Rafturile din PVC se pot curba în jurul colțurilor proeminente din punct de vedere estetic.

În imagine: FREEDOM CORNER SHELF UNIT 93-10 de la fabrica Toomax

Ce model?? Rafturile prefabricate sunt mult mai versatile din punct de vedere al designului: uneori se întâlnesc chiar și cele mai elaborate forme și modele neobișnuite Rafturi circulare, în zig-zag, dispuse aleatoriu.

Pe de altă parte, rafturile modulare sunt "excluse" asemănătoare cu riglele și pătrățelele din caietul unui copil. Puteți comanda doar rafturi largi ( înalte și adânci ). Modulele pot fi fixate pe podea sau pe perete sau, uneori, nu este necesar să fie fixate.

Citește mai mult  12 modele de măsuțe de masă pentru bucătărie

Modulele individuale pot fi combinate pentru a produce o varietate de configurații, dar întotdeauna în limitele geometriei.

Rafturi drepte ( liniare ) și unghiulare. Liniile drepte nu trebuie să fie neapărat atât de drepte – ele pot fi și ușor rotunjite și pot avea o formă aerodinamică. Cele de colț nu au neapărat o secțiune transversală triunghiulară – ele pot fi, de asemenea, formate ca un pentagon. Important, acestea sunt invariabil împinse în colț și acționează ca o legătură de legătură între cele două secțiuni dreptunghiulare.

În imagine: FNP X de Nils Holger Moormann, design de Kufus Axel.

Clasificare

Rafturi montate pe podea: Rafturi de perete sau de insulă? Rafturile montate pe perete pot fi fixate în siguranță pe perete. Insula – Stabil pe podea datorită greutății proprii, iar în cazul volumelor mari, fixat prin intermediul unor distanțiere speciale în tavan.

Diferența dintre rafturile convenționale montate pe podea și rafturile de tip insulă este ușor de recunoscut. În primul rând, un raft cu rafturi de insulă nu are un perete din spate ( în caz contrar, ar bloca lumina în partea din cameră pe care o acoperă ). În al doilea rând, în rolul de "insulă" rafturi mobile echipate cu roți de oprire: sunt ușor de deplasat și se blochează în poziție. În cele din urmă, un raft de perete despărțitor este susținut de cel puțin patru picioare perpendiculare, în timp ce pentru un raft montat pe perete sunt suficiente două picioare perpendiculare.

Datorită roților și a roților de oprire, rafturile mobile au avantajul distinct de a fi ușor de deplasat și de a putea fi rearanjate în orice moment.

Citește mai mult  Scaun înalt pentru copii realizat din rame de tablouri

Rafturi cu consolă cantilever. Aceste rafturi sunt concepute pentru depozitarea mărfurilor voluminoase. Ceea ce îl deosebește de modelele convenționale este lipsa unei coloane frontale. Acest lucru vă permite să extindeți întreaga lungime a rafturilor cantilever fără a fi nevoie să restricționați numărul de segmente. Sistemele de rafturi cantilever sunt ușor de asamblat/dezasamblat și utilizează în mod optim suprafața de depozitare.

În fotografie: modelul 1935 795 de Bernini, design Scarpa Carlo.

Uneori, picioarele sunt reglabile: cu ajutorul lor, puteți compensa podelele inegale și puteți regla rafturile pe orizontală.

Rafturi montate pe perete. Unitățile ( rafturi, de exemplu ) economisesc spațiu pe podea. Unitățile de rafturi pot fi construite direct pe perete. Vizual ușor, "aerisit" mobilier fără aproape nici un separator vertical. Și pentru a preveni căderea cărților, există suporturi speciale pentru rafturi. Pe raft se poate fixa și o secțiune înclinată pentru albume, care poate fi ținută deschisă.

Înainte de a cumpăra o unitate de rafturi, gândiți-vă dacă divizoarele vor putea susține un model greu: dacă nu, alegeți versiunea pe podea.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: